![]() |
asus wl-500gp ili simens sx
Dakle treba mi novi router.. U obzir dolazi nakon mnogo istrazivanja
Asus wl-500gp http://www.asus.com/product.aspx?P_I...54b&templete=2 Ili onaj t-como'v simens sx 763. Evo i objašnjenje zašto. Treba mi router ili modem - router sa usb portom radi NAS-a iliti network attached storagea. Oboje navedeni podržavaju. asus je 200kn skuplji. Ali gledajući, tih 200kn mi nije greda. Zanima me sto bi bolje bilo. Kupiti asusa i upariti ga sa trenutnim dlinkom g684t koje ce sluziti samo kao modem dok ce asus sluziti za wlan jer imam samo laptop u kuci pa mi je wlan neophodan, a i ideja downloadanja na priključen usb hdd/stick na router dok je laptop ugašen mi je vrlo dobra, ili naci ovdje na trznici t-comov simens pa to probati sa njime. s time da asus to podržava direktno iz firmwarea, dok za simens vjerojatno treba nesto iskemijati drugo. Uglavnom, savjeti? Dakako, neki usb hub u buducnosti je predvidjen za spajanje i printera i wireless printanje. Ne sjecam se sad tocno koliko asus ima usb portova, ali to nije toliko ni bitno. 1 je dovoljan. Osim svega navedenoga, stabilnost samog wirelessa i domet je bitan. |
Sve zavisi za koliko nofčića možeš nabavit tog Asusa, jer preko neke cifre stvar gubi smisao (npr. rađe promjeniš NAS koji ima uz mrežu (to valjda svaki ima) i dl. / torent manager koji sam skida sa neta (ono šta si mu zadao).
|
Da razmišljao sam o tome. Što se tiče asusa trebao bih ga moci nabaviti cak i za nekih 300-tinjak kn. Ovdje kod nas je 500 i malo vise. Al ajd. Vidjet cu. Uglavnom nesto ce se dogoditi pa javim ovdje kad se to dogodi :)
|
Prodaš D-Link za 200kn i uzmeš Siemensa za istu paru. Trošak = 0kn. 0kn<300kn (Asus)
|
Zaboravio sam spomenut da na asus moze ici ddwrt, sto je veliki plus. Inace cocnut, dobra ideja :)
|
...pozdrav....zanima me jedna stvar....spojen sam na gradsku wifi mrežu pomoću bullet 2hp...htjeo bi spojiti ako se može bullet 2hp sa asus wl-500gp routerom...zanima me dali se to može i kako...HVALA
|
Obzirom da je to WAN Router onda nebi trebalo biti problema, spajaš ga kao da hoćeš spojit Pc na postojeći AP a Pc / Lap ćeš spojit žično / bežično na ASUS - a.
Postavke ti nemogu sugerirati jer ovise o postavkama te gradske wifi mreže. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:13. |