![]() |
WinXP Pro SP1, automatsko logiranje...kako?
Dakle jedini sam korisnik na kompu i imam administratorske privilegije. Iz odredjenih razloga moram imati i password. Kako napraviti da mi se windowsi automatski logiraju prilokom boota?
Na win2000 pro sam tu opciju imao u CP medjutim ovdje u XPu je nikako nevidim. |
pa cim imas password, niormalno je da ga i moras upisati
MOze se odma bootat samo ak ne trazi verifikaciju passworda.. |
Citiraj:
upiši u run control userpasswords2 i tamo imaš tu opciju, ako ju ne nađeš, svaka čast :D |
Citiraj:
sto se auto logona tice opciju imas u TweakUI-u (besplatan, by microsoft) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
budući da je Elven odlično riješio problem, dozvolit ću si offtopic i pitati: koja je svrha lozinke, ako se logiraš automatski? :confused: padaju mi neke situacije na pamet, ali nijedna mi se ne čini dovoljnim razlogom za auto login s lozinkom.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam da se pod WinXP dogadja da kad instaliras dotNET Framework, on doda APSNET usera koji prouzroci da se pojavljuje Wwelcome prozor makar je samo jedan user (bez sifre) na kompu. Ja to rijesim da ASPNET preko registrija: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList] "ASPNET"=dword:00000000 |
Citiraj:
Nista tako komplicirano. Task scheduler iz windowsa (ili VVCR Scheduler koji kreira taj job nesto zabrlja) ne zeli startati definiran job ako korisnik nema definiran password. Jednostavno pod status pise Could not start job |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Valjda on to nije znao riješit :D
|
Citiraj:
|
nisam se sjetio te situacije. a imam istu na par kompova u firmi. doduše na win2k, ali svejedno... tak vam je to, demencija i senilnost dolaze s godinama. moral bum počet jest antisklerine i zaljevat ih koprivitom. dok nije kasno. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48. |