![]() |
Video player - zapinjanje slike
Pitanje 1: Koristim fully patched Vistu, na Lenovo laptopu sa svim driverima, rez. 1680x1050. Kad idem gledati filmove u bilo kojem movie playeru slika mi zapinje. Svako 10-ak minuta zapne na 6-7 sekundi što je dosta iritirajuće. Imam Full K-Lite Codec pack. Do čega bi moglo biti?
Pitanje 2: Također, ne znam koji video program koristiti. Shvatio sam da VLC media player jedini od ovoga što imam može vrtjeti novije HD formate. Ima li tko prijedlog, nešto bolje od BSplayera? |
k-lite kodeci su govno koje je pregazilo vrijeme i samo stvaraju probleme sa racunalom.
Obrisis sve sta imas od tog smeca i instaliraj KMPlayer ili VLC Player pa probaj pustat filmove. |
Ja koristim GOM Player koji isto dolazi sa svojim codecima i jako sam zadovoljan pa možeš i s tim pokušati.
|
Ja dosta dugo koristim Media player classic, sada dolazi i sa integriranim codecima, i dosta je konfigurabilan. Možeš ga skinuti ovdje u 32 i 64-bitnim verzijama, ovisno koji OS imaš.
|
@khm, daleko da se slažem s ičim što si napisao mada razumijem što si htio reći.
K-Lite codec je nezamjenjiv jer npr. bez njega ne mogu koristiti Windows Movie Maker koji je za ono što meni treba taman. VLC je vrlo loša opcija za gledanje filmova, koristim ga samo za neke vrste streama. KMPlayer sam nažalost koristio još prije, no softver je poluneupotrebljiv na Visti jer su mu svi screenovi zamiješani (čest problem s tim resizeom kod XP app na Visti) GOM Player već dugo vrijeme smatram najnaprednijim programom, no nažalost slika je vrlo loše kvalitete, skoro loša kao VLC/KMPlayer (izgleda da ti interni codeci nisu baš neka srića) Međutim, oduševila me nova verzija Media Player Classica, malo je prespor, no dosta je dobro zaokružen. Hvala svima na odgovorima i pozdrav, Lenovo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |