PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   HP Pavilion dv6-1350em [Pomoć] (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=165893)

motana 09.11.2009. 20:07

HP Pavilion dv6-1350em [Pomoć]

Zanima me ovako...dali se netko od vas cjenjenih pcekspertovaca sretao ili imao prilike koristiti ovim lapom da mi malo opise rad, performanse, i ponasanje...

sto detaljnije to bolje...

namjeravam ga kupiti ovih dana...a koristio bih ga za multimediju, internet...i naravno pokoju igru, tipa cod4 i jos poneke u tom rangu...

ah da evo i link poblize informacije radi...svako misljenje bilo negativno ili pozitivno je dobrodoslo :goood:

unaprijed zahvalan...

Nikky 09.11.2009. 20:24

http://www.prirucnici.com/hp-pavilion-dv6-1350em/
Obzirom da se radi o pavilion seriji koja je napokon službeno dostupna kod nas, preporuka za. Na linku koji si dao, uključen je (Windows 7 Home Premium 64-bit) os šta je u osnovi ok ali 32-bit verzija bi ti možda bila bolje rješenje ako misliš peglat igre (kompatibilnost, a možda to nije blem u W7).

motana 10.11.2009. 12:43

slazem se da je bolje jer sam imao na starom kompu jedno vrijeme w7 32bit...ali eto jadnik nije to mogao podnijeti i vratio sam se na xp...

cekaju se jos neki novcici i da se ljenjivci iz linksa malo brze potrude dobaviti u prodavaonicu koja je meni najbliza, pa kad se to ostvari sve, napisem malu recenziju i misljenje o lapu...

ako se nade netko tko vec ima ovaj lap, neka si da malo truda, odvoji vremena i podjeli sa nama svoje misljenje...

ćubi 14.11.2009. 14:34

meni nije jasno zasto ovaj laptop nema bolji procesor? ne bi li bolje bilo da ima core2duo?
jer vidim da vani ima verzija paviliona dv6 s boljim procesorom od ovoga a kod nas je samo jedna verzija...

flOorKilla 14.11.2009. 21:21

imam ovaj laptop pa mogu napisat kratku recenziju iz moje perspektive, ocekujte za dan, dva.
p.s. meni je procesor bio jedini razlog da eventualno ne uzmem ovaj hp i slazem se trebali su staviti core2duo ali isli su ustjedeti, no cemu stediti na procesoru kada stave tako dobru graficku...?
sve u svemu procesor nije uopce los, nije spor, da se raditi sa njime. nebi trebao biti razlog da se ovaj laptop ne kupi.

flOorKilla 15.11.2009. 01:49

Hewlett-Packard PAVILION DV6 1350em

pri kupnji laptopa vjerojatno ce dosta vas prvo uputit na internet pronaci nekakav review.
bacio sam oko na review sa notebookcheck.com (en) gdje je doduse u pitanju model 1211sg a moj odnosno model na nasem trzistu je 1350em.
koliko sam uspio zapaziti, razlika je jedino u procesoru, isti procesor dual core ali T4200 na 2 GHz.
Kod citanja review-a vecina odmah gledamo u one pluseve i minuse nakraju clanka a i vecina odmah prema tim minusima i presudi laptopu,
evo mojih kritika na notebookcheck-ove minuse i to maksimalno objektivno.
ja cu svoj kratki review napraviti na osnovi minusa koje je dobio na notebookcheck,a tamo stoji sljedece:

Contra
- Constantly loud, even without load
- Glossy display with average contrast
- Coated "smeary finger" touchpad
- Short battery life
- Imprecise typing feel
- Average application performance

1.ovo mi stvarno nije jasno, gdje oni cuju neku buku, laptop je tih, ventilator se normalno vrti i uopce nije glasan a
kamoli preglasan. mozda je posrijedi neka razlika u komponentama (mozda intel T4200 ima bucniji hladjenje...?)

2.glossy display ilitiga sjajan ekran nebih stavio pod minus niti pod plus zato jer je ionako prisutan medju 90% laptopa...
led osvijetljenje je necu reci savrseno ali solidno i kontrast je dosta dobar. osim ako namjeravati raditi na laptopu na najvecem suncu
koje direktno bas udara u ekran. kutevi gledanja su prosjecni.

3.touchpad svojim izgledom mozda nece svakoga impresionirati ali primjerice zenama ce se svakako vise svidjeti jer dodje kao malo ogledalce,
moguce ga cak iskoristiti za npr popravljanje sminke :) meni se svidja, sve skupa djeluje vrlo fancy, a otisci se naravno vide kao i po ostalim dijelovima laptopa (osim tipkovnice)
no to nije tako strasno i nisu toliko primjetni (osim ako imate prljavije ruke...)
p.s. sa laptopom dobijete krpicu za poliranje.

4.baterija - sto reci... ovaj laptop svakako nije idealan za ljude koji ga trebaju na putu ili 'u hodu'. jasna je stvar da laptop trosi poprilicno
struje jer je i takva konfiguracija i nemoze se ocekivati cudo kad je baterija u pitanju. istina, postoje i jace baterije i hp je mogao ugraditi npr
bateriju sa 8 celija. no.. ono sto je mogao i ono sto nije, a i tada laptop nebi kostao koliko kosta i nebi bio tako cjenovno prihvatljiv.
za one kojima treba veca autonomija predlazem naruciti zamjensku bateriju sa ebay-a iz kine ili usa, nije skupa mislim da je cca 250 USD 8 ili cak 12 celija.
inace, prosjecno trajanje baterije je oko 2,5 sata, ugasen wireless, sa surfanjem i winamp-om, kontrast upola smanjen.
mislim da je to pristojno.

5.tipkovnica naravno nije losa, ali evo imam 2 zamjerke: po meni malo predugi hod tipke i tipke strelica koje su jednostavno premale. netko ce se mozda snaci
na tako malim tipkama strelica ja zasada nisam (koristim ga tek par dana). mislim da ce najvise patit gameri jer nekako izostaje taj osjecaj za te 4 tipke.

6.moj dojam je da laptop leti sto i nije cudno, pa ima 4gb ddr3 radne memorije na 1066mhz, ati-ev graficki chip 4650 je na 33. mjestu benchmark liste svih mobilnih grafickih chipova
i pripada u 2. klasu, negdje izmedju pocetka i sredine. ima 160 stream procesora. jasno je da je procesor ovdje najslabija karika (naspram ostalih komponenti) ali dual core procesor svakako nije slab, daleko
od toga, njegov nedostatak cete vjerojatno osjetiti tek kod najzahtijevnijih aplikacija, jako zahtjevnih igra ili primjerice kodiranja video materijala (nece napraviti za 30min kao core2duo nego za 35min...).
konstantno drzim po desetak raznih 'velikih' aplikacija upaljeno + opera sa puno tabova koja guta dosta memorije, i laptop i dalje leti tako da nema brige.

nadam se da sam malo pomogao neodlucnima i malo ih ohrabio za kupnju :-)

ako imate kakva pitanja pitajte

motana 17.11.2009. 08:02

stize mi sutra pa cu se i ja malo raspisati...:rtfm:

:goood:

flOorKilla 26.11.2009. 01:28

Citiraj:

Autor motana (Post 1486601)
stize mi sutra pa cu se i ja malo raspisati...:rtfm:

:goood:

i kakvi su dojmovi? :zdero2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:36.