PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16630)

MentalHarikiri 23.01.2005. 01:19

Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ???

naslov kaže sve...

znam da je 128Mb rama dovoljno ,no koliko procesorske snage je potrebno ???

CatKiller 23.01.2005. 06:10

Mislim da je bitnija brzina IDE sučelja i diskova...

Mislim da bi trebalo raditi na P2+ konfama, ali na sporijim brzinama prženja jer teško da ta "groblja" mogu filati 10Mb+/s...

tor 23.01.2005. 11:02

Meni je radilo na celju od 600 Mhz...

>>>KUKY<<< 23.01.2005. 13:34

ne znam kolika procesorska snaga ti treba za snimanje dvda, no znam da je moj frend przio obicne cd-e na celeronu 300 (bez cachea) sa 8x ako se ne varam. Mozda je bilo i 12 no 8x je garant.

Bubba 23.01.2005. 13:47

Re: Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ???

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
naslov kaže sve...

znam da je 128Mb rama dovoljno ,no koliko procesorske snage je potrebno ???

Procesor, kao i RAM su manje vise nebitni. Potreban ti je ATA-4 kontroler, dakle podrska za DMA i ATAPI. Sad, naslov bas i ne kaze sve buduci da nisi rekao kako mislis przit DVDe i koje podatke mislis stavljat na njih. Ako mislis prziti on the fly, pod mus je staviti uredjaje na razlicite kanale. Przenje s diska bi mogao biti malo veci problem u slucaju da ne przis neke mastodonstke fileove (filmove i slicno) nego hrpu malih, a s starijim diskovima s malo cachea to bi mogao biti problem. Osobno, przio sam on the fly DVDe na TX chipsetu (PIIX4 SB), P166MMX i 64MB RAMa, i mislim da je to nekakav minimum, cisto zbog kontrolera, buduci da raniji (VX, HX, FX, NX i ekipa) imaju PIIX3 ATA-3 kontroler...

MentalHarikiri 23.01.2005. 16:18

Re: Re: Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ???

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Procesor, kao i RAM su manje vise nebitni. Potreban ti je ATA-4 kontroler, dakle podrska za DMA i ATAPI. Sad, naslov bas i ne kaze sve buduci da nisi rekao kako mislis przit DVDe i koje podatke mislis stavljat na njih. Ako mislis prziti on the fly, pod mus je staviti uredjaje na razlicite kanale. Przenje s diska bi mogao biti malo veci problem u slucaju da ne przis neke mastodonstke fileove (filmove i slicno) nego hrpu malih, a s starijim diskovima s malo cachea to bi mogao biti problem. Osobno, przio sam on the fly DVDe na TX chipsetu (PIIX4 SB), P166MMX i 64MB RAMa, i mislim da je to nekakav minimum, cisto zbog kontrolera, buduci da raniji (VX, HX, FX, NX i ekipa) imaju PIIX3 ATA-3 kontroler...
zahvaljujem se bubba i ostali :beer:

Konfa bi bila Intel Maui MU440EX , gore je trenutno neki celeron 333 ,a postoji mogućnost da stavim celerona 533 (mendocino) ako če ići gore slocket, 128 SDRAM, 20Gb IBM 5400RPM 2Mb cache (za cache nisam siguran)...jedini problem je što neznam dali ploča podržava ATA33 ili 66 !?

prženje nebi išlo iznad 4x i išlo bi sa harda na pržu (nema dva DVD uređaja)

Bubba 23.01.2005. 16:45

Re: Re: Re: Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ???

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
zahvaljujem se bubba i ostali :beer:

Konfa bi bila Intel Maui MU440EX , gore je trenutno neki celeron 333 ,a postoji mogućnost da stavim celerona 533 (mendocino) ako če ići gore slocket, 128 SDRAM, 20Gb IBM 5400RPM 2Mb cache (za cache nisam siguran)...jedini problem je što neznam dali ploča podržava ATA33 ili 66 !?

prženje nebi išlo iznad 4x i išlo bi sa harda na pržu (nema dva DVD uređaja)

EX? Onda je to PIIX4/E SB, dakle ATA-3 ili ti narodski ATA33.

Sto se tice diska i cachea, nemas frke. Ja sam mislio da se radi o starijim (~par GB) diskovima, koji su obicavali imati svega parsto KB cachea, pa i manje. Ovako, nemas problema.

MentalHarikiri 23.01.2005. 16:51

Re: Re: Re: Re: Minimalna konfiguracija za DVD pržilicu ???

Citiraj:

Originally posted by Bubba
EX? Onda je to PIIX4/E SB, dakle ATA-3 ili ti narodski ATA33.

Sto se tice diska i cachea, nemas frke. Ja sam mislio da se radi o starijim (~par GB) diskovima, koji su obicavali imati svega parsto KB cachea, pa i manje. Ovako, nemas problema.

zbunili me neki podaci na koje sam naišao na netu (sve od 700MHz pa do nebuloznih P4 1.6GHz :rolleyes: )

još jedanput hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:12.