![]() |
DELL Studio 1555 problem s grafičkim driverom
Vlasnik sam DELL Studio 1555 http://www.it4profit.com/ecatalog/us...=27&MNF=170162 i imam problem s instalacijom drivera za grafičku, preciznije ATI Mobility Radeon HD4570. Skinuo sam driver sa službenih DELL-ovih stranica gdje traže upisivanje service taga: http://support.dell.com/support/downloads/index.aspx.
Što da radim? Sve ostale drivere sam uspješno instalirao (osim možda jednog koji nema veze s grafuljom). Instaliram preko device managera poslije, onda mi kaže da je driver instaliran i kad restartam, kaže mi da nemam driver za dotičnu grafulju. :hitthewal: Eh da, koristim Windows XP Professional. |
Jel vidis ovu stranicu?
http://support.dell.com/support/down...g=en&TabIndex= :stoopid: kakvi bakraci i servis tagovi te spopali... |
Na toj stranici šta je dao Nino treba promjenit os u Win XP i onda dobiješ za AMD ATI Mobility Radeon HD 4570 Dell install paket: R214430,
pazi File size = 181 Mb (nisu normalni). |
Pa promijenio sam. I nije išlo.
|
Aj prevedi šta nije išlo:
- nije se pokrenio download - dl. si file al se nije instalirao drajver sa pokretanjem Rxxxxx fajla - jesi pogledao da se nije samo raspakirao negdje na hardu pa treba pokrenit install sa tog mjesta - Install rutina rekla onu čuvenu glupost kako nema ATI grafičke ? ftp direkt link na file |
Citiraj:
|
Pa zar to nije rješeno, jesi probao manualno kopirat onaj drajver file u Windows\System32\drivers fojder ?
Ajde ovdje ovdje prepiši ili izvadi sa Everestom i slićnim programima Device ID ugrađene grafičke. Također negdi upload - aj inf file iz XP_INF foldera (doma nemam dl. taj Rxxxxxx 181 Mb install paket). |
|
Taj početak već znamo, treba cijeli Device ID, primjer: PCI\VEN_1002&DEV_9553&SUBSYS_02BE1028
Evo potrebne procedure: - otvori Notepad (tu ćeš privremeno kopirat "rezultat") - otvori Control Panel > System > Device Manager - pronađi grafičku karticu > Properties > Details - ako već nije odaberi Device Instance ID - preko dobivenog klikni kako bi bilo selektirano - na tastaturi upri Ctrl + C - pređi na prije otvoreni Notepad i unutar njega klikni samo jednom - na tastaturi upri Ctrl + V - sada si u Notepadu dobio traženi Device ID, kopiraj to na forum Na linku koji si dao ti i je objašnjeno šta trebaš napraviti da inst. drajver, kako te baš i neide daj ovaj info poviše pa ćemo nastavit. |
Sad cekaj 2-3 dana da odgovori. :kafa:
|
PCI\VEN_1002&DEV_9553&SUBSYS_02BE1028&REV_00\4&2DEFB0A9&0
Molim te, oprosti što po nekoliko dana čekaš na odgovor. |
OK, nadam se da znaš gdje se ovaj Rxxxxxxx paket raspakirao na hardu, ako neznaš upotrebi WinRar i sa njime raspakiraj negdje.
Unutar raspakiranih foldera nađi Driver\XP_INF unutar kojeg ćeš naći CX_76741.inf file. Taj file preimenuj npr. u CX_76741.i, i u isti folder kopiraj ovaj CX_76741.inf. Sada otvori Device Manager, pronađi grafičku karticu, odaberi Driver Update i "odvedi ga" na XP_INF folder. Preskoći da traži preko neta, bunit će se da drajver nije potpisan a ti odaberi Continue Anyway. Drajver bi se sada morao instalirat bez problema i vjerojatno će tražit reboot a ako ne ti ga napravi. Po ponovnom dizanju sustava manualno instaliraj preostale komponente iz driver paketa i to tako da u svakom folderu napose pokreneš inst. (npr. CCC je kontrol panel, pokreni setup ili msi install) itd. |
Probao sam i wizard mi je rekao da ne može nastaviti instalaciju, a nije pisala mogućnost "continue anyway".
Inače, apdejtam driver tako da kliknem na opciju da sam odaberem driver i više se ne pojavljuje uskličnik u DM. I to traje dok god je lap uključen. Kad ga restartam, opet se pojavljuje uskličnik i napravim istu stvar. Znam da to nije rješenje, al' trenutno je najbolje. |
Mislim da je tebi OS u banani...
|
Objasni.
|
Objašnjenje je da spremiš sve važno sa prve particije na drugu ili ako nemaš hdd podjeljen u dvije particije na neki vanjski stick / hdd i napraviš novu čistu instalaciju winsa uključujući format prve particije.
Ono šta prebaciš na drugu particiju će ostati tj. neće biti izbrisano instalacijom. Tu svakako prebaci drajvere i aplikacije koje si dobio sa lapom ili si dl. sa support stranica. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:24. |