![]() |
Preporuka prijenosnika do 3,5 K KN
Molio bih za neku preporuku za neki low-end laptop do 3,5 soma kuna. Prijenosnik će bit namjenjen jednoj studentici FFZG-a. Grafički podsustav je apsolutno nebitan, a bilo bi poželjno da je manje mase i što bolje tipkovnice i zaslona. Naravno, koliko je to moguće u tom niskom cjenovnom rangu.
Ja sam gledao nešto ovako: Acer Aspire 5536-643G32Mn za 3450 KN. |
Za tu namjenu dovoljno. Jedino mi se masa (2,8kg) čini problematična za jednu nježnu djevojku. A neki netbook tipa Lenovo s10e?
|
Da, malo je viša za 15.4" prijenosnik.
Netbook ne jer će prijenosnik koristit kao jedino računalo i neće ga nosit na faks (migracija dvaput tjedno doma iz ZG-a) - a ipak je "neugodniji" za dulji rad. |
Eto pogledaj i ovaj iz mog potpisa...Lap je dobar i kvalitetan ;)
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=11000&servisID=1 |
Citiraj:
LP |
8400 je jedna od najslabijih neintegriranih grafi i ne znam šta te ima rajcati kod nje. S njome se sigurno nećeš naigrati. Eventualno nešto zahtjevno tipa Quake 1 & 2.
|
16 - unified shaders,prema tome,ako ima gddr3,kartica ce biti jaca od 7600GT,sto je za relativan broj igara tipa oblivion,nfsu2,css,wc3,ut2004,cist dobro...
|
Ovisno o verziji jer niti sve imaju 16 shadera (samo GT i GS, dok G ima samo 8) niti DDR3. Kao što piše ovdje, najjača 8400GT je nešto slabija od desktop 8500GT.
http://www.notebookcheck.net/NVidia-...GT.3708.0.html |
Citiraj:
|
Ja imam GTA San Andreas i igram ga na nativnoj rezi (1280x800) sa med/high detaljima..pa eto,ako sta pomaze..;)
PS i ja mislim da je dosta bolja od X3100 |
Za tu lovu koliko gore piše za acera 3383,27 neće nači bolje 3gb rama i 320harda... I još i bluetooth. Jedino amd a jebiga nemože bit idealno bar je dual core 2.10, jeftinije od nekih netbooka haha kupi dok uopče ima i bježi.
|
Amila nema više u ponudi, a nema ni Acera barem što se Protisa tiče. No, Acera sam naposlijetku našao sam u Telebitu za približno iste novce. Stiže u četvrtak :). Mislim da za te pare stvarno ne može bolje.
Hvala svima na pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |