PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Neko odlično kućište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16412)

vex 17.01.2005. 10:18

Neko odlično kućište

Tražim neko uber kućište, naglasak na performansama, broju ventova, mogućnosti rastavljanja/sastavljanja

Recimo :
- midi ili big toranj
- 6 ili više ventilatora
- da li ima neko da se može recimo iz njega izvaditi od flopy-ja nosač i staviti vent nekakav
- barem da je u nekoj boji, ne sivo

Prijedlozi ??

MentalHarikiri 17.01.2005. 16:04

Chieftec MESH/BRAVO

tor 17.01.2005. 18:16

Da, samo je malo daleko od onoga što piše na papiru...
Kučište izgleda odlično i je odlično što se tiče ventova i toga ali ima neke neoprostive mane. Jedna od njih je da postaje gotovo neupotrebljivo s SATA diskovima (jedino ako nema sata konektora pod 90° jer udaraju u bočnu stranicu) itd... Strpi se malo ako te zanima mesh uskoro izlazi recenzija na PCE pa odluči.

BrunoZG 17.01.2005. 18:22

Ok, bumo čitali meš . a kaj je sa Bravo?? Di je to u odnosu na dragon?

tor 17.01.2005. 18:38

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Ok, bumo čitali meš . a kaj je sa Bravo?? Di je to u odnosu na dragon?
Bravo i Mesh su isti, samo prednja maska je drugačija.

Bubba 17.01.2005. 20:10

Re: Neko odlično kućište

Citiraj:

Originally posted by vex
Tražim neko uber kućište, naglasak na performansama, broju ventova, mogućnosti rastavljanja/sastavljanja

Recimo :
- midi ili big toranj
- 6 ili više ventilatora
- da li ima neko da se može recimo iz njega izvaditi od flopy-ja nosač i staviti vent nekakav
- barem da je u nekoj boji, ne sivo

Prijedlozi ??

Ti imas fetish na ventilatore ili?

Sam Fischer 17.01.2005. 22:10

Re: Re: Neko odlično kućište

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ti imas fetish na ventilatore ili?
daj bubba
Budi pametan
Nemoj opet pocinjat.
Covjek voli tisinu i hladnocu.

Gabre 17.01.2005. 22:46

pa čemu će ti 6, ili više ventova u kućištu?

neće ti ih pomoć ni 20 ako ti je vruće u prostoru di držiš komp...

a ako ti treba, onda ubodnu u ruke i buši rupa koliko hoćeš, pa će ti kućište izgledati ko sir... ;)

Tooma 18.01.2005. 01:07

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, samo je malo daleko od onoga što piše na papiru...
Kučište izgleda odlično i je odlično što se tiče ventova i toga ali ima neke neoprostive mane. Jedna od njih je da postaje gotovo neupotrebljivo s SATA diskovima (jedino ako nema sata konektora pod 90° jer udaraju u bočnu stranicu) itd... Strpi se malo ako te zanima mesh uskoro izlazi recenzija na PCE pa odluči.

potpisujem ovaj problem

kabela sa slomljenim konektorom (englezi ih zovu Right angle SATA HDD connector) vani ima u izobilju, a kod nas po obicaju nigdi

jedna hrvatska firma obecala mi je poslat dva komada iz svojih zaliha i to bez naknade

kad ih dobijen vidit cemo dalje

sada trenutno iman kabele koje sam uzeo u zitu koji imaju nesto kraci konektor pa i oni pasu bez problema

Emissary 18.01.2005. 20:37

Imam ja SATA kabel od 90 stupnjeva - kupio ga u Vemilu za 6-7 kuna. Na jednom kraju je 90, a na drugom 180 (ili 0):)

Elven 18.01.2005. 21:26

Re: Re: Re: Neko odlično kućište

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
daj bubba
Budi pametan
Nemoj opet pocinjat.
Covjek voli tisinu i hladnocu.

mislim da bubba nije niš krivo rekao. 6 ventilatora je ipak little bit too much za desktop.

leon385 18.01.2005. 21:35

Kupi coolermaster stacker i miran si... otraga imash jedan 120 mm vent, mozes dodati josh 2 x 80, na vrhu imash jedan 80, mozes kupiti i cross flow vent koji puse drito po maticnoj, a naprijed imash 4 in 3 module, sa 120 mm ventom i mjestom za 4 3,5" uređaja (i takva 3 komada ti stanu naprijed)....

Imao bi ventova ko u prici, bilo bi hladno ko u kujinom srcu, a cijela avantura bi te kostala oko 2,5 soma kunicha...

Bubba 18.01.2005. 22:44

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Imam ja SATA kabel od 90 stupnjeva - kupio ga u Vemilu za 6-7 kuna. Na jednom kraju je 90, a na drugom 180 (ili 0):)
Eh, pa kad dajes repeticije iz matematike, onda bi ovo napisao kao "Na jednom kraju je sin 1, a na drugom cos 0... :)

Bubba 18.01.2005. 22:48

Re: Re: Re: Re: Neko odlično kućište

Citiraj:

Originally posted by Elven
mislim da bubba nije niš krivo rekao. 6 ventilatora je ipak little bit too much za desktop.
Ma bolje cuti, nema smisla... :\ Jos da sam im rekao da 6 ventilatora (niti jedan veci od 9cm) hlade 14 U320 SCSI diskova i dual Xeon/Opteron konfiguracije, hmpf... :?

Tooma 19.01.2005. 02:59

Citiraj:

Eh, pa kad dajes repeticije iz matematike, onda bi ovo napisao kao "Na jednom kraju je sin 1, a na drugom cos 0... :)
oces rec da je moga napisat pi/2 i pi

Emissary 19.01.2005. 20:46

A ja zapravo oću reć da sam tresnio matematiku na polugodištu, a ovo u mom sigu vam se zove ironija, možda čak i sarkazam;)

Elven 19.01.2005. 22:19

Re: Re: Re: Re: Re: Neko odlično kućište

Citiraj:

Ma bolje cuti, nema smisla... :\ Jos da sam im rekao da 6 ventilatora (niti jedan veci od 9cm) hlade 14 U320 SCSI diskova i dual Xeon/Opteron konfiguracije, hmpf... :?
da, to puta 5, ako ne i 10 je otprilike buka koju moram trpiti po server sobama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:08.