![]() |
/C/prost broj
Ej ekipa,trebo bi pomoc malu oko C-a,znaci treba upisat neki broj,te ispitat je li isti prost(djeljiv samo sa 1 i samim sobom),ak neko ima ideje,pls :D:fala:
|
Citiraj:
|
|
Ovo sam iskopa iz svojih starih mailova koje smo slali kad bi završili vježbu, čini mi se da je to :)
Code:
#include |
e fala care,punoo hvala :)
|
lol,thx na savjetima,al ne citas bas dobro,kao prvo stavio sam stdlib.h,nisi vidio valjda...drugo naravno da je stil pisanja los kad ga je tak paste-o :S
|
Pozdrav,
Ja imam jedan problem sa slicnim algoritmom, zadatak glasi da se ispisu svi prosti brojevi u nekom unesenom intervalu, tj. unosi se broj od kojeg pocinje da ispisuje proste brojeve i broj do kojeg ih ispisuje. E sad to sam uradio, sada pokusavam ispisem najmanji i najveci prost broj u tom intervau ? Tu nastaje problem, najveci sam uspio, ali najmanji ne mogu nikako, pokusao sam da napravim novu petlju koja ide od krajnjeg intervala do pocetnog pa da min dobije vrijednost yadnjeg prostog broja ali nece da radi, jel ima neko ideju, ako treba poslacu program koji sam pisao. Unaprijed hvala! |
Citiraj:
|
c
Imam problem sa 1 zadatkom.Potrebno je ucitati 100 cijelih brojeva i za svaki ispisati koliko ima znamenki.Od korisnika traziti upis cijelog broja sve dok upisuje brojeve koji nisu cijeli.
#include int main(){ float br; int i, n = 0; for (i = 1; i <= 100; i++){ do{ printf("Upisi %d. broj", i); scanf("%f", &br); } while (!(br == (int)br)); while (br !=0){ br / 10; n++; } printf("\nBroj ima %d znamenki", n); } return 0; } |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Šta nije modulo za ostatak kod dijeljenja? Ne znam da sa njime možeš odrediti broj znamenki. Recimo broj 50 ima dvije znamenke, a 50%10 je nula, dakle manje od 1 i po tebi ima jednu znamenku.
|
Citiraj:
@acmevagabundo Može se i koristeći modulo odrediti koliko broj ima znamenki. Neka je "broj" uneseni broj, ako je broj%(10^x)=broj, tada broj ima x znamenki (10^x predstavlja "10 na x", potenciju..). Npr. 25 = 25%10^2 => 25 ima dvije znamenke.. |
Znakovni nizovi
Jel moze neko rijesit zadatak?
Ucitati recenicu i ispisati najduzu rijec. |
Sigurno da može.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ove druge koji misle da ce im pisati zadace, obicno zakuca u pod s kreativnim uvredama koje ih dirnu toliko duboko da se kane i Excela/Worda, kamoli C(++)-a. A nerijetko si u suzama namapiraju u hosts datoteci ovako: "127.0.0.1 forum.pcekspert.com" da im ne padne na pamet vise pitat tu :D :chears: |
|
Citiraj:
priznaj da je ovo djelo skrivene ogorčenosti, jer si sam imao vlastitog iskustva sa seenom na fejsbuku zbog pripadnice suprotnog 'pola! |
Citiraj:
|
Siri laži neistine i obmane. AMD drivere nikad nisam reinstalirao!!!
Sent from my D5803 using Tapatalk |
#include
#include int main(){ char rec[100]; int i, n, max = 0,br=0; printf("Upisi recenicu\n"); gets(rec); n = strlen(rec); for (i = 0; i < n; i++){ if (rec[i] != " "&& rec[i]!='\0'){ br++; } if (rec[i] == ' '){ if (br > max){ max = br - 1; } br = 0; } if (rec[i] == '\0'){ if (br > max){ max = br - 1; } } } printf("\nNajdulja rijec ima %d slova", max); return 0; } evo radi dobro jedino ako posljedna rijec ima najvise slova onda neradi dobro.Neznam kako dalje |
Citiraj:
|
LOL @ Bubba
Citiraj:
Ako ti ovaj if prode: Code:
if (rec[i] != " "&& rec[i]!='\0'){ - ukloni provjeru s '\0' jer si napravio ovo: n = strlen(rec); ** a tebi for ide do "i < n" **ne hvata ti zadnju rijec jer provjera ide do zadnjeg znaka, ne ukljucujuci '\0', tako da je i zbog toga provjera s '\0' nepotrebna jer nikada nece provjeriti. Vise o strlen: http://www.tutorialspoint.com/c_stan...ion_strlen.htm ako stavis: n = strlen(rec) + 1; onda provjera s '\0' ima smisla. moze i ovako: budem postao link ponovo kada sam popravis i rjesis (da me inace nebi Bubba zatukao :bonker: ) *https://i.ytimg.com/vi/jAqFGhHDyiA/hqdefault.jpg |
Hvala sad sam skombo i radi :)
#include #include int main(){ char rec[100]; int i, n, max = 0, br = 0; printf("Upisi recenicu\n"); gets(rec); n = strlen(rec); for (i = 0; i <=n; i++){ if (rec[i] != ' '&&rec[i]!='\0'){ br++; } if (rec[i] == ' '){ if (br > max){ max = br; } br = 0; } if (rec[i] =='\0'){ if (br > max){ max =br; } } } printf("\nNajdulja rijec ima %d slova", max); return 0; } |
#include
int main(){ char znk[6], br[6], mala[6], velika[6], ost[6]; int i; for (i = 0; i < 6; i++){ printf("\nUpisi %d.znak", i + 1); scanf(" %c", &znk[i]); if (znk[i] >= 'a'&&znk[i] <= 'z'){ mala[i] = znk[i]; velika[i] = 'a'; br[i] = 'a'; ost[i] = 'a'; } else if (znk[i] >= 'A'&&znk[i] <= 'Z'){ mala[i] = 'A'; velika[i] = znk[i]; br[i] = 'a'; ost[i] = 'a'; } else if (znk[i] >= '0'&&znk[i] <= '9'){ mala[i] = 'A'; velika[i] = 'a'; br[i] = znk[i]; ost[i] = 'a'; } else{ mala[i] = 'A'; velika[i] = 'a'; br[i] = 'a'; ost[i] = znk[i]; } } printf("\nMala slova iz prvog polja:"); for (i = 0; i < 6; i++){ if (mala[i] != 'A'){ printf("\n%c", mala[i]); } } printf("\nVelika slova iz prvog polja:"); for (i = 0; i < 6; i++){ if (velika[i] != 'a'){ printf("\n%c", velika[i]); } } printf("\nZnamenke iz prvog polja:"); for (i = 0; i < 6; i++){ if (br[i] != 'a'){ printf("\n%c", br[i]); } } printf("\nOstali znakovi iz prvog polja:"); for (i = 0; i < 6; i++){ if (ost[i] != 'a'){ printf("\n%c", ost[i]); } } return 0; } Dali se ovo da jednostavnije rijesit.Zadatak glasi da se ucita 6 znakova i da se razvrstaju u zasebno polje mala slova velika slova znamenke i ostali znakovi. |
Prvo malo prouči https://en.wikipedia.org/wiki/Indent_style
Da taj kod bude lakši za čitat. Zatim možeš sve provjere obavit u jednoj petlji: Code:
for i.....n |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59. |