![]() |
u vezi temperature diskova i CPU-a
vako...
Procesor je ovaj u sigu (P4 2,4 fsb800)... temperatura se krece od 34 stupnja u idle stanju do cca 56 stupnjeva prilikom recimo kodiranja filma u divx... zanima me jel to prihvatljivo ili je previse? koristim (nazalost, nema se para) intel box cooler... a sto se tice diskova, barice 80GB 7200.7, max temp je oko 41 stupanj... previse? tenks gajz... :beer: |
Hardu nebi škodilo malo hladnija okolina...
|
Proc ok, hdd bi dobro malo ohladit na kakvih 35...
|
hard ti je bome vruć. meni je ibm na 28 a seagate na 31. dva venta pušu na njih.
|
ako ti je hard 41 pod dugotrajnim max opterecenjima, onda je i to ok, ako je 41 konstantno onda bi mogo neki ventilatorcic smontirat..
|
dok nsam metnul dodatni vent kaj puse direkt na hardove, temp mi je znala bit i do 46C
real life to znaci da ne mozes drzat prst na hardu dulje od sekunde jel przi:D sad ne preklazi 35 naocitanju i kad pipas osjecas hladnocu |
Citiraj:
fala ekipa |
Imas za HDD dva venta ( u komadu) sam zasarafis ispod harda- 40 kn :D Dobro radi, moram priznat
|
na proc stavi kvalitetniju pastu (artic silver) i temp če ti past za 5-6c
|
Citiraj:
originalnoj instalaciji imao previse paste... Razlika izmedju bijele vulgaris paste i AS3/keramik i sl. je u najboljem slucaju 2-3C. Realan test pasti koji razbija neke mitove i legende pogledaj na http://www.dansdata.com/goop.htm :beer: |
Citiraj:
Prije sam imao neku Titan Silver Grease al se vise ne sjecam koje su bile temperature... :rolleyes: |
Citiraj:
Ne preporučam to, čovjek će oglušit. :rolleyes: |
Ma neće oglušit, moji rade sasvim solidno.... Ovisi sve o tome koliko buke (tišine) netko preferira,ili može podnijeti :clap:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a nista, sto se mora - nije tesko :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |