![]() |
Računala su umrežena putem routera. Kako pristupiti postavkama ADSL modema?
Molim vas za pomoć!
Korisnik sam OptiADSL usluge te koristim Huawei Smartax880 modem/router. Kako bih spojio računala u mrežu kupio sam Canyon broadband router putem kojega sam umrežio i printer. Sve uredno radi. Nedavno sam promjenio ADSL paket za OptiCarnet jer je ovaj nešto jeftiniji, a i brži. Kada upišem u browser 192.168.1.2 pristupim Canyon-ovim postavkama gdje OptiADSL user name i password zamjenim sa Carnet-ovim. No kada pokušam pristupiti modemu upisivanjem 192.168.1.1 otvori se Page Load Error. Kako da dospijem do Smartax-a? |
Nikad nisam radio sa Smartax modemom niti znam tocno kakav je config, ali ovako prema drugim web konfiguratorima na drugim uredajima mogu nagadati da bi se to moglo nalaziti u (Tools ili Advanced).. Znaci trebas nac opciju koja dozvoljava pristup modemu putem LAN-a naravno ako to uopce podrzava!
|
Ili jednostavnije (ako router ne propušta prema modemu iz bilo kojeg razloga) privremeno prikopčaš modem direktno na jedan komp, pogledaš / promjeniš šta treba i potom vratiš "kako treba biti".
|
Citiraj:
Dodje mi da resetiram modem i napravim sve nanovo no kada se sjetim prvotnih muka... Please help! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13. |