PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Creative audigy 4 pro (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16317)

BrunoZG 14.01.2005. 22:15

Creative audigy 4 pro

Letimicno sam bacil oko na clanak, i osim kaj ima milion dodataka, panela, daljinski itd...

Mislim da je najbitnija razlika o onom kaj sad pisu svukuda i lijepe naljepnice , a to je" 24 BITA"... I prava podrska za ASIO 2.0

Stvari koje ENVY chip ima vec godinama

U slucaju da kartica ne bu jedno 10 puta pre skupa , a nema razloga da ne bude, tek sad Adigy 4 valjda uzet u izbor ak se prvenstveno zeli bezkompromisna kvaliteta zvuka.. Stara audigy to nije sigurno mogla pruzit... Ova da, barem na papiru

Beren 14.01.2005. 23:10

Re: Creative audigy 4 pro

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Letimicno sam bacil oko na clanak, i osim kaj ima milion dodataka, panela, daljinski itd...

Mislim da je najbitnija razlika o onom kaj sad pisu svukuda i lijepe naljepnice , a to je" 24 BITA"... I prava podrska za ASIO 2.0

Stvari koje ENVY chip ima vec godinama

U slucaju da kartica ne bu jedno 10 puta pre skupa , a nema razloga da ne bude, tek sad Adigy 4 valjda uzet u izbor ak se prvenstveno zeli bezkompromisna kvaliteta zvuka.. Stara audigy to nije sigurno mogla pruzit... Ova da, barem na papiru

Koja stara? Audigy 2?

Audigy 2 je mrak kartica. Zasigurno najbolje rješenje za gamere.

BrunoZG 15.01.2005. 12:10

Da audigy 2, za gamere OK, al nema ni ni pravih 24 bita , ni ASIO., ocito su ovoj to dodali.

tor 15.01.2005. 12:54

Ja sam se blago razočarao s 4 (ak izgleda to sve kak izgleda)...
Šminka, ništa više.

Beren 15.01.2005. 13:30

Citiraj:

Originally posted by tor
Ja sam se blago razočarao s 4 (ak izgleda to sve kak izgleda)...
Šminka, ništa više.

Baš to. :(

BrunoZG 15.01.2005. 14:54

Bas cudno da se to zove estetikom..

ASIO i true 24 bit, je bilo upravo ono sto je ENVY do sad cinilo izborom broj 1 za kvalitetu.

A da su i oni tog svjesnio vidi se se kakvi logo-i prvo upadaju u oko na njihovoj stranici.

http://www.soundblaster.com/products/Audigy4pro/

Beren 15.01.2005. 14:57

Citiraj:

Bas cudno da se to zove estetikom..

ASIO i true 24 bit, je bilo upravo ono sto je ENVY do sad cinilo izborom broj 1 za kvalitetu.

A da su i oni tog svjesnio vidi se se kakvi logo-i prvo upadaju u oko na njihovoj stranici.

http://www.soundblaster.com/products/Audigy4pro/

Ma na to su i prije brijali. Nikaj novog.

LuXor 15.01.2005. 19:27

Za prosječnog gamera (osim ako nema sluh šišmiša) dovoljna je integrirana zvučna kartuša. Pogotovo sada kada su sve kvalitetnije(SoundStorm, Realtekovi nisu loši).

Šteta što nema matične s ENVY 24PT zvučnom...

Beren 15.01.2005. 19:30

Citiraj:

Originally posted by LuXor
Za prosječnog gamera (osim ako nema sluh šišmiša) dovoljna je integrirana zvučna kartuša. Pogotovo sada kada su sve kvalitetnije(SoundStorm, Realtekovi nisu loši).

Pa nije baš tako, ali neka ti. :)

BrunoZG 15.01.2005. 19:40

pa nije, u nekim igrama bus imal jedan frame vise sa audigy 4 i eax-om 4:)

Citiraj:

Originally posted by Beren
Pa nije baš tako, ali neka ti. :)

tor 15.01.2005. 19:45

Citiraj:

Originally posted by LuXor
Kak ne? Moja ima.,.,.,

Beren 15.01.2005. 19:49

Citiraj:

pa nije, u nekim igrama bus imal jedan frame vise sa audigy 4 i eax-om 4:)

A buš više, ali to su sitnice generalno. Ono što je važno je stabilnost i sama kvaliteta zvuka. Npr. probaj nabit u Il2-Sturmoviku FB ili Pacific Fightersima punu hardversku akceleraciju i uključit sve podržane kanale (ne govorim o zvučnicima već o količini izvora zvuka u igri). U tom trenutku vidiš (čuješ) zašto si kupio skuplju PCI zvučnu karticu. :)

Beren 15.01.2005. 19:50

Citiraj:

Originally posted by tor
Kak ne? Moja ima.,.,.,
Toru, tvoj Envy nije toliko jak kao dedicirani Envy. Potraži si specke na netu. Premda...to su za normalnog korisnika samo detalji. :)

BrunoZG 15.01.2005. 19:55

"SKUPLJA" je relativan pojam, i terratec space je skuplja, i svi znamo da je audigy2 a sad i 4 za igre bolja,..

ali barem audigy 2 nije joj ni do koljena po zvuku. sa ukljucenom sensaurom mislim samo da bi sa audigy mogel dobit vise frame-ova.

Citiraj:

A buš više, ali to su sitnice generalno. Ono što je važno je stabilnost i sama kvaliteta zvuka. Npr. probaj nabit u Il2-Sturmoviku FB ili Pacific Fightersima punu hardversku akceleraciju i uključit sve podržane kanale (ne govorim o zvučnicima već o količini izvora zvuka u igri). U tom trenutku vidiš (čuješ) zašto si kupio skuplju PCI zvučnu karticu. :)

tor 15.01.2005. 19:56

Citiraj:

Toru, tvoj Envy nije toliko jak kao dedicirani Envy. Potraži si specke na netu. Premda...to su za normalnog korisnika samo detalji. :)
Znam. Postoje redom:
The Envy24 PT (VT1720) is for integrated mobo solutions.
The Envy24 HT (VT1724) is used in the M-Audio and TerraTec card, ie high[er] end.
The Envy24HTS(VT1721) is used on the Chaintec ctav710 ie low end.
S obzirom da je integrirana, ja se ne zamaram.:D
To si ti samo ljubomoran:p

BrunoZG 15.01.2005. 19:58

HTS je neka nonija varijanta ocito, te se ne sjecan da sam ikad cul

Beren 15.01.2005. 20:00

Citiraj:

Originally posted by tor
Znam. Postoje redom:
The Envy24 PT (VT1720) is for integrated mobo solutions.
The Envy24 HT (VT1724) is used in the M-Audio and TerraTec card, ie high[er] end.
The Envy24HTS(VT1721) is used on the Chaintec ctav710 ie low end.
S obzirom da je integrirana, ja se ne zamaram.:D
To si ti samo ljubomoran:p

Ne :)

Upravo šinjam Vanden Plas - Father preko Audigy 2 ZS. :)

Beren 15.01.2005. 20:02

Citiraj:

"SKUPLJA" je relativan pojam, i terratec space je skuplja, i svi znamo da je audigy2 a sad i 4 za igre bolja,..

ali barem audigy 2 nije joj ni do koljena po zvuku. sa ukljucenom sensaurom mislim samo da bi sa audigy mogel dobit vise frame-ova.

Audigy 2 vjerojatno jest bolji za igre, a po kvaliteti zvuka su tu negdje. Jedino kaj bih rekao da je Terratec bolji za polu-profi upotrebu budući da ima sređenu podršku za profi stvari kao što je ASIO2.

tor 15.01.2005. 20:02

Citiraj:

Ne :)

Upravo šinjam Vanden Plas - Father preko Audigy 2 ZS. :)

Ma, ne zavidim ti nimalo. Još na onim jadnim zvučnicima:D

Beren 15.01.2005. 20:02

Citiraj:

Originally posted by tor
Ma, ne zavidim ti nimalo. Još na onim jadnim zvučnicima:D
Meni dobri. :)

BrunoZG 15.01.2005. 20:05

pa upravo je tu priča i počela, sad su dodali ASIO2 i na audigy 4 :)

ASIO je neophodan i za HI FI slusanje muzike, jel zaobilazi razno razne windowsove kontrole mixere itd...

Citiraj:

Audigy 2 vjerojatno jest bolji za igre, a po kvaliteti zvuka su tu negdje. Jedino kaj bih rekao da je Terratec bolji za polu-profi upotrebu budući da ima sređenu podršku za profi stvari kao što je ASIO2.

tor 15.01.2005. 20:06

Citiraj:

HTS je neka nonija varijanta ocito, te se ne sjecan da sam ikad cul
To je na Chaintechovoj 7.1 PCI kartici. Valjda je nešto novije, ima je samo na njoj koliko sam skužio.

Veky 15.01.2005. 22:26

kostat ce previse para sigurno

ja sam zasad ful zadovoljan svojom kombinacijom Audigy 2 ZS i Logitech Z-5300 :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.