![]() |
(riješeno) Micanje MAC filteringa s Thompson ST780
dakle da vam opisem pricu : bivsi susjed mi ima t-comovog thompsona i komp mu je spojen s onim n jihovim usb stickom s tim ruterom jer nema mrezne kartice [komp je stara krama] i sad mu je wlan bio nezasticen i pozvao me da mu ga zastitim... i ja sam otisao, namjestio po onim glupim uputama wep 13 znamenkasti key ali sam slucajno izgleda ukljucio i filtriranje mac adrese [najvjerojatnije] i sad puf...nema nicega...nemogu na internet niti pristupit ruteru prikazuje on mrezu ali kad upisem key onda mi samo opet pokaze popup da se spojim e sad razgovarao sam s ovim iz tcoma i rekao mi je da ga ili spojim preko lan-a ili resetiram ruter.meni se iskreno ne resetira ruter jer je tu jos maxtv pa mi se neda opet sve to namjestati. a sad je onda opet sljedeci problem : komp je prastar pa nema lan utor u sebi. e sad sam vas htio pitati bi li ja mogao prikljuciti sa patch kabelom ruter na svoj laptop pa otic na IE pa se spoji9t na ruter i promijenit mu to za MAC ili bi to mogao napraviti jedino preko kompa na koji je do sad bio spojen. eh da i bi li onda trebao i instalacijski cd da instaliram na laptop ili samo ustekam ruter[imam i netbook i laptop ali daleko mi je jednostavnije koristiti netbook]? unaprijed hvala na konstruktivnim odgovorima
|
mozesh odnjeti router sebi, samo ga spojiti na napajanje i lan kabelom, konfigurirati i vratiti susjedu.
|
ok.hvala na potvrdi.i jos jednom ispricavam se na malo "sklupcanom" tekstu ali iz nekog razloga mi nezeli novi red spremiti tj uopce neprihvaca ni boldanje ni nista u tekstu. dakle mogu slobodno doci kod susjeda s laptopom, spojiti ga patch kabelom, maknuti nazad tu mac postavku [na automatic pretpostavljam] i onda bi valjda trebao raditi wireless opet normalno?
|
ako je bio problem u tome onda da :D
|
a cujes samo sam promijenio bio ime mreze [ssid], to za mac adresu [new stations are not allowed/with registration/automaticly] i stavio 128bitni wep key tj 13 znamenkasti key...i vidim taj novi ssid ali kad upisem password samo mi ponovno pokaze da je ta mreza available i da se mogu connectati na nju.
|
A možda je trebalo pritisnut association button?
|
hmmm...donno...budem sutra i to provao...ja sam cijelo vrijeme mislio da je taj button on/off wlana...a wlan je definitvno bio ukljucen dok sam ja kemijao i radio dok nisam stisnuo prokleti apply...
|
Citiraj:
eh samo da pitam...lan kabelom ili patch kabelom...jer koliko se ja sjecam njih dvoje bi trebalo imati drugaciji raspored zica |
LAN kabel ne postoji, postoji UTP, FTP i STP kabel, a patch i crossover su podvrste tih kabela odnosno način krimpanja RJ-45 konektora.
|
Citiraj:
|
Rijeseno.spojio sam ruter na laptop i modificirao mac filtriranje...onaj botun izgleda neradi bas najbolje...provao sam to ali neradi...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45. |