![]() |
smanjivanje gif-a
evo imam neki gif,bio bi super za avatara ali velik je 29kb,sad me zanima da li ga je moguce smanjiti u photoshopu?hvala
|
Re: smanjivanje gif-a
Citiraj:
Buduci da se radi o GIFu, prvo trebas odrediti najmanji broj boja s kojime slika ne gubi previse na kvaliteti, zatim algoritam za redukciju boje, kolicinu gubitne kompresije i na kraju samu fizicku velicinu slike. |
aj mi PM mail i ja ti posaljem gif i smanji mi ga i posalji nazad?ok
|
da li je riječ o animiranom gifu? ...ako nije, vjerojatno je bolje rješenje jpeg.
|
animirani je gif,nazalost,ima 72 frejmova
|
u tom slučaju možeš koristit Macromedia Fireworks (dio MX studio paketa) ili Adobe ImageReady (kojeg dobiješ s Photoshopom). obojica odlično rade s animiranim gifovima, s tom razlikom da je FW malkice intuitivniji.
uglavnom, ono što trebaš je ili smanjiti veličinu u pixelima ili povećati stupanj kompresije i smanjiti broj boja. broj frejmova također predstavlja problem... kolika je tu najveća dopuštena veličina avatara? 12kb? |
imam i fireworks i imageready,aj sad cu probat nekaj smislit:)
|
U fireworksu u export wizardu možeš odrediti veličinu u Kb za određenu sliku i onda ti ju on lijepo skomresra bez nekih zezancija
|
Kod kompresiranja Gifova najvaznija stvar je kolicina boja. Smanjis kolicinu boja sto je vise moguce i to je to.
U Photoshopu klikni SHIFT+CTRL+ALT+S i videl bus o cem se radi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |