PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   ENERMAX noise taker 485W (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15652)

BrunoZG 25.12.2004. 16:57

ENERMAX noise taker 485W

ENERMAX noise taker 485W

nakon dugo vremena sa boravljenjem sa svojim maxpoverom 400W i MS-om..

Odlucio sam bacit novce...

Glavni zadatak napajanja osim onog kaj pokrece PC je, da je poudzan, jel mi pC treba radit neprestano i da je TIH..

Dakle, posto je ovo napajanja JAKO SKUPO, Dobrodosli svi komentari , misljenja, a najvise iskustva..

Fleks 25.12.2004. 17:48

Za tvoju konfu nepotrebno. Zemi fortona 350w ultra mega giga silent za 400 malih životinja i budi sretan.

BrunoZG 25.12.2004. 17:51

E da , zaboravio sam napomenut, s obzirom na dosadasnja iskustva i kuciste koje imam, nikako mi ne pase napajanje
sa jednim velikim ventilatorm koji je sa doljnje strane napajanja..

Nego ili sa 2, ili sa samo jednim izvana..

Fleks 25.12.2004. 18:18

Onda kupi novo kučište i fortona. :D

BrunoZG 25.12.2004. 22:25

Gle, necu sad bacit 500 kn a da mi napajanje ne bu dobro sa sljedecu konfiguraciju...

A fortron nije fortron, enermax nije enermax, Vec svaki od tih proizvodjaca ima i razne modele, starije novije itd..

Noise taker je ATX 2.0 , ima 2 12 volti raila, i svagdje do sad na netu di sam cito pise da je tih, po koncepciji (2 ventilatora) mislim da bi mogao bit blizu zadnjim izdanjima starijih enermaxa ATX v1.3

Tooma 25.12.2004. 23:34

po slici s linksovih stranica cini mi se da su u ovom napajanju isti ventilatori ka u enermaxovom 460w koji je nekih 150kn jeftiniji

pogledaj malo po enermaxoim stranicama imaju li specifikaciju buke ventilatora
cini mi se da nista nije pisalo u vezi buke kad san ja zadnju put bija ali na kutiji od 460 watnog imas grafikon s usporedbom buke i temperature pa ga vjerojatno imas i na kutiji od 480 watnog
ako je buka ista ne vidin zasto bi da 150 kn za 25W

MentalHarikiri 25.12.2004. 23:44

odlično napajanje s efikašnošću s kojom se samo seasonic može mjeriti :)

imaš review na silentpceview....uglavno nahvalili su ga JAKO što se tišine tiče

a pouzdanost ??? ipak je to enermax :D :beer:

Fleks 25.12.2004. 23:49

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
odlično napajanje s efikašnošću s kojom se samo seasonic može mjeriti :)

imaš review na silentpceview....uglavno nahvalili su ga JAKO što se tišine tiče

a pouzdanost ??? ipak je to enermax :D :beer:

Ali forton je ipak tiši. :D

MentalHarikiri 26.12.2004. 00:06

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Ali forton je ipak tiši. :D
to tvrdiš zato jer si isprobao noisetaker seriju....ili pričaš gluposti ??? :rolleyes:

Fleks 26.12.2004. 00:26

Citiraj:

to tvrdiš zato jer si isprobao noisetaker seriju....ili pričaš gluposti ??? :rolleyes:
Ne pričam gluposti jerbo mi frend ima noisetakera od 420 w. Znam da ga je platio oko 900kn. Napajanje je uber i sve to ali se čuje u pol 3. Forton se ne čuje. Čuo sam i seasonica u T1 i to je jedino tiše od fortona kaj sam ja čuo i to mislim da je više zbog smještaja nego do samog napajanja. ;)

MentalHarikiri 26.12.2004. 02:56

reci frendu da stavi ventove na minimum...jer ako se moj (bivši) enermax 460W (model na kojem se noisetaker serija bazira) ne "čuje u pol 3"....nevidim zašto bi se noviji i provjereno tiši model više čuo....

i btw kakve veze ima smještaj sa tišinom ???

CatKiller 26.12.2004. 11:18

@Elemental Harikiri :p

Ima veze sa smještajem jer je inače napajanje dosta otvoreno prema "van" tj. nije sa svih strana oklopljeno plehom od kućišta pa se eto - čuje više nego da je unutar samog kućišta...

Inače, moje uber napajanje - Antec Phantom 350W : goood :

Pasivno, korisnost >80% ! i naravno Antec :beer:

rendula 26.12.2004. 12:11

Citiraj:

Originally posted by CatKiller

I malo paprenija cijena:(

BrunoZG 26.12.2004. 15:15

Svaka cast pasivnim napajanjima, ali zbog konstrukcije cijelog PC-a meni napajanje treba i da hladi cijeli PC, jel je tako i zamisljeno

A ako imas pasivno dodajes vise dodatnih ventilatora, pa mi se cini da je uopce upitan smisao pasivnih napajanja u danasnjim PC-ima.

@HARIKIRI, dobar review, naletil sam nanjih dosta al na ovaj nisam, kaze da je do 200 wati potrosnje totalno besuman..
I da za usporedbu INTEL 3,2 GHz sa 2 SATA diska trosi 235 w.

onda moj 3200+ (2,2 GHZ) sa 2 IDE Diska vrlo vjerojatno trosi 200 tinjak Wata.I uz laganu pomoc ventilatora na bocnoj stranici nadam se da ni pri vecim vrucinama ve bu trebal previse ubrzavat ventilatore na napajanju.

@TOOMA -Po review-u na silentPC izgleda da je noise taker tisi od prijasnjih proizcoda (npr 460W) , tj kasnije nabire turažu

Decki Fala :beer:

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
@Elemental Harikiri :p

Ima veze sa smještajem jer je inače napajanje dosta otvoreno prema "van" tj. nije sa svih strana oklopljeno plehom od kućišta pa se eto - čuje više nego da je unutar samog kućišta...

Jelc 26.12.2004. 16:10

Citiraj:

Originally posted by rendula
I malo paprenija cijena:(
Pa i nije, to su ona napajanja koje dobiješ skupa sa kućištem.
Kad pogledaš cijenu kućišta+napajanje uopće nije skupo:)

Uglavnom-to je dobar odnos uloženog-dobivenog.

rendula 26.12.2004. 19:18

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Pa i nije, to su ona napajanja koje dobiješ skupa sa kućištem.
Kad pogledaš cijenu kućišta+napajanje uopće nije skupo:)

Uglavnom-to je dobar odnos uloženog-dobivenog.

Khm, di se dobije Phantom uz kućište? Phantom se prodaje samo odvojeno i košta 1400kn.

Jelc 26.12.2004. 22:26

Citiraj:

Originally posted by rendula
Khm, di se dobije Phantom uz kućište? Phantom se prodaje samo odvojeno i košta 1400kn.
Mrmlj...ono Phantom mi je promaklo pri čitanju:)

MentalHarikiri 27.12.2004. 11:51

@CatCicler

bla bla bla :)
ako je napajanje tiho...ono je tiho i bok

pa ravno da ga objesiš o vrat ko neki hardcore 80te reper :) :p

a moje pitanje o smještaju je tu jer ne vidim po čemu je smještaj u silentiumu (skroz naprijed) bolji od standardnog smiještaja.....tj. kako pridonosi smanjenju buke

:beer:

BrunoZG 27.12.2004. 15:05

Proces nabave pokrenut:D

nadam se da bu se danas uspjela i isporuka organizirat:)

Isus 28.12.2004. 00:19

reci cu samo jedno ja sma mislio zet 600W enera al sam odustao i uzeo vecu bestiju Enhance 520 EPS, malo slabiej na dual 12V railu od enera 600 al zato an 5 i3,3 ima bar 10A vise od njega. 800kn dodje i vredi svaku lipu ima dugace kablove i za njega mozes slona privezat i nebu niak otiso kolko je tesko.

Fleks 28.12.2004. 00:33

@Isus: Sve iznad 420w ti je bacanje para. Stari je u firmi radio za nekog tipa graf. radnu stanicu. 3.6 prescot, 2GB rama 2x 200gb u raidu, x800pro (nema XT-a baš previše)... i stavio on neko napajanje od 420 wata, mislim da se radilo o levicomu i mašina radi bez beda. Malo sam se raspito radi sebe jer se sprema upgrade i svi mi kažu da ovo moje bez beda može povuč 3.2/3.4 + neka 6800.

MentalHarikiri 28.12.2004. 01:39

e moj fleks...pitao bi ja tebe jel bi ti fortron bio dosta da ganjaš memu na 3.3-3.4V , proc na 1.8V, da ti vcore mora biti stabilan do bola , bla bla bla itd. (znam da nebi)

kad clockaš (masivno) sve je to drukčije.....

lako je kupiti najtiše napajanje, lako je kupiti najjače napajanje.....najteže je naći savršen omjer buke/performansi/cijene i buduće iskoristivosti.....pogotovo zbog toga što je to za svakog čovjeka drugčije ,ono što bi odgovara meni ili tebi nemora zadovoljavati npr. isusove potrebe ;) :beer:

Fleks 28.12.2004. 01:52

Citiraj:

e moj fleks...pitao bi ja tebe jel bi ti fortron bio dosta da ganjaš memu na 3.3-3.4V , proc na 1.8V, da ti vcore mora biti stabilan do bola , bla bla bla itd. (znam da nebi)

kad clockaš (masivno) sve je to drukčije.....

lako je kupiti najtiše napajanje, lako je kupiti najjače napajanje.....najteže je naći savršen omjer buke/performansi/cijene i buduće iskoristivosti.....pogotovo zbog toga što je to za svakog čovjeka drugčije ,ono što bi odgovara meni ili tebi nemora zadovoljavati npr. isusove potrebe ;) :beer:

U pravu si, donekle. Ja ne clockam (samo grafu) i silent freak sam, ak se PC čuje u pol 3 leti na terasu. ;)

BrunoZG 01.01.2005. 22:50

Kupio, I nije mi zao za bacen novac::beer:

Stvar je totalno tiha, imam ga jedno 3-4 dana za to vrijeme sam samo jednom ugasio komp.

Kad se komp ugasi napajanje ostane radit jos cca 2 minute da ohladi sebe i unutrasnjost kucista..

Treba pric kompu na pol metra da se opce zamijeti da se vrti

Ovo napajanje uopće nema napon od -5V
bas sam probal malo guglat da vidim cemu je ikad taj napon sluzio . ali bezuspjesno...
Oćito NFORCE2 i novijim plocama ne treba -5V.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:17.