Citiraj:
Memorija mi radi na 200MHz (nemogu je mjenjati).
|
Mozes ... polako.
Citiraj:
Imam Kingmax 433 i zanima me dali ova frekvencija oznacava ono na koliko radi u double pump modu ili sta.
|
To znaci da proizvodjac prodaje tu memoriju i garantira da ce sigurno raditi na frekvenciji 433 ili nizima u kako kazes "double pump modu". Stvarna fizicki mjerljiva frekvencija je 433/2 =216.5 MHz
Citiraj:
Po mojoj logici ta se frekvencija treba dijeliti na dva posto memorija radi duplo brze od fsb -a. Sta ne???
|
U pravilu ne. Pretpostavljam da imas nekakvu nF2 plocu. Na kojoj ako si ostavio postavku u biosu DRAM/FSB na "Auto" tada su ti FSB i RAM sinhroni tj. rade na istim frekvencijama. FSB 400/2 = 200MHz i to ti je stvarna frekvencija na kojoj rade i RAM i FSB. Ako iz nekog razloga ne zelis da ti to bude tako moze u istim postavkama mijenjati omjere te ubrzavati ili usporavati RAM u odnosu na FSB, ali to zaista ne zelis.
Tebi bi bilo najbolje da probas dognuti FSB na 220 jer ce ti RAM vrlo vjerojatno izdrzati tu frekvenciju 220=eff440. Mnozitelj kreni sa 11 pa eksperimetiraj sa povecanjem FSB a smanjivanjem/povecanjem/mnozitelja da nadjes maximume za FSB,CPU i RAM
|