![]() |
Lenovo R60 nadogradnja RAM-a
Pozdrav svima! novi sam ovdje!
Htio bih pitat jel moguce u lenovo r60 staviti 2x 2gb rama, znam da mi nece podrzat sve jer nije 64 bitni ali dosao sam do 2 plocice od 2 gb za laptop i mislio sam si ugraditi to. Radio sam nešto slicno na Benqovom laptopu i radilo je normalno! jel maticna u r60ki podrzava isto to ili ne? Ako mi netko moze reci jer ne znam gdje bih to pogledao. A što se tiče same ugradnje snaci cu se na googlu i to, to mi nije problem ovu informaciju jednostavno nisam mogao pronaći nigdje! Unaprijed hvala! Također bih pitao jel radio tko to i jel imao kakvih problema? |
jedno pitanje takodjer, koristim laptopu iskljucivo na drvenom stolu, jel se moze nekako improvizirati ili nesto da se hladjenje poboljsa jer mi se zna jako zagrijat i pocet stekat, a pretpostavljam da ce novi ramovi ako je moguce jos vise grijati?
|
može se ugraditi, ali ćeš morat drugi utor za ram potražiti ispod tastature ako se ne varam.
grijanje ćeš efikasnije riješiti čišćenjem venta i zamjenom paste nego kupovinom nekog stalka. |
jel bi pomoglo sto se tice grijanja da mu podignem zadnji kraj kako bi lakse mogao usisavati zrak? Jel bi moglo bit problema u nutra sto se tice grijanja ram plocica, sigurno je vece nego na pločici od 512 rama i vjerojatno manjoj frekvenciji.
|
ram je zanemariv, zaboravi to.
nisam siguran da r60 od ispod "usisava" zrak... kažem ti da ćeš sa jednostavnim ispuhivanjem venta i stavljanjem kvalitetnije paste skinuti load cpu temperature i do 20 stupnjeva. |
budem to malo pročistio i to, a ovo s pastom ne znam nista o tome niti bi se igrao s tim da nesto ne zaprčkam! hvala ti puno na pomoči!
|
np!
|
R60 i WiFI
Ima li taj lap integriranu Wifi karticu; imao jedan u ruci i ima tipku za Wifi, ali ga Device Manager ne vidi.
|
Citiraj:
kako da pravilno ispušem prašinu iz t400, gdje da potjeram zrak tj. odakle da ga usisavam (ispuhujem)? |
rastavi, kompresor u ruke i deri po ventu... nikakva nauka.
Citiraj:
|
Imam r60e... mislim da podrzava do 4 gb rama, ali ako imas dvije plocice ...probaj pa ces vidit. U najgorem slucaju nece radit sav ram. Utori za memoriju se nalaze ispod one plastike na kojoj drzis ruke dok tipkas, a ta plastika se skida tako da odvrnes 3 sarafa s donje strane laptopa. Upute sa slikama postoje na stranicama od lenova.
|
Citiraj:
|
pa sam skini tastaturu i ispuši vent prema van sa kompresorom... makar si pravi posao napravio zamjenom paste.
ja sam sa as5 skinuo 10c na loadu... nije zanemarivo nikako. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |