PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVD u DivX Player (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16139)

E.T. 09.01.2005. 21:10

DVD u DivX Player

Frend mi ima neki Ronin i Quadro DVD HT-1080 linijske DVD-playere. Dali je koji od njih moguce "pretvoriti" u DivX player. Upgrade firmwarea i slicno...
Trazio sam firmware od quadra al ga nigdje nema...

sNNooPY 10.01.2005. 16:17

ne. ako uredjaj originalno ne podrzava divx, zaboravi na ikakav upgrade.

kao da hoces CD-ROM flashat u DVD-ROM.

tor 10.01.2005. 17:42

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
Ma da, kaj to ne ide:D

E.T. 10.01.2005. 20:13

Pretpostavljao sam da se nemoze ali njega "lokalni znalci" uvjeravaju da se moze pa sam odlucio otvorit topic.

@sNNooPY
Nije bas isto al si dobro, slikovito opisao:D

Costa 10.01.2005. 20:55

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
ne. ako uredjaj originalno ne podrzava divx, zaboravi na ikakav upgrade.

Nije ista stvar, za dekodiranje DivX-a treba software dok za pretvorit CD-ROM u DVD-ROM treba mijenjati mehanicke dijelove, a software (firmware) se da promjeniti

E.T. 11.01.2005. 18:44

Citiraj:

Originally posted by Costa
Nije ista stvar, za dekodiranje DivX-a treba software dok za pretvorit CD-ROM u DVD-ROM treba mijenjati mehanicke dijelove, a software (firmware) se da promjeniti
Zato sam i pitao ima li kakav firmware kojim bi se upgradeao doticni DVD u divx player...
Po sNNooPY -u onda bi i za komp trebali biti razliciti divX i DVD player ali normalno da to nije isto kao pretvaranje CD-roma u DVD-rom jer divX-i nisu snimljeni na nekom trecem mediju vec upravo na DVD-u ili CD-u samo drugcijeg formata a software (dakle firmware kod linijskih divx playera i razliciti playeri sa codecima na kompu) je taj koji omogucava reprodukciju razlicitih formata(dvd-video,SVCD,MP3...). Analogno tome i ako se firmware-om dvd ili divx player moze unaprijediti da pokazuje nasa slova logicno bi bilo da se moze i omoguciti da DVD prikazuje i divx format no pitanje je dal tko ima volje za napravit takvo sto.

BrunoZG 11.01.2005. 18:48

Da, ali da bi mogao firmwareon dekodirati divx , mora prije bit ugradjen čip za dekodiranje..

Koji očigledno nije ugradjen u samo DVD playere, jel da je player bi već iz dućana bio DVD/MPEG4

Visage 12.01.2005. 01:21

Re: DVD u DivX Player

Citiraj:

Originally posted by E.T. Frend mi ima neki Ronin i Quadro DVD HT-1080 linijske DVD-playere. Dali je koji od njih moguce "pretvoriti" u DivX player. Upgrade firmwarea i slicno...
Trazio sam firmware od quadra al ga nigdje nema...

Odgovor je DA - kao i uostalom za sve zahvate takvog tipa, pitanje je samo cijena. Ipak u relacijama prakticnosti to bi bilo neisplativo za top model nekog JVC,Sony ili Panasonica a kamoli Ronina i Quadroa (bez podcjenjivanja). Trebao bi neku standardiziranu opciju (koja mozda u bazi DUY entuzijasta negdje i postoji na NET-u) koju neko treba dobro ispitati i testirati za tebe
a to je na granici snova ;) Da ne spominjem da nitko seriozan
to nebi ni prihvatio a kamoli isao realizirati, mada je izvedivo.

E.T. 12.01.2005. 14:17

Ok.Hvala svima na odgovorima. Ja stvarno neznam koji mu je vrag bio da pljune 400kn za Ronin i onda mjesec kasnije 1300kn za Quadro kucno kino? Ja sam uzeo svoj LG Divx player za 700kn u Metro-u upgradeao mu firmware i sad ljepo prikazuje i nasa slova. Takoder ima i jedan Philips za 680 kn takoder DiviX player. Pa ti sad razumi ljude koji uzmu samo DVD player i onda te pitaju mogu ja nekako gledat DivX na njemu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:10.