![]() |
Convert MKV 23.97 -> 25 FPS
Zna li netko neki jednostavan nacin s kojim mogu MKV (hi-def) filmice/serije konvertirati iz 23.96FPS u 25FPS?
Pri tom mislim na 'ubrzanje', dakle framerate se ubrza i zvuk za tu razliku od ~4%. Idealno je da pri tom nema prekodiravanja videa posto je sve isto, osim malo brzeg playbacka, a audio se - ocito - mora prekodirati. Razlog? PS3 spojen na standardnu telku, pa sa 23.96FPS uvijek ima svako malo onaj lagani 'trzaj'. Sa 25FPS je ipak sve daleko gladje. |
Nisam siguran da li možeš proći bez reenkodiranja videa, pa neka ti se javi netko tko to zna sigurno.
Ja se baš ne sjećam dobro :stoopid:, jer sam se prije nekih pola godine zadnji put igrao sa time, ali malo čitanja helpa i brzo ćeš shvatiti. Uglavnom, mislim da ćeš sa nekim od ovih programa MKVtoolnix, BeSweet i HandBrake moći napraviti sve što ti treba sa MKV fajlovima (ili kombiniranjem tih programa) E sad da li je to jednostavan način, ocijeni sam :chears: |
Mislim da nećeš postići željeni efekt, tj najvjerovatnije imaš HD materijal koji je izvorno 25FPSa, a ti si dobio RIPani mkv sa 23.96FPSa, i onda imaš manjak frameova zbog gore navedene konverzije.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Blu ray filmovi su vecinom snimani sa 24 slike u sekundi i radi toga je ustvari mkv 23,96.
Barem je tako ovih par koje sam ja probao, vjerovatno da bi se napravilo univerzalni frame rate i za PAL i za NTSC. |
Recimo kod mene je slucaj da (lap>hdmi>plazma) 720p filmovi/serije imaju "trzaj" efekt kod pomicanja kamere itd, dok sa 1080p filmovima ti trzajevi u istim slucajevima su jedva ili nisu primjetni.
Ne znam razlog, istina da je file krupan... meni se isplati ga skinuti. |
Citiraj:
Jer npr. NTSC DVD filmovi su u biti isto 23.96FPS, kao i HD materijal. Da imam HDTV telku (LCD/slicno), ne bi imao tih problema... ali kako imam SDTV, onda taj problem postoji. Jedno od rjesenja je ubrzavanja frejmrejta na 25FPS. Jednom dosta davno sam se kilavio da to izvedem, i stvar dobro radi. Tesko je primjetiti razliku od 4% ubrzanja u zvuku i slici, ali je zato sve full glatko na telki. |
Citiraj:
|
Citiraj:
titlovi rade normalno? |
Citiraj:
Ako hoces titlove, onda moras prekodirati cijeli film, a to vec traje nesto (jer hardkodira titlove u video). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:52. |