![]() |
Abitove socket A ploče, par pitanja!
Zanima me sljedeće:
trebao bi zamijeniti onaj limeni hladnjak na NB-u, trenutno se vrti na kojih 3500-5100 o/min, a prema iskustvima forumaša vidim da nije dugovječan, a tih isto nije. Temperatura se kreće od 38-50 C prema senzoru, ovisno o opterećenju. Kolika je max podnošljiva temperatura za NB i da li će pasivni zalaman držati to na zadovoljavajućoj temperaturi. Drugo pitanje vezano je uz voltaže. Primjetio sam da su npr. 1.6 i 1.7 dosta stabilni bez većih oscilacija. Kad se stave polovične, četvrtinske ili tričetvrtinske vrijednosti onda su oscilacije puno veće, tako da za 1.675 senzor pokazuje od 1.65 pa do 1.7 (al se uglavnom drži 1.66-1.68). Dal je to normalno? U pitanju je KV7 Kt600, a prema specifikacijama ima rješeno napajanje procesora u 3 faze. Bios je zadnji dostupan za tu ploču, napajanje Chieftec 420W. Pretpostavljam da je nešto slično sa NF7, ploče su u istoj cjenovnoj kategoriji i obje od Abita. Trenutno je na ploči Tbred B 1800 koji radi na 9.5X200 i nemam primjedaba što se tiče nestabilnosti ili performansi. |
Normalno je da ti naponi tako variraju - ništa novo! Ako ne clockaš samo zalman je dosta. Ako clockaš, dovoljno ti je malo bolje provjetravanje kučišta i to je to.
|
Cuo sam da DFI Infinity ima jako stabilne napone...
Sto se tice Abita ista stvar i kod mene, oscilacije su neminovne :( |
Re: Abitove socket A ploče, par pitanja!
Citiraj:
Citiraj:
|
Re: Abitove socket A ploče, par pitanja!
Citiraj:
Meni je na doljnoj ploci ostao samo originalni pasivac, kad je vent prozujio samo sam ga otkopcao i bacio u smece pa opet radi, bez OC-a FSB-a, naravno. |
Prodao sam tog Abita i uzeo danas Epox 8RDA3I (ver. 3.X), zadnju koju su u Linksu imali. Voltaže su dosta stabilnije, a senzor pokazuje sve voltaže više nego što stoji u biosu.
Primjetio sam da Kt600 ima problema sa 1T DDR comand rate, ruši se većina igara (poruka tipa nemože alocirati lokaciju ... hexdecimalni broj) dok nforce2 radi za sad OK kroz sve testove i igre. Memorija je Kingmax SR 433@400 2.5-3-3-7 1T DC. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:51. |