![]() |
PHP programiranje - odakle početi
ako netko ima iskustva u ovom polju cijenio bih prijedloge odakle poceti uciti PHP, objektno programiranje, SQL...
knjige, praksa, da li neki od mnogih tecajeva ikoga uopce kvalitetno osposobe za rad i da li ih poslodavci priznaju...? |
Citiraj:
(My)SQL je pljuga, osnove toga naucis za 1-2 tjedna ovisi kolko ulozis u to, ali po mom iskustvu je bilo vrlo lagano... 4-5 dana citanja teorije, tjedan dana zajebancije i isprobavanja i dalje se sve svodi na kvalitetno guglanje hehe :) :chears: :D |
Bojim se da je to jako individualno jer moras pocet razmisljat i pristupat problemu na jedan sasvim novi nacin. Nije sve u tehnikalijama
|
Citiraj:
Za naučiti programirati treba godine i godine rada, truda i znoja. Ovako postavljeno pitanje o tebi govori da ne želiš uložiti niti jedno niti drugo niti treće a pogotovo ne sve troje u nekom (dužem) periodu vremena. Da bi bio programer nije dovoljno znati jezike, metodologiju i razmišljanje makar ljudi koji (misle da) to znaju sebe nazivaju programerima. Ako nemaš vremena ni volje uložiti sve nabrojano, moj savjet ti je da odustaneš i okreneš se nečemu što će u nekom kraćem vremenu imati bolji efekt. Tebe je vrlo vjerojatno ponukala pomisao da bi mogao naučiti programirati i zarađivati finu plaću od toga. Prava programerska plaća se kreće iznad 10k neto i takvo što nećeš doživjeti bez puno godina rada, truda i znoja. A osim toga, samo poznavanje jezika odnosno metodologije ti neće osigurati radno mjesto. Dapače, ako to u životopisu nemaš sa čim spojiti (iskustvo, obrazovanje) izgledat će smiješno. |
Citiraj:
takodjer znam da sva teorija pada u vodu bez prakse, i svi poslodavci bi zeljeli da im kandidat ima 5 godina prakticnog iskustva i barem 3 planetarno poznata projekta, ali opet od negdje se treba poceti. imam iskustva sa situacijama gdje poslodavci nisu bili zadovoljni mojom razinom obrazovanja, smjerom obrazovanja a s druge strane drugi nisu bili zadovoljni radnim iskustvom, i tako dalje... a nije da mi fali ni jednog ni drugog, samo uvijek se nađe budala koja traži dlaku u jajetu. i to je ukratko opis naseg trzista rada danas... budala koja trazi dlaku u jajetu. mislim, tolika je potraznja za poslom da vjerojatno za poziciju prodavaca na trznici organiziraju 3 kruga razgovora zbog prevelikog broja kandidata :D uglavnom to je vec offtopic... zahvaljujem na prijedlozima i ako netko ima jos nesto nadodati a nije u stilu "ostavi se ti toga nije to za tebe" neka slobodno napise :kafa: |
Citiraj:
Idealno bi bilo da si zadaš neki cilj u smislu programa kojeg želiš napisati. Nešto korisno poput adresara ili slično. Nešto što će od tebe zahtijevati znanje koje u ovom trenutku nemaš. Jednom kada kreneš na OOP kreneš i sa pisanjem tog programa. Ako ustraješ, na kraju ćeš imati i znanje i nešto iskustva. Također ćeš naučiti ponešto o arhitekturi samog sustava na kojem radiš (u ovom slučaju Windowsa) ali to ovisi o tipu programa kojeg odlučiš raditi. Što se tiče SQL-a, on je posebna priča. Ne radi se o jeziku za programiranje nego o jeziku za postavljanje upita što dosta mijenja na stvari. Njega možeš učiti paralelno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |