PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Blu-ray player dilema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167518)

Jelc 23.11.2009. 11:06

Blu-ray player dilema

Baš gledam kako ima za već 1990 krznaša PS3 pa sam u dilemi da li uzeti to ili ići na "pravi" Blu-ray player?

Njih pak ima već od 1300-1400...

http://www.diskont24.com/product.php?productid=57477

TomRi 23.11.2009. 12:20

ako preko onog ethernet priključka može vrtit shareane filmove sa lokalne mreže (kao što piše da može i youtube...)
onda je to po meni bolja opcija (čak i od hvaljenog WD TV live-a) jer ima BR optiku za pogledat film sa diska, što WD nema.

tech 23.11.2009. 12:27

BD370 je smetje naspram wdtv-a, nema streaminga, ne čita ntfs...
Protegni se do BD390, taj streama sa mreže, čita svakog vraga od Blu Rej diskova do avi-a..

Codiac 23.11.2009. 17:48

ja bi isao na ps3.

Gjurovski 23.11.2009. 18:22

Pa ono PS3, em sto mozes vuci filmove sa kompa (wifi ili kablom, cita od MKV-a pa nadalje, cak i iz rar-a :)) poigrat se tu i tam ak ti zapne, tipkovnica mis takoder funkcioniraju tak da se mozes i prosurfat, u njega ide bilo koji 2.5 HDD (pa tko oce moze i terabajt bubnut nutra) a medju ostalom imas i ovo za ps3:
http://webshop.sophoslab.hr/?kontrol...ontroller/4023

Jedino je po meni je mozda malo klimavo, audio izlaz, imas od Sony-a neki koji baca na 3 cinca (taj je iskljucivo stereo), imas HDMI (ako ides na HDMI pustat zvuk onda je potrebno imati audio sistem koji ima linijsku komponentu da jeli pusti 5.1, 7.1) i opticki, naravno ovisno kakav si audiofil :) ja nisam pa mi je na kucno kino spojeno preko dva cinca (stereo) i sasvim sam zadovoljan, dok za ove druge dvije opcije bi se trebalo malo vise isprsiti za kvalitetnije audio sisteme....

Ali za 1900 kuna sigurno bolja investicija nego obicni BR player, em sto ekipa radi software tipa Playstation media server, Tvonky media, Tversity itd i jos sa sonyeve strane redoviti firmware tak da se nemoras zajebavati trazenjem po stranicama od proizvodaca za odredeni model....
A i kvaliteta je na PS strani, bar sto se tice moga crnog jahaca :D odgulio jadnicak vec 3 god niti da bi rijec rekao :)

tech 24.11.2009. 00:08

Cek, cek...Zar se netreba mkv u m2ts prebacivati da bi šljakalo na ps3?Ili je to bilo samo prije godinu dana?:D

Gjurovski 24.11.2009. 11:09

Ne, meni normalno vrti, novija je verzija PS3 Media Servera izasla, samo se zna zblesirati kad se ruter restarta u 24h (ako mi je ps3 upaljen) pa ono ugasis upalis (ps media server) i sve normalno radi...

BTW: netreba nis prekodiravati uglavnom, ako se slucajno nade nekakav film\file koji nece citati (iako ja u zadnjih 3mj nisam nasao takav) ima u tome PS3 Media Serveru opcija Transcoded i on the fly ga prekodirava u format koji njemu odgovara, samo je malo sjebano kada oces ubrzati do odredenoga dijela jer se zna zblesirati, jer ipak prekodirava istovremeno pa mu treba malo da se napravi buffer....

No ipak konfor, zalegnem kada mi se neda igrat nes, samo preko PS3 procesljam po hardu i pustim film, treba dati nobelovu nagradu liku koji je izmislio bluetooth :)....
Prije dok ga nisam imao ono ustajanje pustis film pa skuzim da je glup kao paksu pa opet ustajanje pa neki drugi, pa mi je preglasno i tak :D

PS: @tech evo ti pa probaj: http://ps3mediaserver.blogspot.com/

tech 24.11.2009. 11:28

A tako znači, sad znam kaj budem žical za Žićbo.:D

Ubleha 24.11.2009. 11:29

Imao sam samsung 1400, pa sony 350, WD HD Player, a sada LG BD 390 i sije sve za tri klase, radi net, wireless, youtube, mkv, ntfs, sve zivo guta sto sam probao, ima hr znakove u subtitlu, i da netupim vise najpametnija kupovina od svih do sada, i jos da napomenem ima 7.1 dekodere za sve nove zvucne formate DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Thrue HD itd.....

Gjurovski 24.11.2009. 11:45

Finu si lovicu tu zdrobio, koliko je taj sad LG @ubleha? oko 2000 kuna?
Gledam bas malo specke mrak je taj LG BD 390...

Ubleha 24.11.2009. 12:01

Kod nas je 525KM. to izadje oko 2000KN., ali mi nije zao do sada sam nakupovao raznog smeca pa se poslije pokajao ovo je prva sprava za koju nemam primjedbi, sony mi je ocitavao BR disk oko 2min. a ovaj LG 15-20 sec.

Jelc 24.11.2009. 14:10

Gleda on mene gledam ja njega:D

http://img524.imageshack.us/img524/4342/ps3v.jpg

E-mil 24.11.2009. 14:15

kad bi ga mogao uzeti bez PDV-a (po žutoj cijeni), ni trenutka ne bih čekao

Jelc 24.11.2009. 14:19

Pa nije ni ovo loša cijena:)

coconut 24.11.2009. 14:22

Citiraj:

Autor E-mil (Post 1493311)
kad bi ga mogao uzeti bez PDV-a (po žutoj cijeni), ni trenutka ne bih čekao

Neka ti ga uzme netko na firmu/obrt. Ionako će dobiti povrat pdv-a i još će dobiti amortizaciju za njega tako da mu se isplati. A i tebi.

E-mil 24.11.2009. 14:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 1493316)
Neka ti ga uzme netko na firmu/obrt. Ionako će dobiti povrat pdv-a i još će dobiti amortizaciju za njega tako da mu se isplati. A i tebi.

mislim da bi trenutno lakše našao firmu/obrt, nego 1600 kn :D

tješi me jedino to što bi cijene PS3 trebale i dalje padati (možda ne baš sad pred Božić/Novu godinu ali u 1. i 2. mjesecu vrlo vjerovatno)

Gjurovski 24.11.2009. 15:36

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1493314)
Pa nije ni ovo loša cijena:)

Je koji je to ducan? Media?
Hmmm koliko vidim to su ovi stariji deblji modeli, koliko sam nacuo nema ih vise u prodaji niti se proizvode vise, a bome ako je to onaj stari od 60gb nebi niti trenutka dvojio :D (taj jos ima utore za skoro sve vrste kartica, tipa iz fotica i to)...

Edit: taj ujedno ima i emotion engine cpu, srce playstatona 2 tak da se mogu i stariji naslovi igrati sa dvojke, dok su ga makli iz svih ostalih modela osim iz nekih 80gb modela koji su bili u bundleu sa MGS4....
Jer im je palo napamet da rade reizdanja posebno za trojku i ponovo bace u prodaju igre kao God of War 1,2,3 colection, dok sa 60gb konzolom bez beda mozes igrati igre sa dvojke...

Jelc 24.11.2009. 15:38

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1493358)
Je koji je to ducan? Media?

Metro.

Gjurovski 24.11.2009. 15:52

Ha jebemu sve nevidim sto pise pokraj PS-a, jel to pise 60gb?
Na gornjoj crvenoj crti: XX GB HDD

Jelc 24.11.2009. 15:55

80 gb

Gjurovski 24.11.2009. 15:59

Ah steta :D
Ali za tu lovu novi sa garancijom, jedino je to sto nema utore za SD karice, Sonyev memory stick i nema proc od dvojke, no svejedno za 1600kn dok je prije mjesec i pol cijena bila najeftinijeg 3600kn ili to 20gb modela...

Mad_Duke 24.11.2009. 17:52

@Jelc

Player ne bi nikako, deset puta bi radije PS3 uzeo.
A još bi radije uzeo neku nvidia Ion platformicu, ali cijene su sad takve kakve jesu.

Hrvoje xyz 24.11.2009. 19:22

Citiraj:

Autor Ubleha (Post 1493110)
Imao sam samsung 1400, pa sony 350, WD HD Player, a sada LG BD 390 i sije sve za tri klase, radi net, wireless, youtube, mkv, ntfs, sve zivo guta sto sam probao, ima hr znakove u subtitlu, i da netupim vise najpametnija kupovina od svih do sada, i jos da napomenem ima 7.1 dekodere za sve nove zvucne formate DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Thrue HD itd.....

napravi neki mini review kad vec tolko hvalis .. ocito si imao dosta toga po mozes kompetentno usporediti.
nema hard , jel? dakle 2000 kn za malo napredniji opticki citac. ali dobro, ocito podrzava dosta toga.

Ubleha 24.11.2009. 19:44

Imas testova na netu koliko hoces, tacno nema disk ali radi sa eksternim diskom preko USB-a, preko mreze, cita sve sto sam probao MKV sa DVD-a, sa HDD-a, fat, ntfs, normalno radi youtube, ima sve dekodere za vlasnike malo starijih recivera pa nemoraju mjenjati za nove modele samo radi par novih audio formata.
Imao sam WD HD palyer ali je bilo malo problema sa zvukom DTS je znao da brlja nije bio sinhronizovan sa slikom, pucketao je i prekidao, dosta filmova 1080p je zapinjalo i bilo je dosta kockica, nema dts dekoder pa se mora koristiti reciver ili kupiti ovaj novi, a tih problema nema na BD 390.
Umrezio sam ga za 5min. preko rutera sve sam odradi, cak sam redovno provjerava update firmwarea pa i taj dio nemorate rucno raditi, slika je odlicna kao i zvuk, na sony s-350 nije bila nista bolja a bio je spor i nema nista od naprednih funkcija, ali mu je zato cijena radi imena veca od ovog LG-a za 100eura barem ovdje kod nas.

Moki 24.11.2009. 20:04

PS3 Zakon.

Gjurovski 24.11.2009. 20:54

Nego uglavnom, ono sto sam htjeo reci, ako si vec zapeo na taj PS3 mozda bi trebalo baciti pogled u metrou ako mozda ima jos koji 60gb u rezervi, definitivno taj model prije svih ovih, ako ne mozda bi pricekao da jos malo padne cijena slimu (ili ako se uspije nabavit a 2000kn) jer je ipak oko 36% manji, trosi oko 40% manje struje u startu naravno manje se i grije, znaci tisi je (iako svi modeli PS-a po raznim review-ima su se pokazali kao iznimno tihi gotovo necujni, iako evo moj bogec nakon 3god i nikada iznutra ciscen zna se tu i tamo javiti kad mu postane vruce :D) i u startu veci HDD...
Jos jedan o nedostataka novijih modela (ako se moze to tako nazvati, nekome je vazno meni osobno nis nepredstavlja) jest da su u potpunosti makli podrsku tj mogucnost instalacije drugog os-a (Yellow Dog linux, nekolicina je uspjela ubaciti i Winxp ali si prilicno ogranicen sa 256ram memorije:D) ako ti to ista znaci...

E sad sti se tice samo PS-a kao bluray playera, koliko sam ja informiran tek nedavno su izaslo modeli koju su mu po brzini i kvaliteti uz rame, mislim da dvije i pol godine mu nije bilo ravnoga bluray playera (u nekon cjenovnom rangu naravno gledajuci, da mi se ovi trolovi nepocnu secirati recenice u nedostatku icega pametnijeg za radit :)), a mislim da zadnji puta kad smo ja i gabre gledali bluray ocitavanje diska je priblizne brzine kao i igre (posto su sve na BR-u) negdje oko par sekundi :)...

tech 24.11.2009. 22:19

Gjurovski, pitanjce, kad streamaš preko PMS-A(:D) tj. Play3 media servera i kada on krene transkodirati "on-the-fly" jel trza i koliko opterećuje CPU?

Bojim se da bi moj E2180 počeo štucati kada bi krenuo transkodirati...:(

Gjurovski 25.11.2009. 08:31

Pa ja sam znao pustiti preko toga transkodiranja film, surfao na kompu znao zaigrati nes, nisam osjetio nikakve trzavice (mislim da sa tada drzao proc na 2.53ghz, default) iako nisam siguran jel to PS3 transkodira ili PS media server na kompu, to mi je ostalo nejasno...

A kad dosadi gledanje filmova ovo si nabacis malo :D: http://www.gametrailers.com/video/ex...harted-2/49328

Jelc 25.11.2009. 22:30

Budem sutra najvjerovatnije skočil u Metro pa budem vidio o kojem se modelu PS3 točno radi:)

tech 25.11.2009. 22:43

TU imaš dosta informacija...:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:34.