![]() |
ENERMAX noise taker 485W
ENERMAX noise taker 485W
nakon dugo vremena sa boravljenjem sa svojim maxpoverom 400W i MS-om.. Odlucio sam bacit novce... Glavni zadatak napajanja osim onog kaj pokrece PC je, da je poudzan, jel mi pC treba radit neprestano i da je TIH.. Dakle, posto je ovo napajanja JAKO SKUPO, Dobrodosli svi komentari , misljenja, a najvise iskustva.. |
Za tvoju konfu nepotrebno. Zemi fortona 350w ultra mega giga silent za 400 malih životinja i budi sretan.
|
E da , zaboravio sam napomenut, s obzirom na dosadasnja iskustva i kuciste koje imam, nikako mi ne pase napajanje
sa jednim velikim ventilatorm koji je sa doljnje strane napajanja.. Nego ili sa 2, ili sa samo jednim izvana.. |
Onda kupi novo kučište i fortona. :D
|
Gle, necu sad bacit 500 kn a da mi napajanje ne bu dobro sa sljedecu konfiguraciju...
A fortron nije fortron, enermax nije enermax, Vec svaki od tih proizvodjaca ima i razne modele, starije novije itd.. Noise taker je ATX 2.0 , ima 2 12 volti raila, i svagdje do sad na netu di sam cito pise da je tih, po koncepciji (2 ventilatora) mislim da bi mogao bit blizu zadnjim izdanjima starijih enermaxa ATX v1.3 |
po slici s linksovih stranica cini mi se da su u ovom napajanju isti ventilatori ka u enermaxovom 460w koji je nekih 150kn jeftiniji
pogledaj malo po enermaxoim stranicama imaju li specifikaciju buke ventilatora cini mi se da nista nije pisalo u vezi buke kad san ja zadnju put bija ali na kutiji od 460 watnog imas grafikon s usporedbom buke i temperature pa ga vjerojatno imas i na kutiji od 480 watnog ako je buka ista ne vidin zasto bi da 150 kn za 25W |
odlično napajanje s efikašnošću s kojom se samo seasonic može mjeriti :)
imaš review na silentpceview....uglavno nahvalili su ga JAKO što se tišine tiče a pouzdanost ??? ipak je to enermax :D :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
reci frendu da stavi ventove na minimum...jer ako se moj (bivši) enermax 460W (model na kojem se noisetaker serija bazira) ne "čuje u pol 3"....nevidim zašto bi se noviji i provjereno tiši model više čuo....
i btw kakve veze ima smještaj sa tišinom ??? |
@Elemental Harikiri :p
Ima veze sa smještajem jer je inače napajanje dosta otvoreno prema "van" tj. nije sa svih strana oklopljeno plehom od kućišta pa se eto - čuje više nego da je unutar samog kućišta... Inače, moje uber napajanje - Antec Phantom 350W : goood : Pasivno, korisnost >80% ! i naravno Antec :beer: |
Citiraj:
|
Svaka cast pasivnim napajanjima, ali zbog konstrukcije cijelog PC-a meni napajanje treba i da hladi cijeli PC, jel je tako i zamisljeno
A ako imas pasivno dodajes vise dodatnih ventilatora, pa mi se cini da je uopce upitan smisao pasivnih napajanja u danasnjim PC-ima. @HARIKIRI, dobar review, naletil sam nanjih dosta al na ovaj nisam, kaze da je do 200 wati potrosnje totalno besuman.. I da za usporedbu INTEL 3,2 GHz sa 2 SATA diska trosi 235 w. onda moj 3200+ (2,2 GHZ) sa 2 IDE Diska vrlo vjerojatno trosi 200 tinjak Wata.I uz laganu pomoc ventilatora na bocnoj stranici nadam se da ni pri vecim vrucinama ve bu trebal previse ubrzavat ventilatore na napajanju. @TOOMA -Po review-u na silentPC izgleda da je noise taker tisi od prijasnjih proizcoda (npr 460W) , tj kasnije nabire turažu Decki Fala :beer: Citiraj:
|
Citiraj:
Kad pogledaš cijenu kućišta+napajanje uopće nije skupo:) Uglavnom-to je dobar odnos uloženog-dobivenog. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@CatCicler
bla bla bla :) ako je napajanje tiho...ono je tiho i bok pa ravno da ga objesiš o vrat ko neki hardcore 80te reper :) :p a moje pitanje o smještaju je tu jer ne vidim po čemu je smještaj u silentiumu (skroz naprijed) bolji od standardnog smiještaja.....tj. kako pridonosi smanjenju buke :beer: |
Proces nabave pokrenut:D
nadam se da bu se danas uspjela i isporuka organizirat:) |
reci cu samo jedno ja sma mislio zet 600W enera al sam odustao i uzeo vecu bestiju Enhance 520 EPS, malo slabiej na dual 12V railu od enera 600 al zato an 5 i3,3 ima bar 10A vise od njega. 800kn dodje i vredi svaku lipu ima dugace kablove i za njega mozes slona privezat i nebu niak otiso kolko je tesko.
|
@Isus: Sve iznad 420w ti je bacanje para. Stari je u firmi radio za nekog tipa graf. radnu stanicu. 3.6 prescot, 2GB rama 2x 200gb u raidu, x800pro (nema XT-a baš previše)... i stavio on neko napajanje od 420 wata, mislim da se radilo o levicomu i mašina radi bez beda. Malo sam se raspito radi sebe jer se sprema upgrade i svi mi kažu da ovo moje bez beda može povuč 3.2/3.4 + neka 6800.
|
e moj fleks...pitao bi ja tebe jel bi ti fortron bio dosta da ganjaš memu na 3.3-3.4V , proc na 1.8V, da ti vcore mora biti stabilan do bola , bla bla bla itd. (znam da nebi)
kad clockaš (masivno) sve je to drukčije..... lako je kupiti najtiše napajanje, lako je kupiti najjače napajanje.....najteže je naći savršen omjer buke/performansi/cijene i buduće iskoristivosti.....pogotovo zbog toga što je to za svakog čovjeka drugčije ,ono što bi odgovara meni ili tebi nemora zadovoljavati npr. isusove potrebe ;) :beer: |
Citiraj:
|
Kupio, I nije mi zao za bacen novac::beer:
Stvar je totalno tiha, imam ga jedno 3-4 dana za to vrijeme sam samo jednom ugasio komp. Kad se komp ugasi napajanje ostane radit jos cca 2 minute da ohladi sebe i unutrasnjost kucista.. Treba pric kompu na pol metra da se opce zamijeti da se vrti Ovo napajanje uopće nema napon od -5V bas sam probal malo guglat da vidim cemu je ikad taj napon sluzio . ali bezuspjesno... Oćito NFORCE2 i novijim plocama ne treba -5V. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:17. |