![]() |
Mrtvi pixeli na novom laptopu
1 privitaka
Je li ovo za reklamaciju? Slika priložena
Veličine 3mm. Hvala na odgovorima! |
To kao da je prljav screen.
|
ako je velik 3 mm to onda ili nije mrtav pixel ili ih je par umrlo na tom mjestu..
doduse meni izgleda kao da je staklo prljavo... podsjeca me na stare xerox monitore :D |
Laptop danas kupljen, slika je lošija jer je mrak i fotić s moba, trljala, prala, nije na displeju...Al te je veličine (pikseli su u pitanju kad se jaaaaako približiš lcd-u). Mišljenje? Da reklamiram ili ne- bode me u oko sad kad znam da je tamo...
|
i meni izgleda ko prljav ekran - ako su mrtvi pixeli raspitaj kolika je tolerancija
|
Čitala da je za acer 5 piksela. Ali fakat nemrem procijeniti da li je to više ili tu negdje. Na žalost bolju sliku nemrem dat jer fotić nije kod mene trenutno...
A lap novi :( |
Ovo nije mrtvi pixel, ali je nekakva nečistoća. Ukoliko nije s prednje strane (kažeš da si čistila) onda je s druge strane stakla lcd - a. Probaj s pamukom natopljen s par kapi čistog alkohola.
Ako neide traži drugi, ovo nije korisnička greška i nisi ti kriva šta neki kosooki(a) nije pazio(la) pri sastavljanju. |
Citiraj:
|
ma vrati ga oodmah, nek se oni zezaju s tim ...
|
Haha, ja tog imam na svom laptopu kolko očeš, čak se nekad pojavi pa nestane...smetalo me 2 dana i sad više ne primjećujem :D:D
|
Ma odnijet ću ga danas natrag. Nema šanse tu kod nas iz prve kupiti ispravan laptop...:fuming:
|
I da bio je oštećen display- sutra dobivam novi lap, weee!
|
Viš da je dobro pitat ekipu i baravo za tebe
|
Da, thnx ekipo! :respekt:
|
Koliko sam vidio u zadnje vrijeme niti jedan izgoreni pikesl kod novog laptopa (LCD monitora) ne ulazi u toleranciju, već se uredno zamjenjuju.
|
Ovaj lap ko da je uklet majke mi. Prvo pixeli pa baterija/matična pa sad opet vidim mrtve pixele! Evo fotke pa da čujem dal je sad za reklamaciju (ima produljenu garanciju). Hvala!
http://i.imgur.com/37vQll.jpg |
Po nekom mom mišljenju ima 4+ skurenih...
|
http://www.acer.co.in/ac/en/IN/content/dead-pixel evo ti njihova politika o mrtvim (sub)pixelima, pa uzmi povećalo (ili dvogled naopako) i broji, sigurno se bolje vidi nego na slici, iako je dobra slika
|
Rezolucija je 1366*768=1049088, pretpostavljam onda >4 a <7 "mrtvih" da uđe u garanciju. Kaj je najgore, tako su nekako na pola skureni i jako je teško utvrditi koliko ih je..., a tako mi se ne ide ponovo vući lap po tram/bus/vlak da dođem do servisa -.-" pa da ne bude niš od tog...
Možda se ovdje bolje vidi http://i.imgur.com/aBCQ6.png |
a vidis njihova politika pise 4-7 SUB piksela, a ako se nevaram sub pixeli svaki zasebno, znaci samo plavi je jedan sub piksel(a pixel je RGB dakle tri sub piksela)), pa mozda bi ti bilo najbolje da servisu posaljes e-mail sa ovom, i slikom u krupnom planu da vide o cemu se radi, a mozda cak najbolje poslat stranom acerovom, i pitat njih jel to vridi pod garanciju
a zasto ti se cini da su polu-pokvareni, razlog je najvjerojatnije u tranzistoru koji upravlja kristalima, pa nekako nije sposoban postavit se u pravo stanje,pa niti ne zatvara skorz prolazak svjetlosti, a niti je otvara.. da ne ulazim dalje u tehnikalije, jer stvarno nisu bitne |
Citiraj:
|
Meni se čini da to nisu ni dead ni sub-pixeli nego neko smeće na panelu ili u samom panelu. Kako panel u sebi ima 5-7 slojeva, vjerojatno je nešto upalo tijekom sastavljanja. Dead i sub-pixeli drugačije izgledaju.
|
da, izgledaju drugacije po nekoj logici bi tribali bit pravokutni i totalno crni ili bijeli a tako nekako se i čine na slici iz krupnog plana,
a opet ti slojevi su relativno čvrsto spojeni tako da nije lako, amo je nazvat, prašini da probije do sredine ekrana i to odjednom |
Ne bi rekla da je prašina ili išta slično jer kada je laptop zgašen, baš se vidi razlika u "boji" u odnosu na ostatak panela. A uostalom, laptop nije nikad bio rastavljan...
|
Meni je jednom ušla bubica u monitor. Možete samo zamisliti moje čuđenje kad su se mrtvi pixeli počeli micati.
|
Citiraj:
Pošto je laptop novi i to je od prvog dana, nosi na reklamaciju. |
Citiraj:
Citiraj:
|
I sad me još pokušavaju uvjeriti da ih ima manje od 4. A i sljepac vidi da ih je skoro 6 oštećeno?!?! Wtf? Jako me frustrira ovo hodanje od servisa do servisa, ali ne odustajem! Ako ga vrate idem drugom serviseru, čak i privatniku ako treba, a onda ću im svima inspekciuju poslati :fuming:
|
Prije toga detaljno provjeri Acerovo jamstvo na pixele jer nije dovoljno reći "ja imam dead pixele". Postoji više vrsta neispravnih pixela pa više vrsta mjerenja itd. Kažem još jednom, to mi ne izgleda kao greška u matrici već nešto drugo. Probaj još bolju sliku napraviti, s boljim focusom.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:40. |