![]() |
Pomoc oko registracije domene.
Oj ljudi!
Totalni sam noob kaj se tice domena i imam jedan problem. Prije par mjeseci sam registrirao .hr domenu u SRCU i prosljedio ju na GoDaddy-eve servere ns51.domaincontrol.com i ns52.domaincontrol.com. Prije par dana sam trebao registrirati nove domene na godaddy-u i naravno registrirao sam ih na iste te nameservere... da bih otkrio da ne rade i da moram registrirati na ns25 i ns26 nameservere. (naravno da mi GoDaddy nije ni u jednom trenu javio da se nameserveri mjenjaju periodicki) Kada sam se tek registrirao kod GoDaddy-a poslali su mi onaj mail dobrodoslice u kojem su navedeni oni stari ns51 i ns52 nameserveri te IP adrese koje se trebaju navesti pri registraciji domene na dokumentima za SRCE. Sada me zanima koje su mi nove IP adrese za ns25 i ns26 nameservere? Gdje to mogu vidjeti? Slao sam im vec 4 maila i u nijednom mailu mi ne odgovore na pitanje kako treba. Ugl, u jednom trenu su mi poslali IP adresu od moje primarne adrese zakupljene kod njih na koju glasi cijeli hosting, ali sumnjam da je to to. I zadnji mail koji sam dobio je da mogu samo pingati ove ns25 i ns26 domene kako bih otkrio njihove IP adrese. Ali nisam siguran jel to ok. A iskreno, neugodno mi je vec po 4x traziti klijente da mi zigaju i potpisuju iste papire za SRCE pa bih volio biti siguran prije nego to ispunim. HVala unaprijed. |
To se rjesava ovak: http://www.imagesforme.com/show.php/756122_SS123.jpg
Dakle za ns25 216.69.185.13 a za ns26 208.109.255.13 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |