PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problemi sa laptopom...graficka, system... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=157098)

DinoZE 24.08.2009. 22:41

Problemi sa laptopom...graficka, system...

Nedavno sam skino' Seven transformation pack, medjutim pravio mi je neke probleme, pa sam ga obrisao...

Nakon toga su mi se javili problemi, nisam mogao da otvorim My Documents, Computer, Mozilu itd...
Htio sam da uradim repair sistema, medjutim nikako to nisam uspio raditi, uvijek mi je izbacivalo neki eror, tako da sam tu instalaciju prekinuo...

Sada kada upalim racunar, uvijek mi izbaci-ponudi sta zelim pokrenuti Windows Xp ili Windows Xp SETUP. Zanima me kako je to moguce ukloniti, taj setup?

Medjutim, tu nije kraj problemima, imam problem sa grafickom karticom(nVidia), instaliram driver, sve je uredu, kada ugasim laptop, ponovo upalim, isti driver nije uredu :S izbacuje mi upitnik, a ne prepoznaje nikakvu graficku karticu http://forum.telekabel.ba/images/smiles/icon_sad.gif Da li se neko susretao sa slicnim problemom?

I jos da napomenem, da nakon toga ne mogu cak da umijesto da ugasim laptop, idem na STAND BY, sto sam prije mogao :S

Unaprijed se zahvaljujem svima koji ce mi pomoci da rijesim ovaj-ove problem-e!

Mr.Black 24.08.2009. 22:55

Moj prijedlog ti je napraviti čistu instalaciju Windowsa. Sve lijepo formatiraj, instaliraj Windowse i nove drivere i mora raditi.

DinoZE 24.08.2009. 22:56

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 1415113)
Moj prijedlog ti je napraviti čistu instalaciju Windowsa. Sve lijepo formatiraj, instaliraj Windowse i nove drivere i mora raditi.

Znam da je to najbolje, ali imam toliko podataka :( i toliko muzike :S a imam samo jednu particiju :S kada bih bar mogao napraviti jos jednu particiju(nekako) pa to sto mi je bitno prebaciti na nju, onda bih i uradio format :S

Mr.Black 24.08.2009. 23:00

Citiraj:

Autor DinoZE (Post 1415115)
Znam da je to najbolje, ali imam toliko podataka :( i toliko muzike :S a imam samo jednu particiju :S kada bih bar mogao napraviti jos jednu particiju(nekako) pa to sto mi je bitno prebaciti na nju, onda bih i uradio format :S

Zašto ne bi mogao napraviti jednu particiju? Particiju možeš napraviti iz Windowsa ili sa programom Partiton Magic i prebaciš sve na nju, možeš ju napraviti sa Hiren's boot cd-om, možeš napraviti image particije pa poslije vratiti,...moj prijedlog ti je da pozoveš nekoga ko je već to radio, pa nek ti to riješi...

DinoZE 24.08.2009. 23:33

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 1415119)
Zašto ne bi mogao napraviti jednu particiju? Particiju možeš napraviti iz Windowsa ili sa programom Partiton Magic i prebaciš sve na nju, možeš ju napraviti sa Hiren's boot cd-om, možeš napraviti image particije pa poslije vratiti,...moj prijedlog ti je da pozoveš nekoga ko je već to radio, pa nek ti to riješi...

Hvala na pomoci, pokusat cu ja sa Partiton Magic...valjda cu uspjeti...ako je to jedini nacin :(

Joke 25.08.2009. 03:43

Citiraj:

Autor DinoZE (Post 1415156)
Hvala na pomoci, pokusat cu ja sa Partiton Magic...valjda cu uspjeti...ako je to jedini nacin :(

Preporuka bi isto bila ako mozes ikako negdje backup najvaznijih podataka napravit, jer nikad ne znas uvijek se moze sa tim particioniranjem glupost desit pogotovo kad je gore navedeni alat u pitanju..

dh41400 25.08.2009. 05:09

Citiraj:

Autor DinoZE (Post 1415156)
... pokusat cu ja sa Partiton Magic...valjda cu uspjeti...

Odoshe podaci :fiju:

Doink the Clown 25.08.2009. 07:10

Ma kakav Partition Magic? Uštekaj svoj disk na drugi komp i tamo iskopiraj važne podatke na drugi disk dok ne instaliraš friške Winse i onda si samo to prekopiraj natrag.

coconut 25.08.2009. 08:12

Zaboravi Partition Magic jer zna shebati cijeli disk. Koristi Acronis Disk Director ili skini Hiren's Boot CD na kojem imaš nekoliko programa za izradu dodatnih particija na postojećem hardu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18.