![]() |
Windows 7 Media Center - MKV, titlovi, EPG i ostale stvari
Upravo sam (skoro pa) dovršio migraciju na 7MC (RTM verzija) pa za one koji se to tek spremaju napraviti ili su napravili ali im neke stvari ne rade evo kako sam podesio osnove (radi se o 32bitnim Windowsima - neki savjeti se ne mogu primijeniti na 64bita):
MKV podrška Sve što je potrebno napraviti je instalirati Haali Media Splitter . Mirror. Nakon instalacije, potrebno je importati i jedan REG file koji će omogućiti da se MKV datoteke prepoznaju kao filmovi da ih Media Player i MC mogu pronaći i svirati. Link na REG file se nalazi u ovom članku, pri dnu. Na istom mjestu se mogu naći upute za instalaciju Gabest Matroska Splittera koji postoji i u 64bitnoj varijanti. Dio teksta za FFDShow treba ignorirati, on nije potreban. Zanimljivost: Ovako konfiguriran Win7 za dekodiranje MKV-a koristi hardversku akceleraciju na grafi. (!) Titlovi Potrebno je skinuti DirectVobSub (vsfilter.dll), kopirati ga u neki direktorij (ja sam npr. unutar Program Filesa napravio direktorij VSFilter te ga tamo smjestio), otvoriti CMD, otići u taj direktorij i napisati regsvr32 vsfilter.dll Za uninstall treba pokrenuti regsvr32 /u vsfilter.dll te obrisati datoteku. Zanimljivost: Nakon ovog koraka gubi se hardverska akceleracija za dekodiranje MKV-a. EPG Niti jedan alat koji je radio na Visti ne radi na Win7. Jedini trenutno dostupan alat je Big Screen EPG. Trenutno je u beti koja je otvorenog tipa. Sve što trebate napraviti je registrirati se na stranici. Sa programom dolaze detaljne upute. Za samo skidanje XMLTV datoteka možete koristiti dosadašnju metodu (epgStream xmltvDownload i sl.). Sleep mode Trenutno imam problema sa Sleep-om tj. nakon što se probudi sa snimanje, ne želi više otići natrag u sleep. U Visti sam to rješavao sa MCE Standby Tool-om. Postoji verzija za Win7. Savjetujem čitanje cijelog topica. Moram napomenuti da još nisam isprobao ovaj alat na Win7. Ovdje ga stavljam samo kao referencu. EDIT: MCE Standby Tool je isproban na Win7 i radi kako treba. Sad mi nakon snimanja emisije na TV-u komp ode u sleep (ako je i bio tamo prije snimanja, naravno...) Ako imate problema sa paljenjem kompa svako jutro u 3 sata: Otvoriti Task Scheduler>Microsoft>Windows>Media Center i tamo pronaći mcupdate_scheduled. Dva put kliknuti na tu stavku i na Conditions tab-u ugasiti Wake the computer to run this task opciju. Na Settings tabu provjeriti da je Run task as soon as possible after a scheduled start is missed opcija omogućena. mcupdate_scheduled task u Win7 služi da bi dohvatio EPG i još neke "žive" sadržaje koje vrijede samo za neka tržišta (mi nismo jedno od njih) tako da i nije toliko krucijalan koliko je bio onaj u Visti. EPG se u Win7 može raditi i kroz loadmxf utility što BSE i čini tako da pokretanje ovog servisa nije nužno da bi EPG bio up to date. Ako netko ima išta za nadodati, feel free... |
Svaka cast na odvaznosti ... ja cu zasada ipak pricekati sa migracijom, dok se ne nakoti dovoljno podrske.
Reci mi kako w7mc stoji sa podrskom za dual display-em? |
Neznam jer nemam dual display na HTPC-u. Ali što te točno zanima, na laptopu mogu provjeriti?
|
Napokon ovakva tema...
Uglavnom Dual displej radi ali ko da i ne radi...(prepoznaje oba displeja i pita na kojem želiš prikazati MC) Recimo surfanje i gledanje media centra se odvija tako da otvoriš media centar na drugom displeju pustiš kaj želiš i moraš se alt-tabati da se vrneš na prvi displej(ili stisnuti win tipku). Zatim možeš surfati i raditi kaj očeš na prvom displeju, al opet na telki ti bude media centar malo laggao. Drugi problem je da mi je win7 zalockao refresh rate na 25hz interlaced i to na qvadro 32" crt tv-u, malo je nezahvalno gledat u to ali... |
Citiraj:
Upravo to da ga mogu "zabetonirati" na sekundarnom displeju, a da mi je primarni slobodan za ostalo. Kao sto sada imam podesen XBMC. Probao sam W7MC kod sogija, ali on ima samo monitor ... ostao mi je utisak nedoradjenosti. Nadam se da ce u finalnoj verziji biti puno bolje, ili bar nakon SP-a :) Citiraj:
Baci oko i na ovo: Link koliko vidim koriste neke third party programcice Link |
ATT i Catalysti ne pale, kao ni ove dvije solucije... :(
Ne dira me to toliko, krajem mjeseca stiže plazma i neka Nevidia kartica sa obzirom da me ATI sa svojim tv-outom izluđuje i općenito sa svojim biserima kod dual displeja. Inače win7 MC se čini više fool-proof i pojednostavljen je naspram vistinog. Usput ako se odlučiš na prelazak sa xmbc-a(IMO drž se XBMC, ako nemaš tuner) Media Browser ti je must have plug in. |
Ma, to je nedoradjeni proizvod na koji ni sam microsoft ne obraca previse paznje. Zato bolje koristiti neke alternative jer vrijeme dok sve sredis na ovom je jednako vremenu da si na bilo kojem drugom sve sredis zauvijek.
|
:D:D
Ima koja dobra duša dignut ehres.dll na rapidshare?:D(C:/Windows/ehome/ehres.dll) Instaliravao neku temu i zgazio mi je i orginal ehres.dll i ehres.backup.dll.. |
Citiraj:
|
Budem ja digo, pričekaj tren...
|
MCE Standby Tool je isproban na Win7 i radi kako treba. Sad mi nakon snimanja emisije na TV-u komp ode u sleep (ako je i bio tamo prije snimanja, naravno...)
Ako imate problema sa paljenjem kompa svako jutro u 3 sata: Otvoriti Task Scheduler>Microsoft>Windows>Media Center i tamo pronaći mcupdate_scheduled. Dva put kliknuti na tu stavku i na Conditions tab-u ugasiti Wake the computer to run this task opciju. Na Settings tabu provjeriti da je Run task as soon as possible after a scheduled start is missed opcija omogućena. mcupdate_scheduled task u Win7 služi da bi dohvatio EPG i još neke "žive" sadržaje koje vrijede samo za neka tržišta (mi nismo jedno od njih) tako da i nije toliko krucijalan koliko je bio onaj u Visti. EPG se u Win7 može raditi i kroz loadmxf utility što BSE i čini tako da pokretanje ovog servisa nije nužno da bi EPG bio up to date. @tech: Evo ga. Sorry na čekanju, nisam uvijek za Win7 RTM kompom. |
Live tv low bitrate
(samo jedna od mnogobrojnih tema):nono: |
@thopok: S čim je točno povezan tvoj reply?
|
Pa valjda s problemima s MC-om?
|
Imaš ti taj konkretan problem? :kafa:
|
EPG tutorial
Evo kako sam ja slozio EPG na W7, kako je vec spomenuo doublev treba nam Big screen EPG i epgStream...
http://tzirdum.newscitech.com/epg_za_wmc_w7.html |
2 privitaka
nije potreban epgstream, uninstaliran je kod mene odavno i sve radi bez greške po sljedećem receptu: u online providerima epgstreama je potrebno dodati direktne linkove na xml podatke željenog kanala jednog ispod drugog.
epgstream nemam odavno. podešavanja fonta titlova se obavi na ikoni vobsub-a u trayu prilikom gledanja nekog filma... postavka je globalna i napokon odlično radi na istoj veličini za SD i HD. u atačmentu je uzalud potrošeno vrijeme na vrstu fonta koja se meni već duže vrijeme pokazuje kao najzahvalnije... znači plain sve + postavke sa slike, outline 1, dropshadow 2. za vlasnike terratec 2400 kartica - skinite vista 32/64 .255 driver koji (koliko čitam naokolo) rješava nepostojanje jednog tunera, loše skeniranje kanala, učestali "no tv signal" problem koji sam ja imao i možda još koji :) u atečmentu je .reg fix za mediabrowser gumb koji se ne pojavljuje na glavnom ekranu mc-a. za mediabrowser ko ima custom ikone na home screenu i nemre dobit ikonu na trailer folderu (po novom plugin mediabrowsera bilo filmtrailer.com ili apple) - u ImagesByName folderu (ProgramData/MediaBrowser) napraviti folder "Trailers" i nutra dodati folder.jpg ili .png sa željenom ikonom. |
tenks frende :D
|
Da li WMC treba codec-e i koje preporucujete za w7x64 ??!!
|
Citiraj:
|
ja sam u čitavoj kolekciji na disku našao 2 videa koja nisu radila out-of-the box (neki trulo stari avi i jedan mkv kojem zvuk ne radi)... izbrisao sam oba rađe nego da ulazim u nove codece.
|
dva pitanjca ako može
kako da ga natjeram da snima sa TV kartice u folder koji ja hoću a ne njegov koji on hoće, i kako namjestiti shutdown poslije završetka snimanja, tnx
|
Citiraj:
A kako sad da dodam svoju kolekciju tv serija ... :hitthewal: |
Jel može neko stavit na rapidshare ili negdi drugdje taj xmltv guide pack, jer ne mogu nikako otvorit njihovu stranicu. Hvala
***Ne trebate slati link, uspio sam direkt iz Big Screen EPGsve složit :) Samo sam u Big Screen EPG stavio na dodavanju novog providera da bude online, te sam mu stavio da XMLTV HTTP Locations budu Code:
http://tvprofil.net/xmltv/data/htv1.hr/weekly_htv1.hr_tvprofil.net.xml Prvo mi se nisu svi kanali poklopili ali ima upustvo u Big Screen EPG Help u poglavlju Applying your New Listings to Channels in Media Center i sad je sve OK, čak se mogu stavit i loga kanala. Hvala vam :fala: P.S. Za organiziranje kolekcije filmova i serija posjetite ovaj link . Inače program se zove Media Browser i odličan je. |
Može malo opširnije ili po koracima kako si namjesti taj EPG? Nije da samo ja trebam, i ostalima će poslužit, jer neznam kako i gdje sa tim linkovima koje si dao, kak da importam?
THX |
Evo iskoristit cu ovaj tutorial, samo bez koraka koji ukljucuju epgStream.net.
7. Sada pokrenite Big Screen EPG 8. Kliknite na karticu "Providers" 9. Zatim kliknite na "Add Provider Wizard" 10. Odaberite "Online XMLTV Provider" i kliknite na next. 11. Ovdje unesete Code:
http://tvprofil.net/xmltv/data/htv1.hr/weekly_htv1.hr_tvprofil.net.xml 12. Kada ste dodali Providera, kliknite na karticu "Overview" i zatim na "Generate Data and Import to Media Center". Dalje sljedite upute. 13. Kada ste uspješno unijeli podatke u Windows Media Center, kliknite na Apply i na OK. 14. Možete pokrenuti Windows Media Center, i u Guide ćete vidjeti sve podatke o svakom filmu, seriji, vijestim itd. ***ako vam se na nekim programima ne vidi EPG, ima upustvo u Big Screen EPG Help u poglavlju Applying your New Listings to Channels in Media Center, tako ce te pridruziti programima iz MC, EPGove za pojedine programe. |
Napravljeno sve kako si napisao, i radi mi samo za HTV 1.
I morao sam se regati za ovaj BS EPG program, i kaže mi da će mi licensa isteći u 12mj. A onda opet na moj stari teletekst :) |
Ma i meni je bilo točno to, samo trebaš sad otići u Settings > 'TV' > 'Guide' > 'Edit Channels', klikniti na npr HTV 2 zg, pa na Edit Listings i tu doli nađeš HTV 2 i doli bi ti se trebao pojaviti EPG trenutni i onda samo kliknes na taj HTV 2.
Vidi u onom upustvu u Big Screen EPG Help u poglavlju Applying your New Listings to Channels in Media Center. |
Citiraj:
|
Riješeno....sve radi! Hebnica je to :)
A kaj kad istekne licensa programa, onda više neće ni te liste raditi? edit:-nisam vidio da si mi več odgovoril, pa sam opet pital! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |