PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Sto se dogadja s disketama? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16418)

Costa 17.01.2005. 13:27

Sto se dogadja s disketama?

Evo sad me frend nazove i kaze mi da je jucer spremio dokument na disketu i ostavio je preko noci u kompjuteru, tj. nije je uopce vadio van.
Sljedeci dan kad je pokusao pristupiti podacima docekala ga je poruka "Disk is not formatted". Probao je svasta s njom ali nema pomoci.

Ja ih vec duuugo ne koristim ali vidim da u zadnje vrijeme ima puno vise problema s njima nego u stare dane.

Sad jesu li diskete losije kvalitete, uredjaji ili nesto drugo?

RAK 17.01.2005. 13:32

Re: Sto se dogadja s disketama?

Citiraj:

Originally posted by Costa

I WindowsXP. Diskete su stvarno opasne u zadnjih 2 godine. I na znam pravi razlog pa ih ne koristim ako nije neophodno.

Bran 17.01.2005. 14:28

Diskete i Windowsi XP baš ne idu skupa. Ja isto ne koristim diskete, a i nemam floppy. :D

BrunoZG 17.01.2005. 15:29

diskete su sve losije i losije, a vjerojatno je i problem u floppy pogonima koji su u pravilu u svim kompjutorima stari,a i prljavi

Eto moj floppy drive je sad star 8 godina:D

A u takvom slucaju je najbolje bad copy pro koristit, vraca podatke u 99% slucajeva.

Costa 17.01.2005. 19:13

Bed je kaj se to dogadja i s novim uredjajima. Ja sam ih vec zaboravio, koristim samo virtualno, al ima ljudi koji to jos koriste.

Ivan_1 17.01.2005. 20:04

Meni isto sere floppy pogon!:mad: kad god ubacim disketu prvi put ili kopiram na nju uvijek izbaci error kao da disketa nije u driveu, kliknem na try again i sve radi, ne baš bajno ali radi

Jelc 17.01.2005. 23:23

Ja imam dvije kutije disketa, jedna BASF, druga EMTEC, dela bez problema.

Svi flopači isto rade fino, imam ih dva sa piceka i tri sa Amige.:)

BrunoZG 17.01.2005. 23:34

dela i moj flopač. al se zna zalomit nekad pojedina disketa, pa cak i sasvim nova

E.T. 17.01.2005. 23:50

Meni ni jedna disketa ne radi, a kod frenda vecinu cita. Disk mi ima 4 godine i radio je do pred godinu,godinu i pol no tek tad kad sam instalirao winxp ocitava sve diskete kao prazne. Srecom da sam kupio USB memory stick pa mi vise netrebaju diskete...

atha 17.01.2005. 23:59

ja sam prije godinu i pol ischupao floppy da nitko ni ne dodje u napast.... :D :beer:

Tooma 18.01.2005. 01:12

ja evo zadnjih dana iman problem s driverom od floppy-a (windowsi kazu da je driver missing ili corrupted), a posto ni vracanje image ne pomaze izgleda da se i ja sluzbeno prestajem sluzit disketama

ponovo instalirat windowse radi ovoga mi ne pada na pamet

i kladin se sa nikad niko nije ima problema s driverom za floppy

ćiber_manija 18.01.2005. 22:46

MEni isto neće kopirati s floopia , kad pokušam nešto otvoriti,kopirati zbloksa mi se komp., floopy je postao potpuno beskoristan

Gabre 18.01.2005. 23:11

Re: Sto se dogadja s disketama?

Citiraj:

Originally posted by Costa
Evo sad me frend nazove i kaze mi da je jucer spremio dokument na disketu i ostavio je preko noci u kompjuteru, tj. nije je uopce vadio van.
Sljedeci dan kad je pokusao pristupiti podacima docekala ga je poruka "Disk is not formatted". Probao je svasta s njom ali nema pomoci.

Ja ih vec duuugo ne koristim ali vidim da u zadnje vrijeme ima puno vise problema s njima nego u stare dane.

e vidiš, ista sranja se dešavaju meni i curi na 2 različita kompa, na dva različita floppy drivea...

e, a nova stvar je ovo: Cura mi išla kući preko praznika (Kanada), i stavim joj ja slike na jedan CD, da može pokazati doma, sa digitalca što smo okolo slikali. I još sam stavio srednju brzinu snimanja, i kasnije provjerio da li se slike mogu gledati sa istog, sve super štima. Medij je kvalitetan neki bio.
I dođe ona u Kanadu na svoj komp, tamo win2000, i uopće neće da prepozna snimljeni cd, niti ga Badcopoy hoće spasiti!

weird....

gospar 18.01.2005. 23:58

Citiraj:

Originally posted by atha
ja sam prije godinu i pol ischupao floppy da nitko ni ne dodje u napast.... :D :beer:
meni od windowsa xp kolovoz 2003 nije vise nista citao pa sam ga i ja lijepo iscupao da mi netrosi struju

HrvojeSB 20.01.2005. 04:04

Ja diskete stalno koristim!
Najjednostavnije su diskete kad je upitanju win9x...
DOS i takve stvari flashat BIOS itd...
Nema neke posebne zafrkancije, stari floppy i stara disketa uvijek radi...

Tooma 20.01.2005. 19:53

Citiraj:

Originally posted by HrvojeSB
Nema neke posebne zafrkancije, stari floppy i stara disketa uvijek radi...
mozes mislit:clap:

Ivan_1 04.02.2005. 20:30

evo čitam što kažu na jednom forumu o problemu sa floppy-em koji i ja imam.

evo link: http://www.ozzu.com/ftopic24881.html

Renesis 04.02.2005. 22:22

Ja flasham iz win, a i pokušavam se riješiti disketa. stao sam na 11komada. ali vjerujem da se to da smanjiti još malo...

daddo 04.02.2005. 23:04

3 diskete uvijek imam....

Instalacija dos 6.22 origigi... :D

Sam Fischer 04.02.2005. 23:35

Znam da meni floppy uređaj nešto sere...
Al se ne sjećam kad sam zadnji put stavio disketu u nutra.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:20.