PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa grafuljom 6600 GT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16056)

virty 06.01.2005. 18:56

Problem sa grafuljom 6600 GT

Koristim Albatron 6600 GT+Zalman VF700-CU s kojom imam "čudna" iskustva. Ovako glasi: kad dignem svježe windoze (win xp+sp2) grafulja u skladu sa svojom brzinom daje u sva tri 3dmarka očekivane rezultate i to 18000, 8200, 3400 te u AquaMark3 oko 53000 scorova. To je ok. Ali nakon 10-ak sati korištenja, rezultati padnu sami od sebe s tim da nije bilo nikakve instalacije dodatnog softvera ili drivera. Rezultati su: 15000, 6300, 27000 te AquaMark3 oko 46000! Overclock je uredan, nigdi artifakta ili nekih drugih smetnji, igre rade uredno bez problema.
Korisitm drivere v66.93, a proba sam i v67.03
Eto, ovu enigmu neznam riješiti pa pomozite! Zahvaljujem

Veki-os 06.01.2005. 19:04

Ja mislim da je to normalno,sistem se jednostavno "umori" i napuni svakakvim smečem,pa normalno da za 10 sati performanse padnu.Poslije restarta je normalno ili?

Bubba 06.01.2005. 19:16

Citiraj:

Originally posted by Veki-os
Ja mislim da je to normalno,sistem se jednostavno "umori" i napuni svakakvim smečem,pa normalno da za 10 sati performanse padnu.Poslije restarta je normalno ili?
Pricas pizdarije. Sistem se nema sto "umoriti" ili napuniti smetjem... Jesi li ikad vidio da restartaju servere svakih 10 sati jer se "umore"? Moj workstation se nije restartao danima pa radi sasvim "odmorno".

Kod njega je nesto drugo posrijedi, moguce da i SP2 ima prste u tome.

virty 06.01.2005. 19:26

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Pricas pizdarije. Sistem se nema sto "umoriti" ili napuniti smetjem... Jesi li ikad vidio da restartaju servere svakih 10 sati jer se "umore"? Moj workstation se nije restartao danima pa radi sasvim "odmorno".

Kod njega je nesto drugo posrijedi, moguce da i SP2 ima prste u tome.

I ja mislim da nema veze sa "umaranjem" sistema, a sad da li je do SP2 ko zna, iako sumnjam. Prošle godine sam ima dosta grafulja i nijedna nije radila ovakvi problem iako sam koristio SP2.

Veki-os 06.01.2005. 22:30

Citiraj:

Originally posted by Bubba

Joj oprosti što nisam tako pametan kao ti pa sam se usudio odgovoriti,neču nikad više!:rolleyes:

Bubba 06.01.2005. 23:01

Citiraj:

Joj oprosti što nisam tako pametan kao ti pa sam se usudio odgovoriti,neču nikad više!:rolleyes:
Pametno.

Veki-os 06.01.2005. 23:22

A jebi ga,pametniji popušta.

Flood 06.01.2005. 23:57

Citiraj:

Nemam previse pojma o nicem,ali za ovako nesto napisati stvarno treba imati hrabrosti!:)
:smoke:

Veki-os 07.01.2005. 00:13

A jeste svi pametni u pičku materinu,znam kako je kod mene,poslije igranja i takvih sranja mi se malo uspori,al meni je to zato što imam samo 256 rama,a sada sam vidio da tip ima gigu rama,znači nije to.Sretni?
A vidim da ti ne znaš ni konfu staviti u sig a meni pametuješ,ako si tako pametan reci ti u čemu je problem?:rolleyes:
A i Bubba zna samo vrijeđati a riješenje problema mu se ni ne nazire:rolleyes:
Jaki ste mi vi pametnjakovići,u PM:fuming:

ozren 07.01.2005. 08:10

Ajd smirite se!

Vrlo jednostavno za provjerit kaj je... stavi karticu na default takt i onda vidi da li ce ti se to desavat. Vjerovatno nece, pa ces onda znat da ti zbog pregrijavanja vjerovatno radi throttling.

tor 07.01.2005. 10:12

Hm , a da nisi prčkao po D3D i Open GL postavkama pa "upalio" AA i AF postavke na više vrijednosti (x2,x4)?

virty 07.01.2005. 14:43

Citiraj:

Originally posted by tor
Hm , a da nisi prčkao po D3D i Open GL postavkama pa "upalio" AA i AF postavke na više vrijednosti (x2,x4)?
Nisam ništa prčkao tako da je to isključeno. Možda da probam sa Omega driverima?! Spustija sam je na default postavke (500-900) i tad daje rezultate koje mi daje i sa OC postavkama nakon jednog dana korištenja nove instalacije! Clockan grafulju pomoću malog reg file-a koji je na instalacijskom cd-u Albatronke. Možda on radi problem iako sumnjam. Probat ću da uklonim tu sumnju recimo sa recimo PowerStrip v3.56. A možda ima Ozren pravo pa dolazi do throttling-a...

Lomba 15.01.2005. 11:39

Re: Problem sa grafuljom 6600 GT

Citiraj:

Originally posted by virty
...rezultati padnu sami od sebe...
hm. meni se nešt slično događa, al nije bitno kolko dugo igro. skužio sam, ne znam točno poslje čega, al kad ctrl-alt-delam proc mi radi na nekih 50-60% stalno! a (kao) niš ne radi! naravno, odma u procese (ctrl-alt-del) i gledaj šta jede cpu - ništa! najviše system idle process, a to je uobičajeno. pa sam probo sve pokrenute procese ugasit i upalit, al no go.
enivej, još pokušavam skužit nakon čega se to dogodi. možda neki drajveri (matična, grafička, zvučna)? hm.

isto albatronka, nf3 (8kda3j), a64 2800+

virty 15.01.2005. 14:42

Re: Re: Problem sa grafuljom 6600 GT

Citiraj:

Originally posted by Lomba
hm. meni se nešt slično događa, al nije bitno kolko dugo igro. skužio sam, ne znam točno poslje čega, al kad ctrl-alt-delam proc mi radi na nekih 50-60% stalno! a (kao) niš ne radi! naravno, odma u procese (ctrl-alt-del) i gledaj šta jede cpu - ništa! najviše system idle process, a to je uobičajeno. pa sam probo sve pokrenute procese ugasit i upalit, al no go.
enivej, još pokušavam skužit nakon čega se to dogodi. možda neki drajveri (matična, grafička, zvučna)? hm.

isto albatronka, nf3 (8kda3j), a64 2800+

Meni cpu ne pravi takvi "problem", šta se njega tiće sve je ok!
Nemogu odgonetniti zašto rezultati padnu u testovima. Igre idu kako triba pa se previše i ne živciram, ali eto, volija bi znati zašto :(

virty 28.01.2005. 14:33

Uh, nakon puno istraživanja još nisam skužio u ćemu je problem :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:14.