PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Dekodiranje TV signala s TV tuner karticom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15630)

munst0r 24.12.2004. 18:48

Dekodiranje TV signala s TV tuner karticom

Sjetio sam se da sam pred par godina u Vidiju u nekom testu TV Tuner kartica procitao za jednu karticu da je to jedna od onih s kojom se mogu dekodirat satelitski programi...

E sad... ja ne bi dekodirao satelitski program, ali imam kablovsku i na njoj kodirani HBO... koji bi mogao gledat za 52 kune mjesecno... a to je malo previse za jedan program...
Da li bi mozda neki TV Tuner to mogao dekodirat? Mozda Leadtek WinFast TV 2000XP RC/Deluxe/Expert?
Citao sam par reviewova i dosao do zakljucka da je to najbolja kartica za te novce, ali nigdje nisam vidio da spominju dekodiranje TV signala...

Zna netko nest o tome?

Trash 24.12.2004. 23:56

HBO je enkriptiran u Dalvi-ju.. Ne postoji softverski dekoder, nazalost :(

munst0r 25.12.2004. 01:24

A znash mozda za Private Gold program? :)

BrunoZG 25.12.2004. 13:46

To kaj si čital prije 2 godine odnosilon s ena analogne kodirane programe kojih danas nema više...

Trash 25.12.2004. 14:35

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
To kaj si čital prije 2 godine odnosilon s ena analogne kodirane programe kojih danas nema više...
O jel? :) A kablovska televizija, otkad se ona emitira ne-analogno? :)

HBO je analogno kodirani program u Dalviju i kao takav se distribuira putem DCM-a, Adriatic Kabla, Antene JD i jos nekoliko zanemarivih kablovskih operatera. Softverski dekoder ne postoji (barem ne neki upotrebljivi), tako da za sada jos nista.

Sto se tice Private Gold-a i Private Blue-a, on se emitira nekodirano u prosirenom paketu (barem na DCM-ovoj mrezi).

miato 25.12.2004. 19:23

... vjerujem da postoji dobar razlog zasto sam vidio gro oglasa za "Cable descramblere" po $100njak . Ipak, da se moze softverski, nebi li svi skinuli program i dekriptirali :D ?

Tooma 25.12.2004. 21:57

Citiraj:

Originally posted by miato
... vjerujem da postoji dobar razlog zasto sam vidio gro oglasa za "Cable descramblere" po $100njak . Ipak, da se moze softverski, nebi li svi skinuli program i dekriptirali :D ?

ako se moze rijesit tako garant se moze rijesit i software-ski
samo je pitanje da li neko ima volje to radit da bi drugi besplatno koristili

munst0r 25.12.2004. 23:00

I ovih par milijuna freeware programa je netko napravio da bi ih drugi koristili...
Da ja napravim neki softverski dekoder sigurno bi ga odma negdje uplodao i podijelio sa svima...

Sto se tice Golda... na mojoj (Dastinovoj) kablovskoj se on placa 130kn mjesecno... nemam pojma kako je kodiran...

Tooma 26.12.2004. 00:02

Citiraj:

Originally posted by munst0r
I ovih par milijuna freeware programa je netko napravio da bi ih drugi koristili...

aj mi malo pojasni sta si s ovin tija rec

munst0r 26.12.2004. 01:55

Ti kazes da je pitanje dal netko ima volje napravit softverski dekoder da bi ga drugi besplatno koristili...
Ja kazem da sigurno to netko ima volje napravit, i netko je vec napravio ako se to da... Postoji hrpa besplatnih programa, u koje su ljudi ulozili puno truda da ih naprave, i onda dali nama da ih besplatno koristimo...

El sad jasnije...? :)

Tooma 26.12.2004. 20:12

izgleda da sam odma kuzija sta si tija rec

pa kad si tako siguran da je neko to napravija ajde ga onda nadji i pomogni ovima sto ga traze a ne mogu ga nac
a ako nemozes drugi put nemoj spominjat SIGURNO jer nije da znas vec nagadjas

munst0r 26.12.2004. 23:52

Citiraj:

Originally posted by Tooma
izgleda da sam odma kuzija sta si tija rec

pa kad si tako siguran da je neko to napravija ajde ga onda nadji i pomogni ovima sto ga traze a ne mogu ga nac
a ako nemozes drugi put nemoj spominjat SIGURNO jer nije da znas vec nagadjas

Ma sto se ljutis? ;)

I oprosti sto sam tamo napisao rijec sigurno, a samo nagadjam... zamisli da je tamo neka druga rijec... :p

Tooma 27.12.2004. 22:58

Citiraj:

Originally posted by munst0r
Ma sto se ljutis? ;)

I oprosti sto sam tamo napisao rijec sigurno, a samo nagadjam... zamisli da je tamo neka druga rijec... :p

ma nije da se ljutim
pretpostavka ti je majka svih zajeba i nastoj je sto rjedje koristit, a pogotovo je NIKAD nemoj koristit kao argument u razgovoru

vidis koliko nasi politicari to cesto rade i drzava je totlano u ku*cu
nemoj da nam se to dogodi s forumom

Fleks 27.12.2004. 23:35

Meni su i programi koji nisu besplatni freeware :D .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:51.