PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Upozernja iz Iskona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161914)

Disco 07.10.2009. 15:46

Upozernja iz Iskona?

Jel istina da je iskon poceo slat opomene korisnicima koji koriste torente s upozorenjem da ce ih iskljucit iz mreze??! Tako sam cuo, a zvuci mi malo nevjerovatno...

thopok 07.10.2009. 15:53

O tome se sigurno već i prije pisalo…:kafa:

Neo-ST 07.10.2009. 16:10

E, pa kad to naprave lijepo promijeniš providera...

Disco 07.10.2009. 16:22

Malo prošvrljo po news grupama, izgleda da to šalju Carnet-ovcima.

Facelessone 07.10.2009. 16:27

Samo na Carnet paketima to rade jer promet ide preko njih

Red Dwarf 07.10.2009. 16:44

inace svi koji su preko bilo kojeg providera ALI s carnet "popustom" to dobivaju...jbi ga...pocni skidati s torrentleecha ili nekog privatnog trackera

Disco 07.10.2009. 17:02

Ma nemam ja carnet, ja imam bas ISKON zato sam i pitao.

stuc 07.10.2009. 17:45

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1449945)
...pocni skidati s torrentleecha ili nekog privatnog trackera

Dali je to konačno riješenje ? Znači oni mogu sjedit i plakat ako se toga drži ?
Dali su moguće restrikcije na osnovu količine prometa ?

tor 07.10.2009. 18:02

Teoretski, ni privatni tracker ne pruža apsolutnu zaštitu. No seedanje s recimo thepiratebay, windows xp sp3 je poziv na linč od strane ISP-a:D
I da, carnet ili ne, iskon šalje upozorenja, kao i ostali provideri (za sad, koliko znam jedino t-com ne hebe to ni pola posto).

Uglavnom, velika količina prometa, javni trackeri, osjetljiv sadržaj (Microsoft, Adobe, Cyberlink i slični proizvodi) = sranje s ISP-om.

sasuke_the_king 07.10.2009. 18:20

prvi put čujem da ne-carnet isp-ovi to rade. niti ekipa koja ima vip carnet pakete nije dobila takva upozorenja, iako skidaju filmove preko torrenta. ima li veze ono kriptiranje veze u utorrentu (ili kako se to već zove)?

thopok 07.10.2009. 18:24

Citiraj:

s upozorenjem da ce ih iskljucit iz mreze?
Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1449918)
E, pa kad to naprave lijepo promijeniš providera...

Zato bi se u nekim zemljama takvi korisnici našli na crnim listama…

žile 07.10.2009. 18:27

Ja sam napravio oko 500GB prometa preko carneta,nikakvih upozorenja nisam vidio.Isključivo privatni trackeri.

Citiraj:

Autor thopok (Post 1450096)

U nekim zemljama zaštićeni materijal košta stoti ili dvjestoti dio prosječnih primanja i u nekim zemljama nemaju Jadranku Posavec na grbači da se i ono malo poštenog naroda koje želi imati zaštićeni materijal zgadi i život i država i sve.

stuc 07.10.2009. 18:33

Citiraj:

Autor žile (Post 1450099)
Ja sam napravio oko 500GB prometa preko carneta,nikakvih upozorenja nisam vidio.Isključivo privatni trackeri.

E pa to je ono šta me interesira, ako je flat šta imaju upozoravat koliki je promet do neke razumne količine,
tih 500GB sam valjda jedan mjesec samo uspio natuć, u prosjeku ok 300GB trošim...

A kakva je situacija sa rapidshare i ostalim share ? Šta oni tu vide kad se to skida ?

BlackDwarf 07.10.2009. 18:42

Ja niti ne mogu vidjet koliko tocno potrosim preko Carneta.
Na njihovoj stranici po svakom dnevnom spajanju je do 2GB a napravim bar pet puta vise.

Nema nikakvih upozorenja a ionako sam smanjio promet zbog zasicenja.

Uber Gosu 07.10.2009. 18:48

Drito & Ziher CO
:fiju:

Najdalji domet ove ideologije je nesto tipa Zgwireless koji ce biti u vlasnistvu svih nas. Skidam 150-200Gb mjesecno uglavnom "Hollywoodare" i ne bojim se nikog, pogotovo ne zakona i reda u RH :chears:

Još da regrutiraju Kiru (ne Lazarova) da uhapsi internet:chears:

the_ghost 07.10.2009. 18:50

Citiraj:

Autor Disco (Post 1449890)
Jel istina da je iskon poceo slat opomene korisnicima koji koriste torente s upozorenjem da ce ih iskljucit iz mreze??! Tako sam cuo, a zvuci mi malo nevjerovatno...

Iskon to ne salje korisnicima, jedino tko bi mogao slati je carnet ako koristis duo.carnet

ivan77 07.10.2009. 19:21

Citiraj:

Autor Uber Gosu (Post 1450117)
Drito & Ziher CO
:fiju:

Najdalji domet ove ideologije je nesto tipa Zgwireless koji ce biti u vlasnistvu svih nas. Skidam 150-200Gb mjesecno uglavnom "Hollywoodare" i ne bojim se nikog, pogotovo ne zakona i reda u RH :chears:

Još da regrutiraju Kiru (ne Lazarova) da uhapsi internet:chears:

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::roller::roller::roller:

tor 07.10.2009. 19:29

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1450120)
Iskon to ne salje korisnicima, jedino tko bi mogao slati je carnet ako koristis duo.carnet

Ne pričaj ako ne znaš...

Citiraj:

Postovani,

primili smo prijavu od BSA (koja se nalazi u nastavku ove poruke), a vezano uz distribuciju aplikacije *************** preko BitTorrent-a. Obzirom na tip prijave, molimo da taj sadrzaj i njemu slicne uklonite s vaseg racunala i/ili da ga ubuduce ne distribuirate preko Interneta.

Zahvaljujemo na razumijevanju,
--
Abuse služba
Iskon Internet d.d.
Garićgradska 18, 10000 Zagreb
E-mail: abuse@iskon.hr
http://www.iskon.hr

-----Original Message-----

RE: Unauthorized Distribution of the following copyrighted computer program(s):

Dear Sir/Madam:

The Business Software Alliance (BSA) has determined that the connection listed below, which appears to be using an Internet account under your control, is using a P2P network seen below to offer unlicensed copies of copyrighted computer programs published by the BSA's member companies.

Evidentiary Information:
Notice ID: **************
Asset: ***********
Protocol: BitTorrent
IP Address: **************
DNS: 45-149.dsl.iskon.hr
File Name: *****************
Size: ****************
Timestamp: *****************
Last Seen Date: **************
Port ID: ************
BayID: ******************

The above computer program(s) is/are being made available for copying, through downloading, at the above location without authorization from the copyright owner(s).

Based upon BSA's representation of the copyright owners in anti-piracy matters, we have a good faith belief that none of the materials or activities listed above have been authorized by the rightholders, their agents, or the law. BSA represents that the information in this notification is accurate and states, under penalty of perjury, that it is authorized to act in this matter on behalf of the copyright owners listed above.

We hereby give notice of these activities to you and request that you take expeditious action to remove or disable access to the materials described above, and thereby prevent the illegal reproduction and distribution of pirated software via your company's network. As you know, illegal on-line activities can result in 50 million people on the Internet accessing and downloading a copyrighted product worldwide without authorization - a highly damaging activity for the copyright holder.

Mad_Duke 07.10.2009. 19:31

Citiraj:

Autor thopok (Post 1450096)

Zato većinu zemalja boli briga tak i onak za to. A ljudima u imućnijima sa boljim standardom tak i onak boli briga za bacit 50 ojra mjesečno za neku igru (a nije da ima 12 dobrih igara godišnje) ;)

the_ghost 07.10.2009. 19:38

Citiraj:

Autor tor (Post 1450149)
Ne pričaj ako ne znaš...

Ovo je prvi puta da sam to vidio, moj bed. No sumnjam da je ikome zalockan account zbog toga.

Privatni ili javni tracker? Anyways, ako se skida s public trackera, ne seedati :)

tor 07.10.2009. 20:03

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1450164)
Ovo je prvi puta da sam to vidio, moj bed. No sumnjam da je ikome zalockan account zbog toga.

Privatni ili javni tracker? Anyways, ako se skida s public trackera, ne seedati :)

Private...

Baja 001 07.10.2009. 20:16

Citiraj:

Meni TScum nikad ništa nije reka, ni za promet ni za stuff koji skidam, isto tako da sam dobio takvu poruku sigurno bi raskinuo ugovor u najbržem mogućem vremenu.

BTW ne vidim svrhu FLATa, ako se ne skida materijal najviše sumnjivog porijekla, mislim nitko ne skida 10 Linux distra dnevno, isto toliko uploada svog ©® sadržaja. :fiju:

Gx25 07.10.2009. 20:18

Evo ja imam carnet trio i skidam sve i svasta nekih 300gb u zadanja 4mj. Nisam nikakv mail upozorenja dobio, prije sam imao 2god iskon.duo skidao po 60gb mjesecno takoder nikakve opomene Znam da provjeravaju promet onome tko prede 100gb mjesecno.

Baja 001 07.10.2009. 20:21

Citiraj:

Meni TScum nikad ništa nije reka, ni za promet ni za stuff koji skidam, isto tako da sam dobio takvu poruku sigurno bi raskinuo ugovor u najbržem mogućem vremenu.

BTW ne vidim svrhu FLATa, ako se ne skida materijal najviše sumnjivog porijekla, mislim nitko ne skida 10 Linux distra dnevno, isto toliko uploada svog ©® sadržaja. :fiju:

Disco 07.10.2009. 20:21

Ajd ako nis drugo ja i nemam tolko velik promet (max 150gb mjesecno), i ne seedam nikad, to umjesto mene radi Ratio Master. :-D

Mislim da s rapida nis ne vide.

pinkskin 07.10.2009. 20:33

Ja sam dobio 2 puta to upozorenje (XCARNet) i ooba su se odnosila na seedanje i to prema javnim trackerima, Jednom kad sam nešto novo kinuo pa se ostalo seedat, zaboravio zaustavit, a drugi put kad sam reinstaliro OS pa sam stavljo torente na seedanje zbog (privatni trackersi) ali sam zaboravio obrisat javne.

Opomene šalju zbog seedanje a ne skidanja, zato je najbolje kad skineš nešto sa javnih trackersa odmah zaustavit treba.

Strider 07.10.2009. 21:12

Dali je moguce da hm "dode" policija u kucu i zapljeni nam racunalo il tako nesto doslo mi je na pamet????

Mad_Duke 07.10.2009. 21:19

Citiraj:

Autor Strider (Post 1450246)
Dali je moguce da hm "dode" policija u kucu i zapljeni nam racunalo il tako nesto doslo mi je na pamet????

Otprilike isto koliko i da socijalna služba krene ići po romskim naseljima. Ali da, teoretski je moguće!

Ico2005 07.10.2009. 22:12

Kreće sezona pečenja rakije pa će policija imat pune ruke drugog posla a ne šacovat jesi li skinuo 280 ili 320 GB "tekst datoteka sa skriptama o proizvodnji krastavaca". :) Naravno, treba malo pripazit i ne bit pohlepan i probat skinut pola interneta za mjesec dana.

Mad_Duke 07.10.2009. 23:22

Citiraj:

Autor Ico2005 (Post 1450312)
Kreće sezona pečenja rakije pa će policija imat pune ruke drugog posla a ne šacovat jesi li skinuo 280 ili 320 GB "tekst datoteka sa skriptama o proizvodnji krastavaca". :) Naravno, treba malo pripazit i ne bit pohlepan i probat skinut pola interneta za mjesec dana.

Čuj, nije toliko ni teško ako znaš što tražiš i skinuti 1TB u mjesec dana sa najsporijom t-com brzinom :P

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:42.