PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Micanje MAC filteringa s Thompson ST780 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=157026)

Red Dwarf 24.08.2009. 14:06

(riješeno) Micanje MAC filteringa s Thompson ST780

dakle da vam opisem pricu : bivsi susjed mi ima t-comovog thompsona i komp mu je spojen s onim n jihovim usb stickom s tim ruterom jer nema mrezne kartice [komp je stara krama] i sad mu je wlan bio nezasticen i pozvao me da mu ga zastitim... i ja sam otisao, namjestio po onim glupim uputama wep 13 znamenkasti key ali sam slucajno izgleda ukljucio i filtriranje mac adrese [najvjerojatnije] i sad puf...nema nicega...nemogu na internet niti pristupit ruteru prikazuje on mrezu ali kad upisem key onda mi samo opet pokaze popup da se spojim e sad razgovarao sam s ovim iz tcoma i rekao mi je da ga ili spojim preko lan-a ili resetiram ruter.meni se iskreno ne resetira ruter jer je tu jos maxtv pa mi se neda opet sve to namjestati. a sad je onda opet sljedeci problem : komp je prastar pa nema lan utor u sebi. e sad sam vas htio pitati bi li ja mogao prikljuciti sa patch kabelom ruter na svoj laptop pa otic na IE pa se spoji9t na ruter i promijenit mu to za MAC ili bi to mogao napraviti jedino preko kompa na koji je do sad bio spojen. eh da i bi li onda trebao i instalacijski cd da instaliram na laptop ili samo ustekam ruter[imam i netbook i laptop ali daleko mi je jednostavnije koristiti netbook]? unaprijed hvala na konstruktivnim odgovorima

danij3l 24.08.2009. 14:11

mozesh odnjeti router sebi, samo ga spojiti na napajanje i lan kabelom, konfigurirati i vratiti susjedu.

Red Dwarf 24.08.2009. 14:14

ok.hvala na potvrdi.i jos jednom ispricavam se na malo "sklupcanom" tekstu ali iz nekog razloga mi nezeli novi red spremiti tj uopce neprihvaca ni boldanje ni nista u tekstu. dakle mogu slobodno doci kod susjeda s laptopom, spojiti ga patch kabelom, maknuti nazad tu mac postavku [na automatic pretpostavljam] i onda bi valjda trebao raditi wireless opet normalno?

danij3l 24.08.2009. 14:19

ako je bio problem u tome onda da :D

Red Dwarf 24.08.2009. 14:29

a cujes samo sam promijenio bio ime mreze [ssid], to za mac adresu [new stations are not allowed/with registration/automaticly] i stavio 128bitni wep key tj 13 znamenkasti key...i vidim taj novi ssid ali kad upisem password samo mi ponovno pokaze da je ta mreza available i da se mogu connectati na nju.

thopok 24.08.2009. 14:30

A možda je trebalo pritisnut association button?

Red Dwarf 24.08.2009. 14:39

hmmm...donno...budem sutra i to provao...ja sam cijelo vrijeme mislio da je taj button on/off wlana...a wlan je definitvno bio ukljucen dok sam ja kemijao i radio dok nisam stisnuo prokleti apply...

Red Dwarf 25.08.2009. 08:45

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 1414618)
mozesh odnjeti router sebi, samo ga spojiti na napajanje i lan kabelom, konfigurirati i vratiti susjedu.

eh samo da pitam...lan kabelom ili patch kabelom...jer koliko se ja sjecam njih dvoje bi trebalo imati drugaciji raspored zica

domy_os 25.08.2009. 09:27

LAN kabel ne postoji, postoji UTP, FTP i STP kabel, a patch i crossover su podvrste tih kabela odnosno način krimpanja RJ-45 konektora.

nino 25.08.2009. 10:47

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1414614)
....meni se iskreno ne resetira ruter jer je tu jos maxtv pa mi se neda opet sve to namjestati.....

Btw, resetiranjem ne ponistavas Maxtv postavke, samo internet setup wizzard pokrenes nakon resetiranja i to je to. Cas posla, a nemas drame nikakve.

Red Dwarf 25.08.2009. 12:32

Rijeseno.spojio sam ruter na laptop i modificirao mac filtriranje...onaj botun izgleda neradi bas najbolje...provao sam to ali neradi...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45.