![]() |
Dva anti-virusna programa?
Da li je pametno imati aktivna dva AV-a?
Da li bi jedan drugom smetali, ili bas suprotno, sto prodje jednome blokirao bi drugi? S tim da ne mislim da robusne AV-ove kao sto je NOD ili Kaspersky, nego mislim na manje free programe. Recimo, trenutno imam Aviru Free, program je stvarno dobar, uopce ne trosi resurse, a vidim da je nedavno izasao Microsoft Security Essentials koji je takodjer odlican, pa bi instalirao i njega uz Aviru... koliko je to pametno? |
Pa... Microsoft savjetuje da maknes ostale AV programe prije instalacije njihovog:
http://img185.imageshack.us/img185/7452/74011144.png Sad ne znam, ako netko ima dva AV-a nek se javi i kaze jel funkcionira. |
pametno je ako se ne kolju međusobno i ako si paranoičan i ako imaš dosta RAM-a ...
ja imam dva NOD32 i Avast i rade skupa, ne svađaju se :argue: |
Bome po mom sjecanju vecina AV alata ce ti se pobuniti pri instalaciji ako vec imas AV na kompu.
|
veliš kad jedan ne troši resurse, zašto ne staviti još jednog da ih potroši :)
imho glupost. |
Nikako staviti više od 1 proaktivne AV zaštite.
|
Koje nebuloze, odaberi 1 dobar AV i instaliraj, nit je pametno, nit potrebno imati 2..
|
Najbolje je ne imati niti jednog.
|
Najbolje je imati antivirus neki tipa NOD32 (ne usporava računalo za razliku od ostalih), Firewall (Outpost meni najbolji) i neki anti-spyware (Spyware Terminator, Malwarebytes).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:19. |