![]() |
AGP ne želi raditi na 4x
Znači imam problem natjerati grafičku karticu SiS 330 Xabre, da radi na matičnoj Matsonic MS8137C(+) na 4X, umjeto toga radi na 2X.
I mislim da oboje podržava brzinu AGP X4. Ispravite me ako griješim. Windowsi XP Professional friško instalirani, driveri su stavljeni sa cd-a koje sam dobio sa grafičkom i matičnom, probao sam čak i sa nekima s neta. U BIOS-u namješteno na AGP 4X... Ako netko ima bilokakvu ideju. Probao sam sve. E da ostatak konfiguracije (makar mislim da nije bitno): Procesor: AMD Athlon XP, 1533 MHz 1800+ Memorija: Jade Star Tech., 256 MB (2 ranks, 4 banks), DDR HDD: IBM Deskstar 180GXP, 60 GB Napajanje: Maxpower 400W |
U Everestu i GPU-Z isto piše 4x? :kafa:
|
GPU-Z ne može prepoznati grafičku i ništa ne piše. A u Everestu piše 2X.
|
Ako ni poslije apdejta BIOS-a ploce ne radi na 4X, pozdravi se s time, to je jednostavno tako. Meni niti jedna serija 6 nVidije ne radi na 4X, a Radajenri 9600 i 9800 uredno rade na 4X.
|
Pa to je glupo.
Onda idem probati apdejtati BIOS i još jednom sve reinstalirati, pa bumo vidli. Samo ko će naći taj BIOS sada. |
Citiraj:
Razlike u performansama između agp X2 i X8 kod te kartice nema. |
Ne zaboravi da nekad overklokiranje procesora zna sjebati brzine AGP-a i ostalih sabirnica koje idu preko norhtbidge-a...ako nisi probao, vrati sve na default i onda probaj vidjeti brzinu AGP-a.
|
Citiraj:
I našao sam i knjižicu sa uputama o njoj i piše da ako radi na AGP 2X da su grafičke performanse sistema "dramatično" smanjene. Citiraj:
A BIOS nisam uspio naći. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:31. |