![]() |
6800GT rokanje
Zamijenio FX5900XT od Leadteka za 6800GT od PixelViewa... i bam, nema slike u 3D modu...
Kolko zapravo pojede struje ta graficka? Imam samo prokletog Enermaxa 350w, pa me sve nesto pika da je zbog preslabog napajanja... Do sad je sve fino radilo, CPU na 2.4, FX5900XT naclockana do jaja, 3 diska, itd itd. Sad su 2 diska, proc na 1.55v (prije je bio 1.75), 6800GT... i sve radi dok ne pokrenem npr. 3dmark2005... prvo vidim neke crvene horizontalne crte na par sekundi i onda crni ekran i tak stoji... roknem ESC, za 2-3 sekunde sam nazad u Windowsima... Any ideas? Ima nekih drivera koji rade problema sa 6800GT? Sad imam 61.77... Cim se rijesim stare 5900XT odo po Antec 480W Neo :-) |
Ne vjerujem da je do struje. Onda bi ti vjerovatno bacalo onu obavijest...
Driveri su 100%. Očisti sa drivercleanerom i stavi nanovo... |
ma ziher nije napajanje! Pa ipak je to Enermax! makar je 350w to je jako napajanje! ja ti isto mislim da driveri zezaju!!!
|
definitivno nije napajanje, iskljuci to! ili driveri, stavi 66.93 ili novije beta, ako onad ne radi mem od grafe je u banani, reklamiraj!
|
Probao:
- istekao pola kante (iskopcao dvdrw, 1 disk, 2 ventilatora) - stavio zadnje drivere (66.93) - voltazu proca vratio na 1.5v - spustio ram na 400 mhz i 2.77v (sa 2.9V) - saltao agp fast write on i off - wipeao drivere iz safe moda i instaliro najnovije Ima jos ko neku ideju? Mislim da nije do struje, enermax 350w bi morao furat kantu kad je gola (bez extra diskova, dvd-rwa i downvoltanog proca) s tom grafickom... eventualno hardverski konflikt i krepana memorija mi ostaje... E da, i prilikom bootanja.. nakon onog crnog starting windows xp natpisa... i prije nego me rokne na desktop.... se pojavi neki zbrckani ekran, uglavnom crni sa hrpom kraktih vodoravnih prugica u bojama... valjda bute skuzili :) Kad pokrenem Riddicka, nis, prazni ekran, crno... Kad pokrenem 3DMark2005, prvo crni ekran, pa nakon 5 sec prodivljaju vodoravne crvene tanke i debele pruge (kroz cijeli ekran)... pa onda crni ekran, pa plavi na pol sekunde, pa crni... dok ne roknem ESC i onda me nakon 3 sec vrati u windowse.... |
Vrati to onome od kog si kupio jer il je memorija il ti se pregrijava graficka il nesto drugo, no sigurno je kvar u hardware-u odnosno samoj grafickoj. Meni je slicno bilo s prvim primjerkom Gainwardice (sig) kad sam je kupio pa su mi je zamijenili. Na novoj mi se slicno desi kad ju previse oc-am. :D Trebas vidit kako se hladnjak zagrije nakon 5 sekundi 3DMarka - to nije normalno. :D
|
probaj fleširat orginalni BIOS !!!
ako ti i onda neće...:fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nisam skužil da je nova !,...
mislil sam da se mjenjal s nekime... nemaš kaj misliti...nosi na reklamaciju... |
Update: :)
Odneso karticu kod bratica i ustekali u 480W Antec Neo... hop, reinstalacija drivera, bla bla, kartica radi, reza 1920x1200 (lucky SOB ima 23" Sony WS LCD)... I roknem ja 3DMark2003.... RADI!!?!? Nist, super, pustimo da odvrti, 11500 bodova... Vrati se u Windowse, i eto ti sranja, u WINDOWSIMA zrokana slika... Isti efekt ko kad se pojave artifactsi kad overclockam, al' u windowsima... pozadina u banani, sve nes titra crvenkasto, bla bla.. Vec se spremam nosit karticu na reklamaciju, kad bratic presalta rezu sim tam i sve oke... pokrenemo 3d mark2003 opet, 11800 bodova, windowsi ok. dignemo 2005, radi, windoze ok... roknemo Doom3, radi samo tako, windowsi ok... ?!? :) Dodjem doma, ubodem, kartica radi ko da joj nis nije bilo... 3d mark200x ok, igre ok... ?! :rambo: :rambo: I kaj da si ja mislim? ::fuming: |
isprobaj odmah dok možeš da je vretiš (8 dana od kupovine)
dakle pokreni "vatreni" test zvan "Fenix" ....imaš topice o tome..., ali u najkraće,...otpoji ventilator i "pali" do barem 120 stupnjeva... ako preživi Ok ..., ako ne vrati kao neispravno !!! ne odgađaj dok možeš da vratiš ! da ti nebi poslje počela da zahebava, pa si v riti:cool: http://img146.exs.cx/img146/7057/pcsimke003.gif http://img152.exs.cx/img152/7163/pcsimke0825an.gif |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:59. |