PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Chaintech VNF4 Ultra VE (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16743)

Jelc 25.01.2005. 16:11

Chaintech VNF4 Ultra VE

Pa to sa clockgenom nije samo kod te ploče, dosta 939 ploča je pokazalo da se mogu clocknuti iz OS-a a sa postavkama iz BIOS-a nisu htjeli ni bootati.
Baš za tu ploču je izašao noviji BIOS, sad su stvari dosta bolje.

krešo 25.01.2005. 18:14

Re: Chaintech VNF4 Ultra VE

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Pa to sa clockgenom nije samo kod te ploče, dosta 939 ploča je pokazalo da se mogu clocknuti iz OS-a a sa postavkama iz BIOS-a nisu htjeli ni bootati.
Baš za tu ploču je izašao noviji BIOS, sad su stvari dosta bolje.

ajde fala bogu da su se malo trznuli, Chaintech je uvijek bio u k. sa BIOSima, čekalo se i po 6 mj.

Jelc 25.01.2005. 20:54

Re: Re: Chaintech VNF4 Ultra VE

Citiraj:

Originally posted by krešo
ajde fala bogu da su se malo trznuli, Chaintech je uvijek bio u k. sa BIOSima, čekalo se i po 6 mj.
Ma vraga bi se oni trznuli da nisu bila dva veća topica na Anandu i XtremeSystemsu, kad su počeli zivkat telefonom i slat mailove-bogme se brzo pojavio i njihov test-inžinjer na tim istim forumima:)

krešo 25.01.2005. 23:23

Re: Re: Re: Chaintech VNF4 Ultra VE

Citiraj:

Ma vraga bi se oni trznuli da nisu bila dva veća topica na Anandu i XtremeSystemsu, kad su počeli zivkat telefonom i slat mailove-bogme se brzo pojavio i njihov test-inžinjer na tim istim forumima:)
malo su ih pritisnuli:D tako im i treba kad su bili neodgovorni, ne želim ni započinjati priču o svojim Chaintech poblemima...

Jelc 26.01.2005. 15:49

Re: Re: Re: Re: Chaintech VNF4 Ultra VE

Citiraj:

Originally posted by krešo
malo su ih pritisnuli:D tako im i treba kad su bili neodgovorni, ne želim ni započinjati priču o svojim Chaintech poblemima...
Pa ona zadnja sa NF3 chipsetom je bila dobra, dobro opremljena, stabilna.
Jedino kaj joj je bila cijena kakvih 1400 kuna kad je izašla:(

krešo 26.01.2005. 18:07

Re: Re: Re: Re: Re: Chaintech VNF4 Ultra VE

Citiraj:

Pa ona zadnja sa NF3 chipsetom je bila dobra, dobro opremljena, stabilna.
Jedino kaj joj je bila cijena kakvih 1400 kuna kad je izašla:(

ma ova kaj sam ja imao je bila NF2 i to Zenith, dakle najskuplja, a bog ju nebi natjerao da boota OS sa SATA diska, tek si na novije revizije uz puno muke mogao instalirati Win...:rambo:

tor 26.01.2005. 18:14

Nebi se urekao ali ova moja je mrak. Jes da je izašlo samo tri BIOS-a od pojavljivanja ploče ali iskreno niti ne treba jer radi ko zmaj. Zadnji BIOS je samo dodao podršku za semprona tak da...

Vedran 27.01.2005. 11:35

ja sam čuo da ima nekih problema s tom vnf4 i to baš sa diskovima...

Jelc 27.01.2005. 14:44

Citiraj:

Originally posted by VedranP
ja sam čuo da ima nekih problema s tom vnf4 i to baš sa diskovima...
Ma imaju ih SVE koliko vidim:(
Ili se svađaju hardovi, ili na dva SATA priključka dela lock a na druga dva ne, ili...

Na nekim pločama moraš namjestiti AGP na 67 da bi lock delao:D
I slična veselja.

Sve je to daleko još od onog kak bi trebalo biti.

tor 27.01.2005. 16:15

AUSUS K8NE-deluxe (S754) je majko mila kad su u pitanju SATA diskovi. Jebo sam se neki dan sat vremena dok nisam upogonio 2 SATA barice na njoj.:(

Jelc 27.01.2005. 16:30

Citiraj:

Originally posted by tor
AUSUS K8NE-deluxe (S754) je majko mila kad su u pitanju SATA diskovi. Jebo sam se neki dan sat vremena dok nisam upogonio 2 SATA barice na njoj.:(
Kaj si ih stavljao u RAID ili?

Vedran 27.01.2005. 17:03

Citiraj:

Na nekim pločama moraš namjestiti AGP na 67 da bi lock delao:D
e da, i to... :D ja sam se polomio od smijeha kad sam vidio spomenutu metodu lockanja agp-a na jednom forumu prije par tjedana...

tor 27.01.2005. 17:39

Citiraj:

Kaj si ih stavljao u RAID ili?
Ma kakvi...Ploča ima 4 SATA porta od Silicona i 2 od NF. Na ova dva ne želi ni prismrditi (bez novoga BIOSA) a na ova 4...pa najednostavnije; malo ima malo nema:D Ali OK, ASUS je izbacio novi BIOS koji rješava većinu problema tak da...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51.