![]() |
amd ili intel
Halo ljudi evo me malo tu , dosta vas spominju na svim živim stranicama tak da sam i ja malo odlucio doc
imam jedno pitanje jel bi se vishe isplatilo uzet amd athlona64 3200+ 2.0GHz socket 939 ili p4 3.0GHz LLG socket 775 osobno mislim da athlon , p4 jede za dorucak al bi htio vidjet kaj vi mislite o tome ;) |
ne jede ga za doručak ali radi nekih stvari bi ti ja, makar intelovac, ipak pepoučio AMDa mada ne bi 939 već 754 ...
|
a ja bi preporucio s939, jer navodno proizvodit ce se procovi za taj socket do 2k8 a za 754 do polovice ove godine
|
Citiraj:
|
Re: amd ili intel
Citiraj:
|
Dobar sig Hido.Samo malo su presitna slova pa nevidim točno koji proc imaš
|
hido, a da malkice smanjiš sig?
|
@Hido
tvoj sig bu i slijepci vidjeli:D |
sorry , fakat nije bilo namjerno :( :( :( slucajno sam stavil size 7
|
Citiraj:
Hvala unaprijed. |
Gle svi se busaju o prsa o tome kako će moć napraviti upgrade, a isti su znali imati Bartona i promjeniti 4 SocketA ploče :D
Realno - rjetko ko danas upgrade-a samo procesor, kupiš danas za bagatelu S754, kad više neće zadovoljavat tvoje potrebe (računalne naravno ;) ), prodaš cijeli komplet i kupiš šta te volja, uostalom ko kaže da npr. intel ili VIA neće u doglednoj budućnosti pokositi AMD ?! Hardware treba kupovati za danas, ne za prekosutra jer nikad ne znaš što donosi budućnost (osim ako se u slobodno vrijeme ne baviš staklenim kuglama :) )! |
samo ti uzmi s939 i to je to! ako te strah nf4 proizvoda imas nf3
|
dokazano je da je athlon 64 3500+ s.939 bolji od p4 3.0 LLG s775
u svim testovima AMD rusi Intela i to sam vidjel vlastitim ocima sam kaj intel uzasno vodi u PC marku 04 koji je ionako napravljen i prilagođen za intelove p4 precesore |
Citiraj:
|
cat i vedran imaju praf(ne po 1 put:D )
kad kupujes komponente kupi za potrebe koje trebas... ak se os bahatit piknes si neko bolesno hladenje i od sranja napravis super stroj...prek 3.4 ti realno netreba proc ni za igre ni za programe...grafika je pak prica za sebe:) ja ti predlazem 754 jer 939 jos nije zrel...a pogotovo jos sada sa nf4 chipom...vidio sam test u bugu(SLI) i kazu da je savrseno radila..eh to je sad pitanje...jer ja resetiram komp 2 put u mjesecu:D pa da vidimo kak ce dobro radit...pricekaj par dana i nadi test novih ploca jer nf3 tj agp ce zastarit sa sljedecom generacijom grafike...pa pricekaj da izade neka dobra ploca bazirana na nf4...a ak moras bas piknut nes...onda rade intela...makar je proc losiji...(ako 5%)ce grafiku bit moguce nadogradit:beer: ja se slazem da amd ima bolje procesore... al kaj ce ti to ak nemas grafiku:confused: moje misljenje |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bok, virty! Jel dolaziš u Zagreb da napokon slistimo koju :beer: (zapravo, ja ću morati Frutek ili neš slično, prokleti 0.0 zakon) ?
Što se tiče ploče i proca, prezadovoljan sam. Ima par malo debilnih detalja (smještaj 4-pinskog ATX konektora, bezvezan hladnjak na NBu, kopča na AGP slotu, šugavi IDE kabeli), ali kad sve upogoniš, super, nemam prigovora. Jedino mi je sada malo žao što nisam čekao DFI 939, ali opet, još nitko ne zna kakva je ploča, a i nF4 još vjerojatno pati od dječjih bolesti. |
Citiraj:
:gringo: Imaš pravo za 939, nF4 ima sitnih problemčića pa nije frka za 5-6 miseci preć i na tu platformu. A tad će i cijene biti prihvatljivije! |
JER STRPLJENJE JE VRLINA !
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma gledam memorijsku propusnost koja je skoro duplo veća na 939 socketu pa mi zato nije niš jasno...:confused:
|
Socket 939 ima izvrsni DC, socket A ima drek, a 754 nema
|
Citiraj:
|
svatko ima svoje misljenje al ipak mislim piknut A64 3200+ s939 ali za par meseci kad ce izac i neka pristojna ploca za njega bazirana na nf4 c...... :clap:
|
Citiraj:
|
nekak mora, bit jel tak :gringo:
|
Citiraj:
|
eh eh ko bi reko ova asusica koja je kod (nf4) je najbolja do sad
cak i dere msi nf4?!pa ak os s939 baziran na nf4 deri po asusici...bas je i lijepa crna:D al mi je malo prenapucena...tolko ima elemenata da je bolno za gledat;)ja sam odustao od msi-a(koji je stvarno na 64 bitnoj tehnologiji dobar ko u dobra stara vremena)i presao na asusa:):beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |