![]() |
Win XP acc sa ogranicenjima, kako??
Trebao bi ubrzo slagati jedan comp za internet upotrebu u birtiji pa me zanima kako se to najbolje radi. Na tom racunu bi trebalo zabranit sve insalacije i po mogucnosti zabranit xxx sitove. Znam da u se u win moze stavit guest acc ili napravit neki a da nije admin.
Kako bi to bilo najbolje i najsigurnije slozit?? thx |
Za sam account napraviš limitirani acc. Znači nema nikakvih instalacija bez dozvole administratora. A za XXX site-ove postoje valjda neki filteri ili takve slične stvari. Za to pričekaj da ti neko odgovori ko ima više iskustva s tim.
Inače možeš ti blokirati ručno svaku stranicu, ali na taj način imaš puno posla. Probaj se pozabavit sa internet opcijama u control panelu. |
ma to znam ali je nemoguce znat sve rizicne stranice napamet. mislio sam ako je itko vec imao iskustva sa pastavljanjem takvih acc-a
|
Mislim da sam account to nemože spriječit, te da ti treba neki dodatan software da se stranice takvih tipova filtriraju.
EDIT: Probaj s ovim. |
Probaj program DeepFreeze
Instaliraš Win, programe i onda s ovim programom namjestiš da ti nakon svakog restarta zanemaruje sve promjene koje su se napravile i uvijek ti Win vraća u stanje koje si prvotno namjestio. Zgodna stvar. |
Citiraj:
Ne zanemaruje samo nakon restarta već i gašenja. |
Za sve djeluje, tj. vraća u prvotno stanje. Ako skineš neki mp3 na desktop, nakon gašenja kompa ga više nema (gašenje, restart, svejedno)... Sve sve, ništa ne ostaje.
|
Imaš microsoftov besplatni alat SteadyState koji radi to što želiš i dosta je konfigurabilan, može se skinuti OVDJE.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:22. |