![]() |
VGA kabel 10m, problem sa rezolucijom
Pozdrav!
Imam stari komp sa Intel 865G chipset/graficka (Intel Extreme 2). Na kopu su Win XP i spojen je 22" (1680x1050). Kad je monitor bio spojen sa kratik kabelom sve je bilo ok. Treba mi komp biti daleko od monitora i spojio sam ga sa 10m kabelom i problem. Sad mi ne podrzava 1680x1050 rezu, nego win nude visu i nizu od te, ali tu ne. Kako je monitor naravno lcd problem je sa bilo kojom drugom rezolucijom... Cini mi se da je neka fora sa kablom, tj. njegovom duljinom... Ima tko kakvu idjeu? U cemu je fora? Zasto zaje*ava? Raspitivao sam se i vidio sam da ne bi trebalo biti problema sa tom duljinom kabla... |
Rekao bih da taj 10 M kabel nije spojen kako treba, pogotovo ovaj DCC dio, trebo bi biti spojen ovako: VGA (VESA DDC) pinout
|
Citiraj:
|
Citiraj:
probaj ovo.... kada udes u windowse samo istekaj taj kabel iz grafe pa ga ponovo ustekaj mozes polako a mozes i brzo sve jedno je pa ako dobis nativnu rezoluciju znam di je problem.. tj.. problem je da vga kabel nesmije biti duzi od 2 metra da bi ti automatski stavio nativnu rezoluciju iz kojeg razloga neznam ali eto imam 5 kabela razlicitih duzina i kvaliteta(kupovo sam ih bas iz tog problema kakvog ti imas) i rade samo oni kraci od 2 metar.. ili kupi dvi kabel tak dugacki |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:22. |