![]() |
Supertalent DDR 400 i dizanje takta
Imam Supertalent CL2 400MHz 2x256 MB i nikako da ju natjeram da radi na 420,dignuo sam voltazu na 2.7V i prilikom testiranja u Primeu izbaciva mi errore.Na 410 radi super i sa 2.6V.Latencije su 2.5,,3,3,7.Sta da radim sta?
|
ništa, očito tvoj primjerak memorije ne ide visoko kao neki drugi... možeš pokušat stavljanjem najnovijeg biosa, testiranjem memorije u memtestu i to prvo oba sticka pa isprobat limite svakog posebno... i ne bi bilo zgorega da napišeš koju ploču imaš i ostatak konfiguracije...
|
Citiraj:
|
digni napon na 2.9V i malo olabavi latencije pa onda vidi.
2-3-3-6(11) pokušaj tako a ako neće stavi 2,5-2-2-7 ili 2,5-3-3-7 |
Citiraj:
|
2.9 za memoriju sa hladnjacima je mačji kašalj
|
Re: Supertalent DDR 400 i dizanje takta
Citiraj:
mozda proc ili maticna ne mogu radit na tom fsb-u |
ne bih rekao da je fsb 210 previše za nf7, a kamoli za mobilca... ponavljam: stavi noviji bios ako već nisi, testiraj memtestom oba, pa zatim jedan po jedan memorijski modul... kao što i ostali kažu, 2.9 nije opasno za ram, danas većina proizvođača preporuča za svoje memorije oko 2.7-2.8v...
eh da, pretpostavljam da vodiš računa o temp proca? |
Citiraj:
|
čekaj, voziš proc na 1.45v? daj mu više struje... moj savjet ti je da mu daš 1.65v (dakle kao default na 'običnom' bartonu) i na toj voltaži nađeš maksimum svog sistema, ili barem neku frekvu koja te zadovoljava i onda probaš spuštat voltažu dokle ide...
|
Re: Supertalent DDR 400 i dizanje takta
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |