![]() |
HDD Cooler, koji?
evo zanima me nekakav hladnjak za disk, nešto tipa Tt Hardcano na onu foru?
odnosno, to nije isto, nego nešto u što se može staviti disk, a da ima još koju funkciju.. tipa reguliranje ventova, nadzor temperature... |
Meni se Hardcano 12 sviđa, ali je 500kn:(
|
ništa tako skupo, jeftinije....
|
80mm vent za 25KN ispod harda da piri po njemu. jako učinkovito.
|
to s ventom je dobro, samo treba nać neki tihi skroz vent, ali takvih za 25 kn bojim se nema...
arctic cooling U linksu dođe nekih 40kn, on je tih, jer ga imam jednog.. ma ne zagrijava se meni disk, nego sam htio staviti nešto naprijed u prednji panel, možda s kakvim ekrančićom i potenciometrima... |
Gabre se preobratio u moddera :D
Potraži onaj Spire panel koji je bio nedavno na giveawayu... Pošto je Spire ne bi trebalo prodati pola Like za njega ;) http://www.pcekspert.com/articles/278-1.html |
A ti bi da se vidi da ima nečeg... :D
Ja sam spojio serijski taj vent na hardu i onaj gore što ispuhuje zrak. Jest da piri manje, ali temperature su se drastično smanjile i ni jednog trenutka temp. harda ne prelazi 31C, a uglavnom je oko 22-23 i manje, a imam maxtorovu pečnicu! |
Evo, sad kad surfam netom je 18C.
|
Citiraj:
u postupku je zamjena kućišta, coolera, ventova... tišina is my goal... |
Citiraj:
Oni tvornički naspram toga su pečnice. I kakav TT. To je za grijanje hardova. |
Citiraj:
ja sam zasharafio taj vent sa donje strane i zalemio napajanje na napajanje od harda. radi besprijekorno vec godinu dana, buku ne proizvodi, a disk je hladan, kolko maxtor moze bit |
imam neki mislim 6-7cm vent, i neki još manji.. sa starog coolera nekog athlona
pa ću nešto smislit daj mi samo recite, da li se može kako prespojiti struja na molexu, da daje 5v? ili treba kupovati one prijelaze.. Ovi ventići imaju 3pinski utikač, kako ih natjerat na 5V.... :confused: |
12V - Žuta + crna -
7V - Žuta + crvena - 5V - crvena + crna - Nije bitno koja je crna. To je situacija na molexu. Vent ti ima crvenu kao plus a crnu kao minus ili pogledaj kakva je situacija na matičnoj pa prema tome određuješ koja je koja žica |
Citiraj:
To mi je trebalo. Znači ja bi sad trebo giljotinjat, micat izolaciju s molexa i spojit ovak kak ti reko? Hvala. |
napravi ono sto sam ja napravio.
okreni disk naopacke i pogledaj ako vidis nekakve kontakte na elektronici od diska, odmah ispod konektora molexa. Ukopcaj disk, gurni voltmetar i vidi ak daje 5V. ak nemas voltmetar, samo spoji vent na kontakte ispod crvene i crne zice i nadaj se da ce radit :) |
Citiraj:
aj malo pojasni što trebam cvikati, rezati, prespajati, ali onako Laički objasni.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11. |