![]() |
DVD przilica ...
Na laptopu imam DVD pržilicu ali je jednostavno ne prepoznaje.... ono kad idem przit DVD ...javi mi tamo da izabreme przilicu a imam samo CD/CDRW snimac. nemam DVD przilice.... zvao sam u servis i vele da ima 100 % orzilicu ovaj moj model ali da treba negdje nesto jos dodatno ukljucit da bi radila DVD przilica...znate mozda di je problem?
Hvala |
Re: DVD przilica ...
Citiraj:
|
Polagano. Koji model laptopa i prže? Koji operativni sustav? Ako su XP, imaš SP2? Koji program za prženje i koja verzija? Jesi li pogledao na stranicama proizvođača ili pitao njihov support?
|
Meni se to desilo sa na desktop PC i nakon istalacije adaptec winaspi drivera sve je proradilo bez problema.
EDIT: Jos nesto.Ako koristis NERO,verzija 5 ne sljaka sa DVD przama,barem meni nije. |
ovako: Laptop je Gericom PC plus Hammer.
Koristim XP Nemam SP 2, koristim Nero 6 , dobio sam ga sa laptopm i ima opciju za DVD prženje... Nisam jos gledao na stranicama proizvođača, vjerojatno ovdje netko zna pa mi je lakse na hrvatskom sve shvatiti :) ... DVD przilica je: MATSHITA DVD-RAM UJ-815A ... moze link od tih 3rd party ASPI drivera? a meni je ovaj slucaj: Ja kad pokrenem Nero i stavim da przim npr. DVD data ....stavim fajlove koje ocu spržit i onda tamo odaberem sve opcije i onda mi je gumb "burn" onak "posivljen" i nemogu ga stisnut....a kad przim cd ..sve je u redu.... eto nadam se da je jasnije? |
Jesi odabrao DVD snimač jer ti nero pržu prepoznaje posebno kao cd snimač i dvd snimač
|
imam opciju za odabrat samo CD-RW i IMAGE RECORDER..... znaci nema DVD-a
|
Probaj ovo: Procitaj txt file.Unutra su aspi driveri.
http://clonecd.gearhost.net/clonecd/forceASPI17.zip |
nema za windows XP
|
Citiraj:
|
instalirao sam te drajvere ...ali i dalje nista..i dalje mi je BURN "siv" ....
sta dalje? |
To je i meni pisalo dok nisam stavio neru 6 , probaj još jednom instalirat nero , najnoviju verziju
|
reinstalirao sam nero i opet nece
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57. |