PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Prokleti Acpi.sys (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15712)

Dendy 27.12.2004. 16:45

Prokleti Acpi.sys

Prica je zapocela ovako...

Na curinom kompu su neki dan WinXp Pro poceli javljati gresku kod bootanja (onaj plavi ekran) gdje je pisalo nesto otprilik ovako:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (nekad se zna pojaviti i poruka PAGE_FAULT_IN_UNPAGED_AREA). Onda slijedi jos hrpa beskorisnog teksta i na kraju pise:
***Stop: 0x000000D1 (u zagradi jos hrpa brojeva i slova)
***Acpi.sys - address F99731D7 base at F997200, datestamp 3b7d8550.

Vecinom je uvijek kod bootanja ovo javljao a nekad se windowsi ipak uspiju ucitat. I dobro, pod pretpostavkom da se opet nest shebalo s driverima i windozama krenem ja nanovo instalirat win xp, formatiram c: i pokrenem instalaciju kad ono opet ovo isto sranje sa acpi.sys iako instaliram na cisti disk?!?!?
Da li netko zna sta se dogadja? Da li windowse kolje neki hardwer u kompu (shebani ram?). Win xp su radili godinu dana bez greske i sad odjednom ih vise ne mogu ni instalirat.

Konfa je MSI K7T (cini mi se),Athlon 1700+,256sdrama, Radeon 9000pro. Ne znam da li je tu sta mozda utjecalo to sto smo dan prije toga stavili zadnje Catayst drivere nakon cega je sve radilo okay.

Pliz pomagajte jer smo u qurcu a treba nam komp....:(

tor 27.12.2004. 16:51

Ako ne prolazi instalacija XP-u, 99% je da je memorija u pitanju.
Probaj za svaki slučaj prebaciti je u neki drugi utor.

Dendy 06.01.2005. 17:03

Dakle, saga se nastavila....

Na support stranicama Microsofta je pisalo da je rijesenje problema u flashanju biosa, pa sam flashnio najnoviju mogucu verziju i biosa ali sam za svaki slucaj nabavio i zadnju verziju instalacije Xp-a Pro (sa sp2) i instalacija je super prosla i komp je radio nekih 5-6 dana bez greske i onda su opet poceli isti problemi.

Vise nisam imao zivaca sa Xp-om pa sam odlucio instalirat stare dobre Win98SE. Komp je opet radio par dana dobro i opet je poceo srati, ali sad vise nije bilo poruka tipa acpi.sys nego kod dizanja je samo napisao 'windows protection error, please restart windows', neke programe jednostavno ne mogu instalirat (nero ili acrobat reader npr) i naravno redovito zamrzavanje.

Molim vas, pomozite jer ja vise nemam ideja a ni zivaca za hebeni komp! Probao sam i ubost memoriju u drugi slot ili staviti totalno drugi stick memorije, ali fuckin problem ostaje isti! Memoriju sam eliminirao, sta mi ostaje: ploca, proc, grafa ili hdd (disk je kupljen prije 2-3 mjeseca novi)?

Ajde ljudi, smilujte se kojom dobrom idejom jadnom kolegi...:(

BrunoZG 06.01.2005. 17:23

Ako si mjenjao memoriju sa ispravnom i simptom je isti....

I sad si siguran da memorija nije,...

Moze onda bit jos SETTINZI MEMORIJE,
ploca ili napajanje.

Probaj prvo olabavit postavke memorije, takve poruke su ipak najkarakteristicniuje za prejaki overclock i memoriju

Dendy 07.01.2005. 00:07

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Ako si mjenjao memoriju sa ispravnom i simptom je isti....

I sad si siguran da memorija nije,...

Moze onda bit jos SETTINZI MEMORIJE,
ploca ili napajanje.

Probaj prvo olabavit postavke memorije, takve poruke su ipak najkarakteristicniuje za prejaki overclock i memoriju

Hvala na odgovoru! Nije nista klokano u cijeloj konfi tako da sve radi po defaultu stoga otpada i ta mogucnost da nije nesto uredu sa postavkama memorije.

Preostaje mi onda samo pogledat plocu i napajanje! Jel ima neki nacin da provjerim plocu osim da ju zamjenim s nekom drugom? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40.