![]() |
(riješeno) Windows 7 se resetira kad stavim više od 2 GB RAM-a
nakon x pokušaja sam uspio instalirati win 7 tako što sam izvadio 2 od 4 gb rama.nakon instalacije windowsi su radili odlično sve dok nisam odlučio vratiti
1 ili 2 pločice rama.komp se uredno upali,uredno prepozna memoriju (3 ili 4gb) i nakon nekog vremena se sam od sebe restarta. napominjem da mi sa xp-om uredno radi sa sva 4gb. kako?zašto? |
o kojim ramima je rijec
ako sam dobro skuzio imas 2 plocice po 1gb i jednu od 2 gb ? jesi probao sve rame posebno ? |
ne,imam 4x1gb.probao sam sve kombinacije.windowsi uredno rade dok ne uštekam više od 2 gb rama.nakon toga blue screen ili restart,uglavnom restart
odustao sam već,nigdje na netu nisam naišao na sličan problem uvjek mene zapadnu neka čudnovata sranja |
Jesi probao smanjiti brzinu rada memorije uBIOS-u , na npr. 667Mhz. ?
|
Citiraj:
evo smanjio sam brzinu na 667 mhz i radi. hvala ti na riješenju!:respekt: još da mi pojasniš zašto neće raditi na 800mhz bio bi ti jako zahvalan! |
Probaj stavit command rate od rama na 2 i onda vratit module na 800
|
Ako ti XP radi na 4GB @ 800Mhz, a Windows 7 ne, pojma nemam. Ili je 7-ica osjetljivija ili su u šumi. No nisi niš skoro izgubio prebacivši na 667Mhz, pogotovo još ako su i latencije opale.
|
ma naviknuo sam se da je kod mene u šumi.u međuvremenu imam jednu pločicu manje jer sam ju spalio kod bjesomučnog vađenja i stavljanja sad imam 3 i rade
fala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19. |