![]() |
(riješeno) Samsung 204B ne pali na hladno
Pozz
U depri sam (:D) pa cu krakto opisat problem: Znači pocelo se lagano desavat prije mjesec dva, a sad je recimo dostiglo neke više nivoe. Znaci recimo upalim komp, win se diže sve normalno, cujem zvuk u pozadini (odnosno znak da je win gore) ali ekrana nema...ona njegova lampica, svijetli jako slabo. Kroz 2 minute lagano ojačava i napokon monitor se pali i slika se pojačava(odnosno svijetlina). I nakon toga mogu restartat i sve normalno...još 800 puta. taj prvi put, kao da s emonitor "ohladi"? Ovo mi se ljeti nije dešavalo, ali evo sad se desava. Citao sam nesto koliko sam uspio naic na netu o tome, i ekipa je testirala sa fenom za kosu i zagrijavala prilikom paljenja i ekran se palio brže...malo je smiješno, ali nije nevjerovatno. Sad, neznam dali ja mogu monitor negdje na servis puknut, ako je i 300 kn popravak, nije bed uopće...samo me zanima dali se moze popravit?Ako se netko susreo s time... Monitor mi je za 10, i nemislim ga bacat niti ista drugo makar zagrijavao sa brenerom:goood: edit: Da netko nebi na grafu posumnjao, ugl., od 3870x2, 8800GTS 51, 3870, x1800, 8800gts320 pa do s3 trio, sve isti problem. |
Napravi si uslugu i testiraj monitor na nekom drugom kompu ili na svoj komp priključi drugi monitor tako da 110% budeš siguran da je baš taj monitor problematičan.
Ako ustanoviš da je stvarno do monitora i ako imaš garanciju, reklamiraj ga. |
Jesam, testirao sam ga i na drugom PC-u ofc. I ista stvar :(
A gara isparila prije par mjeseci. thx coc A isplatljivost popravljanja?Hm |
Odnesi ga u neki servis da naprave dijagnostiku i procjene iznos popravka.
|
Brzinsko, dali mi se vise isplati skociti tipa u Msan ili u neki manji servis, jer zvao sam neke manje servise, i naplacuju dijagnosticiranje kvara 150 kn...
Netko je spominjao da postoje servisi sa besplatnom dijagnozom :) |
Svi naplaćuju dijagnostiku, sigurno će netko badava raditi... :)
|
Tarife su manje-više svima jednake. Odnesi gdje ti je najlakše obaviti dijagnostiku.
|
ok. Thx...
Našao sam na šestinama firmicu, koja obavlja dijagnostiku for free ;) |
Pardon na duplom postu.
Ugl., može LOCK teme, jer monitor radi ko beba. Izvršen je sitni servis(besplatan) i sve je Up and Runing ;) THX |
podjeli nama svoju priču.
ne znamo čemu je bilo problem. |
Znači problem je bio u Napajanju. Znači monitor je blicao ali nije se htio upaliti jedno 10ak minuta. I culo se lagano cviljenje...
Znaci, srece sam imao jer na napajanju su samo kondenzatori otišli, i to dva šroteks kondića. (Googlanjem sam otkrio da 204B dolazi samo sa takva 2 štoreks kondića, a 204T i ostali sa 5 takvih šroteksa :) ). Ugl., kondenzatori promijenjeni po kratkom postupku i monitor je evo u punoj funkciji. na sreću 204 serije su dolazile tako "oslabljene" tim lošilim kondenzatorima(neke više neke manje), pa sam googlanjem ubrzo otkrio vjerojatan problem... |
Nije u pitanju samo 204 serija, većina Samsung monitora nije baš kvalitetna što ćeš vidjeti i po cijeni. Najčešće odlaze CCFL lampe, inverteri i napajanja, povremeno tipkovnica ili neki drugi dio.
|
Citiraj:
A love neam za bolji, tako da ce poslužit:beer: |
Imam isti problem i zahvaljujuci Halos tebi upravo sam shvatio sta je uzrok. Jedno vrijeme sam mislio da je grafa, napajanje itd. E sad mene zanima, ja jos uvijek imam garanciju u ADM-u, dali bi oni meni taj monitor popravili ili bi ga zamjenili? A isto tako mi je problem to reklamirati jer se dogadja random. 2 dana noramlno pali na hladno, treci dan ne pali.
Ako mi mozete na to odgovorit i imate kakav savjet za reklamaciju bio bih zahvalan. Monitor: Samsung 932B |
To iz ADM-a ide u M San i popravlja se dokle god može... :) Ako ti se ne da plaćati poštarinu, daš meni pa ti riješim.
|
Da, moj je također imao garu u ADM-u(odnosno MSAN-u). I mislm da ti to budu popravili ;)
Znači ili ako budeš slao, ili domy-u uručiš pa ti on riješi ...kasnije svratite do nkakve pečenjare i bok :) |
Hvala vam, dogovorit cu se sa domy-em.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:01. |