![]() |
Panti na laptopu!
Panti mi na poklopcu od lapa štekaju, pa sad me zanima jel ih smijem pošpricat silikon sprejom, pošto su kablovi blizu, malo me strah, pa pitam! Ili moždaima neki orginalan sprej ili nešto?
|
a sto su to "panti"?
|
Iskreno, nebi ti preporučio sprej. Previše je "fluidan" pa bi mogel "otputovat" do ploče ili sl. i uzrokovat kratki spoj pa napravit veći problem od same škripe. Probaj nekak malo grafitne masti stavit, ali samo malo.
Ak imaš neku špricu (od termalne paste, medicinsku..) ili nešto slično pa sa njom malo "utisnut" u pante. @ Danijel Panti |
|
Citiraj:
E da i niej da je radi skripe, nego vec sam jednu masku polomio i sad se bojim da cu i jos jednu, pa da ih malo podmazem! :) |
Citiraj:
Probaj sa uljem, ali pazi da ne podmažeš tak da se cijedi. |
E, nasao sam nesto cime se kljucanice podmazuju! Bi to bilo ok? Sorry ako sam dosadan! :D
|
Citiraj:
|
imas grafitni prah, ja sam ga bio kupio u pevecu. predobra stvar. mala bocica oko 10ak kuna.
|
Grafit je vodić, tako da bih ga ja izbjegavao, ali WD40 sigurno nije, tako da bi to moglo pomoći.
I meni ide dosta teško ekran, kad stoji upaljen u jednom položaju više od 3-4 sata onda kad ga idem zatvorit kao da je zapekao i prije nego krene onda lagno kvrcne. Možda večeras kada dođem s faksa to riješim s WD-om pa javim rezultate. |
1. skinio neku plastiku, tipkovnicu, ekran i odspjio sve kabele koji idu u ekran
2. ekran malo "zaštitio" novinama da ne poprskam WD-om 3. uspravio ga da stoji na pantama, šarnirima il kako tko to zove 4. malo poprskao po šarnirim i ostavio da stoji dok vratim WD gdje mu je mjesto 5. obrisao šarnire papirnati ručnicima i ostavio još malo dok očistim ekran sa sredstvom za čistiti stakla 6. još jednom obrisao šarnire i sve vratio nazad 7. došao mali svizac... Evo i slika gdje sam špricao. Nisam morao sve rastavljat jer se može izvana doći do svega, bar na mom laptopu. Za sada se ekran osjetno lakše otvara i zatvara, ali i dalje čvrsto stoji. |
inace WD40 ti je samo kratkorocno rjesenje koje trenutno podmaze ali nakon kratkog vremena nestane a snjim i ono cim su prije bile podmazane pante!!! ja bi radije uzeo silikonski sprej (40-tak kn) ili bijela mast u spreju (oko 100 kn)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |