![]() |
Program za čuvanje lozinki
Zanima me koji je najbolji program za čuvanje lozinki, ja ih sad zapisujem u notepad, i mislim da to nije baš sigurno, pa bi vas molio da mi preporučite neki takav program. Hvala!!
|
|
eo jos jedan link sa najboljim pass managerima
ali ako koristis firefox mislim da je njegov pass manager sasvim ok |
keepass. Ulta jednostavan, ultra siguran, ultra jeftin (besplatan)...
|
ja drzim na gmail docs.. koliko je to sigurno?
|
Sad sam nabavio Roboform i super sam zadovoljan. Čini mi se da je bolji od svih sličnih programa.
|
Za čuvanje passworda ti je potrebno:
a) notepad b) winrar Zapišeš sve passworde u notepad. Desni klik na isti/add to archive/advanced/set password/encrypt file names (nije nužno ali ja to stavim)/upišeš password kojeg nećeš zaboraviti, a opet neće biti jednostavan. Klikneš ok i eto imaš fini .rar sa poštenim passwordom. To je i više nego dovoljno za home security. :) |
ja drzim sve na gmail dokumentima kao excel fajl.. sifra za mail je kombinacija slova i brojki koju neznam napamet vec samo napisat pomocu tipkovnice :D
koliko je sigurno tamo cuvat sifre? |
Pa ok je ali ja to više nekako volim lokalno. :) Sigurno je sve dok ti netko ne uvalja keyloggera ali u tom slučaju pada i ovo moje sa winrarom u vodu. :)
Pamet u glavu i ne ostavljati passworde po svuda (kompovi na javnim mjestima, picek na poslu, komp od frenda/frendice/brata/sestre/roditelja itd...). |
Citiraj:
samo se nadam da se nece nesto desit na disku od google pa da mi se to izgubi :D |
Citiraj:
|
Nisam koristio nikada keepass. A po pitanju temp direktorija, a bože moj ili ga čisti ili ne otvaraj .txt iz .rar. :)
|
RoboForm No.1 na svijetu.
Koristim ga u full install i portable varijanti. Pored login podataka (auto upis) ima jos cijeli niz korisnih funkcija (safe notes, auto fill, generate strong password...) With compliments :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10. |