PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Trebam pomoc oko izbora ozvučenja, bitno je da nabija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166194)

Feyd 11.11.2009. 21:57

Trebam pomoc oko izbora ozvučenja, bitno je da nabija

Zamolio bih vas za pomoć,

uskoro će mi trebati ozvučenje za dva eventa na kojima će biti maksimalno 50 ljudi, prostor je pravokutan i ima cca. 50 m^2.

Treba mi neko ultrajeftino ozvučenje, nije mi bitna neka kvaliteta, bitno je da nabija, i da se može razaznati šta svira, jel. Al' bitnije je da nabija. To planiram spojiti na laptop, što mi je dodatni problem, jer se 5.1 bez nečega dodatnog ne može spojiti izravno, laptop naravno nema 5.1. izlaz nego obični 3.5 mm, jel, jack. Prepostavljam da na to mogu spojiti 2.1.

Tako da bih zamolio, cjelokupno rješenje, kako bi vi to riješili da ste u toj situaciji sa što manje potrošenih novaca.

Kalibar toga što sam gledao, da vam ilustriram koliko to jeftino treba biti je ovo i ovo, k tome mi nije jasno kako je više vata u ovom slučaju jeftinije.

Imagine 11.11.2009. 23:46

Citiraj:

Autor Feyd (Post 1482194)

Kalibar toga što sam gledao, da vam ilustriram koliko to jeftino treba biti je ovo i ovo, k tome mi nije jasno kako je više vata u ovom slučaju jeftinije.

To da nabija u 50 kvadrata 50 ljudi.
ili nešto drugo u tom cjenovnom rangu = LOL

n30n 12.11.2009. 18:50

to bi se culo jedino kad bi svi sutili, a da nabija, to nikako :D

Feyd 12.11.2009. 18:58

Hm, dobro, znamo što ne ide, što bi išlo?

Onda neki 2.1 u rangu koliko novaca bi mogao biti na granici dovoljnog?

tomek@vz 12.11.2009. 19:41

http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.503.040 :goood:

Feyd 12.11.2009. 19:52

Uf, to mi je previše novaca, morat ću razmislit o nekom drugom rješenju, osim kupovanja, jer je upotreba jednokratna.

T0mB1ll 12.11.2009. 20:36

a nabavit neku liniju? ili 2 zvučnika i pojačalo?

neka sony/panasonic/kenwood linija sa 100W bi bila dosta...

ne kupit, posudit od frenda nekog.. snađi se...

2 die 4 12.11.2009. 21:07

Rabljeno, oglasnik..................
nemoraš novo kupovati ako je za jednokratnu upotrebu kako kažeš, uostalom možeš posuditi ili u krajnjem slučaju iznajmiti(makar sumnjam da bi ti to bilo u buđetu)

Recimo ovo http://www.njuskalo.hr/pc-audio/p-il...p-oglas-307365
ili ovo
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvuc...0-oglas-731182

Ali ovakvo nekaj bi bilo dovoljno
http://www.croportal.net/link/view/949192
imam ja seriju prije i svi koji ih imaju znaju da ti zvučnici nabijaju!

lujito 12.11.2009. 21:07

Ja sam sebi to rjesio tako da sam nabavio OVU zvucnu karticu - 140 kuna. To je 7.1 kartica, ostaje ti da nades neke zvucnike koje ti odgovaraju po cijeni, nebih ti preporucavao nista jer nista nisam ni provao osim OVIH - 250 kuna i bila je skroz mala prostorija - ok je bio zvuk.

Stoga biraj sam, a ova ti zvucna kartica nudi mogucnost da spajas zvucnike od 2.0 do 7.1.

Overclock 12.11.2009. 21:42

A da iznajmis razglas onda od nekog?? Npr firma Audikor, dobit ces sigurno najbolji omjer kvalitetnih kilovata zvuka i cijene (jer nisu napuhane zagrebačke).

Ovisi kakav je prostor, za 50 ljudi, ja bi stavio 4kw basa (ako nije dub ili nesh slicno onda je to i previse al si i sam rekel da ga treba) i barem 2kw middle/high a to je nekih 500tinjak kuna, mada bi trebal nazvat covjeka dal ima vremena i da se tocno dogovorite za cijenu.

Chuby 13.11.2009. 13:56

Nemoj ni pokusavat s jeftinim PC zvucnicima. 50 ljudi je jebeno puno a i 50 kvadrata nije neka sreca. Najbolje sto mozes izvest je posudit liniju (sto jacu to bolju) kupit konektor male 3.5mm to 2*female chinch kupis chinch kabel i udri. Bojim se da to nije ono sto imas na umu ali za lovu na koju si osuden nebus bolje mogao :(

Red Dwarf 14.11.2009. 15:15

sve u svemu s laptopom ibudžetom od 250kn iskreno nebi ti ništa bolje mogao savjetovati nego da posudiš od nekoga pojačalo i zvučnike...stavi u tržnicu...i obećaj da ćeš ih vratiti u jednom komadu i bez oštećenja
možda se netko javi...ko zna

Fadolf 14.11.2009. 16:03

A da pitaš u nekom audio shopu? Tj. kažeš da si zainteresiran za kupovinu nekog pjačala, zvučnika ili sl. pa ih tražiš jedan dan testiranja. Znam da je stari kada je kupovao ozvučenje doma dobio na testiranje opremu od 30-ak tisuća kuna (pojačalo, 5.1 sustav zvučnika) i tako od par različitih audio shopova.

Feyd 14.11.2009. 16:19

Citiraj:

Autor n30n (Post 1483046)
to bi se culo jedino kad bi svi sutili, a da nabija, to nikako :D

Poštovani, pozivamo Vas na proslavu eventa, nije bitno kojeg, cuga i klopa besplatni, vatromet, bogata tombola, samo, molimo Vas, tišina mandatorna pri ulasku :D

Moglo bi proć, odaziv bi sigurno bio dobar, ne mislite li? :D

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1483145)
a nabavit neku liniju? ili 2 zvučnika i pojačalo?

neka sony/panasonic/kenwood linija sa 100W bi bila dosta...

ne kupit, posudit od frenda nekog.. snađi se...

Izgleda da će tako morati biti, posudit ću od nekoga.

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1483171)
Rabljeno, oglasnik..................
nemoraš novo kupovati ako je za jednokratnu upotrebu kako kažeš, uostalom možeš posuditi ili u krajnjem slučaju iznajmiti(makar sumnjam da bi ti to bilo u buđetu)

Recimo ovo http://www.njuskalo.hr/pc-audio/p-il...p-oglas-307365
ili ovo
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvuc...0-oglas-731182

Ali ovakvo nekaj bi bilo dovoljno
http://www.croportal.net/link/view/949192
imam ja seriju prije i svi koji ih imaju znaju da ti zvučnici nabijaju!

S obzirom da mi je novo izvan budžeta, vjerojatno neću kupovati, ali da se odlučim za kupnju uzimao bi nešto novo pa razmišljao gdje to smjestiti poslije.

Citiraj:

Autor lujito (Post 1483172)
Ja sam sebi to rjesio tako da sam nabavio OVU zvucnu karticu - 140 kuna. To je 7.1 kartica, ostaje ti da nades neke zvucnike koje ti odgovaraju po cijeni, nebih ti preporucavao nista jer nista nisam ni provao osim OVIH - 250 kuna i bila je skroz mala prostorija - ok je bio zvuk.

Stoga biraj sam, a ova ti zvucna kartica nudi mogucnost da spajas zvucnike od 2.0 do 7.1.

Ovo je solution 2, čini mi se da je dobra stvar imati ovakvu USB stvarčicu, što god hoćeš možeš spojiti, a nije nešto astronomski puno novaca, kada bi znao da će se ovi događaji ponoviti, pa makar i jednom godišnje, definitivno bi si ovo uzeo.

Citiraj:

Autor Overclock (Post 1483212)
A da iznajmis razglas onda od nekog?? Npr firma Audikor, dobit ces sigurno najbolji omjer kvalitetnih kilovata zvuka i cijene (jer nisu napuhane zagrebačke).

Ovisi kakav je prostor, za 50 ljudi, ja bi stavio 4kw basa (ako nije dub ili nesh slicno onda je to i previse al si i sam rekel da ga treba) i barem 2kw middle/high a to je nekih 500tinjak kuna, mada bi trebal nazvat covjeka dal ima vremena i da se tocno dogovorite za cijenu.

Mislim da mi je preskupo iznajmljivati profesionalnu opremu, nisam se raspitivao, ali s obzirom na to što gledam, mislim da je jasno da mi je i to izvan budžeta, ali ideja je odlična.

Citiraj:

Autor Chuby (Post 1483542)
Nemoj ni pokusavat s jeftinim PC zvucnicima. 50 ljudi je jebeno puno a i 50 kvadrata nije neka sreca. Najbolje sto mozes izvest je posudit liniju (sto jacu to bolju) kupit konektor male 3.5mm to 2*female chinch kupis chinch kabel i udri. Bojim se da to nije ono sto imas na umu ali za lovu na koju si osuden nebus bolje mogao :(

Ovo je zasad najrealnije rješenje, starih linija ima nekoliko, ako ih strateški dobro razmjestim i iz laptopa izvedem dva ili već kolko linija budem imao, ženskih 3.5 mm, kupim ovo što si predložio, piknem svaku u struju i nabijat će. Mislim da sve te linije imaju AUX funkciju. Stisnem gumbić i konfigurirano je. Jedino što me muči ovo forkanje iz laptopa, ako u laptop upiknem muški 3.5mm na dva ženska 3.5mm, potom u svaki ženski po dva 3.5 muška, onda imam 4 ženska u koji ide 4 muška 3.5 na ženski chinch. Hoće li to funkcionirati?

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1484337)
sve u svemu s laptopom ibudžetom od 250kn iskreno nebi ti ništa bolje mogao savjetovati nego da posudiš od nekoga pojačalo i zvučnike...stavi u tržnicu...i obećaj da ćeš ih vratiti u jednom komadu i bez oštećenja
možda se netko javi...ko zna

Ne bi posuđivao od nepoznatih :D

Najljepša hvala svima na idejama, puno ste mi pomogli, ne posustajte.

Red Dwarf 14.11.2009. 16:30

Citiraj:

Autor Feyd (Post 1484396)

Ovo je zasad najrealnije rješenje, starih linija ima nekoliko, ako ih strateški dobro razmjestim i iz laptopa izvedem dva ili već kolko linija budem imao, ženskih 3.5 mm, kupim ovo što si predložio, piknem svaku u struju i nabijat će. Mislim da sve te linije imaju AUX funkciju. Stisnem gumbić i konfigurirano je. Jedino što me muči ovo forkanje iz laptopa, ako u laptop upiknem muški 3.5mm na dva ženska 3.5mm, potom u svaki ženski po dva 3.5 muška, onda imam 4 ženska u koji ide 4 muška 3.5 na ženski chinch. Hoće li to funkcionirati?

ovako...kupiš u chipoteke za 8 kn onaj 3.5mm splitter pa onda lijepo splitaš jedan 3.5mm ulaz na dva i tako redom koliko ima linija...i sve ih na aux staviš...trebalo bi raditi teoretski...

Crash009 14.11.2009. 18:34

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1484406)
ovako...kupiš u chipoteke za 8 kn onaj 3.5mm splitter pa onda lijepo splitaš jedan 3.5mm ulaz na dva i tako redom koliko ima linija...i sve ih na aux staviš...trebalo bi raditi teoretski...

Dok sve to ne skuris, pocevsi od zvucne kartice pa do linija.
Preporuka autoru, okani se corava posla.

Chuby 14.11.2009. 18:39

Raspitaj se malo prije nego sto ustekas 100 racvi jednu na drugu u laptop. Dovoljno je da ti negdje otpor padne na nisku vrijednost zbog paralelnog spajanja i imas prakticki kratki spoj.

T0mB1ll 14.11.2009. 18:49

ček, kud ste sad otišli? ako posudi liniju ili pojačalo, ako mjuza ide sa laptopa.. treba ti jedan obični 3,5mm->chinch kabel..

http://www.bug.hr/_cache/a37c3349668...0460be4c1b.jpg

John_Doe 14.11.2009. 20:24

Da si mi bliže ja bi ti posudio liniju, ionako ide ća ubrzo pa neka vidi još jedan party i onda kod mene na šljaku.

BTW, Sony linija sa 2 trosistemska zvučnika+sub...

Chuby 14.11.2009. 20:33

Citiraj:

Autor Feyd (Post 1484396)

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1484406)

Kao sto vidis imao je namjeru spojit vise linija

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51.