PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   AMD vs Intel - bitka pri kraju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=15598)

ozren 23.12.2004. 07:44

AMD vs Intel - bitka pri kraju

E moj Tagane, nis ne valjas, e moj Taganeee....

Paske 23.12.2004. 08:40

Woot - Intel se ruši zbog TAGANA-a :eek:

tor 23.12.2004. 09:15

He, he to Intel ne valja...:D

horza 23.12.2004. 09:35

sjećate se kad su svi tek počeli brijat na tagana pa sam rekao da je moj izbor ipak fortron?

njanjanjanjanjanja !

još uvijek: enlight, dtk, fortron. a ne oni one-time PSU-ovi :)

LuXor 23.12.2004. 19:20

Nije kriv tagan!

Siguran sam daje kabel od napajanja iz bundla od matične
za Intel :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

(puuuši tagan, puuuši...( u pojam(što nije svakidašnje)))

thunderbird 23.12.2004. 23:15

... ili možda jadni tagan nije mogao podnijeti koliko pentijum vuče struje:D

Srky 23.12.2004. 23:42

Nemojte baksuzirat da se ne bi nesto dogodilo i AMD-u, sva sreca jos drzi vodu... :)

Bubba 24.12.2004. 09:45

Re: AMD vs Intel - bitka pri kraju

Citiraj:

Originally posted by ozren
E moj Tagane, nis ne valjas, e moj Taganeee....
Nevezano uz Tagana, nisu li Tomicina djeca mogla imati toliko mozga da naprave taj kvazi test stabilnosti s nekim relevantnim testom a ne sa sprdacinom od sintetike zvanom 3D Mark. Strasno ... Naravno, to opet govori nesto o vama, uz prigodno pompozni naslov "AMD vs Intel - bitka pri kraju". :\

Beren 24.12.2004. 10:14

Re: Re: AMD vs Intel - bitka pri kraju

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Nevezano uz Tagana, nisu li Tomicina djeca mogla imati toliko mozga da naprave taj kvazi test stabilnosti s nekim relevantnim testom a ne sa sprdacinom od sintetike zvanom 3D Mark. Strasno ... Naravno, to opet govori nesto o vama, uz prigodno pompozni naslov "AMD vs Intel - bitka pri kraju". :\

E jesi nabrijan...

aurellie 24.12.2004. 10:17

Votever. AMD konfiguracija već 7. dan radi i nema naznaka da će stat...intelova bi također radila 7 dana da nije crklo napajanje.
I što je tu problem? Sad ćeš mi ti opet pokazivat da je intel konfiguracija pun ostabilnija od konkurencije? :confused:
Pa valjda nam je tehnologija već jednom došla dotle da se komp ne ruši za svaku sitnicu....

Bubba 24.12.2004. 11:03

Re: Re: Re: AMD vs Intel - bitka pri kraju

Citiraj:

Originally posted by Beren
E jesi nabrijan...
Prije neobrijan, tlaka mi je svako jutro. No kada ste vec prenijeli vijesticu s takvim odusevljenjem, onda i stojte iza nje. Danas stvarno treba imati srece nabasati na nestabilnu plocu koja nece moci izdrvati dva dana grozomorne i nadasve nehumane te uistinu bezobrazno mukotrpne torture 3D Markom, neovisno o platformi i prozivodjacu maticne ploce, pocevsi od PcChipsa pa do razvikanih Asusa i slicnih.

spawn 24.12.2004. 11:39

Cek cek...coolmer ti je nesto u rodu?:D

horza 24.12.2004. 12:55

2 bubba - naslov vijesti nije vezan za kvalitetu procesora, nego za trajanje testa izdržljivosti.... znaš ono... full load u trajanju od 5 dana. četvrti dan i te spike... možda da si pročitao o čemu se radi u testu... na bih znao kak si zaključio da je naslov pompozan :clap:

možda imaš neke predrasude pa nisi sposoban objektivno sagledati neke stvari?

Isus 24.12.2004. 13:13

To s Taganom me ne čudi preveč. Mislim da sam baš za Tagna čuo da zna kenjkat uz to moguće je da se jednostavno pregrijao jer mu je ventilacija užasna, a da novi Intelu traže više struje od AMD je poznata.

Horza je dobro reko kaj se tiče PSU ja ću samo dodat na listu i Enhance jer Enhance proizvodi PSU za Enlight ( istu serijski broj i oznala modela na 460W enlightu i enhance i napajeje je identično).

BrunoZG 24.12.2004. 13:23

Kad smo vec kod napajanja, a kaj je sa enermax noise taker?

Mislim da bi to trebalo bit vrhunsko...
By the way ak ga je neko cul je tiho

Trash 24.12.2004. 13:30

Citiraj:

Originally posted by Isus
Horza je dobro reko kaj se tiče PSU ja ću samo dodat na listu i Enhance jer Enhance proizvodi PSU za Enlight ( istu serijski broj i oznala modela na 460W enlightu i enhance i napajeje je identično).
Zapravo, Enhance, Enlight, Chieftec.. sve su to brandovi sa istim oznakama na napajanju, dok je maticni proizvodjac SirTec.

Detalji na:
http://tinyurl.com/4upfn

gpremec 24.12.2004. 13:58

Citiraj:

Originally posted by Trash
Zapravo, Enhance, Enlight, Chieftec.. sve su to brandovi sa istim oznakama na napajanju, dok je maticni proizvodjac SirTec.
Tako je.

S time da je ENlight za svoju desktop/workstation seriju promijenio proizvodjaca, za servere nisam siguran. SirTecu je nesto pala kvaliteta u zadnjih godinu dana.

Trash 24.12.2004. 15:50

Hm, ovo je prva vijest, imao sam prilike vidjeti nekoliko Enlight kucista sa napajenjem iz Lab2000 koji je njihov distributer i svi su uredno imali Enlight branded napajanja sa SirTec oznakama.

Cine mi se kao sasvim ok napajanja, cak sada vazem da li zamijeniti ovaj AOpen za neki odgovarajuci dualfan Chieftec (SirTec).

Po cemu su to pali u kvaliteti?

gpremec 24.12.2004. 19:20

Citiraj:

Hm, ovo je prva vijest, imao sam prilike vidjeti nekoliko Enlight kucista sa napajenjem iz Lab2000 koji je njihov distributer i svi su uredno imali Enlight branded napajanja sa SirTec oznakama.

Cine mi se kao sasvim ok napajanja, cak sada vazem da li zamijeniti ovaj AOpen za neki odgovarajuci dualfan Chieftec (SirTec).

Po cemu su to pali u kvaliteti?

Nije pad u kvaliteti kao takav, vec u broju neispravnih na 1000 komada. ENlight od ljeta dolazi sa novim napajanjima, i pouzdano znam da nije SirTec u igri. Cak niti vizualno nije slican SirTecu. Vec po vanjskoj zavrsnoj obradi djeluje solidniji od SirTeca, a i tisa su. Promijenili su i nacin obiljezavanja, tako da sada ono sto se nazivalo 400W PSU, sada je sa oznakom 350W (sa naznakom peak 400W). Doticna 350W imaju samo po jedan 12cm vent, i tisa su od ijednog Enermaxa koja sam imao prilike isprobati.

Doma sam u dva kompa zamijenio napajanja tim 350W (jedno ENlight-SirTek 420W i drugo Enermax 300W), pa sada imam problem s Tualatin strojem da ga navecer zaboravim ugasiti, jer jedino po lampicama na kucistu vidim da radi (sto mi se sa Enermax PSU nije moglo dogoditi). 300W i 250W PSU od ENlighta dolaze sa standardnim 8cm ventom otraga, a i ona su nesto tisa od SirTec verzija (ocito i kvalitetniji vent).

Po informacijama iz ENlighta promijenili su proizvodjaca zbog vece kvalitete samih napajanja, a istovremeno i nesto nize cijene.

Bubba 24.12.2004. 19:45

Citiraj:

Originally posted by gpremec
ENlight od ljeta dolazi sa novim napajanjima, i pouzdano znam da nije SirTec u igri.
Radi se o Delti...

SlavoS 25.12.2004. 04:28

Citiraj:

Radi se o Delti...
tocno tako, neki dan sam imao u ruci i cista desetka, ma mrak : goood :

gpremec 25.12.2004. 13:16

Citiraj:

Radi se o Delti...
Tako je.
Ma, nikada nisam pamtio imena firmi koje se nazivaju po grckim slovima.

Zanimljivo mi je koliko ljudi na ovom forumu zna za ENlight, i koliko samo detalja. Osobno radim samo sa ENlightom vec nekoliko godina (moj prvi komp doma je bio u ENlightu, dan danas radi bez greske), ali ljudi uglavnom niti nikada nisu culi za nj.

Otprilike isto kao i kod fotoaparata, svi znaju za Nikon, ali malo tko zna sto je Leica.

Elven 25.12.2004. 13:29

nabrijali ste me na englight. em da je odlične kvalitete (što sam već i znao), em premec sa ovim tihim napajanjima... EM CIJENA!! pa kak su ta napajanja tak jeftina?

ATX 350W (400w peak) - silent (120mm fan) 1.03V 30A 18A 28A y 350W y 36 € 274 kn

OK, dodaj tu PDV, ali svejedno je to full jeftino.

Trash 25.12.2004. 14:44

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Zanimljivo mi je koliko ljudi na ovom forumu zna za ENlight, i koliko samo detalja. Osobno radim samo sa ENlightom vec nekoliko godina (moj prvi komp doma je bio u ENlightu, dan danas radi bez greske), ali ljudi uglavnom niti nikada nisu culi za nj.
Jel ovo PCekspert ili PCneznalica? :D

tor 25.12.2004. 15:32

Citiraj:

Jel ovo PCekspert ili PCneznalica? :D
Dobra: goood :

SlavoS 26.12.2004. 01:42

Citiraj:

Originally posted by Elven
nabrijali ste me na englight. em da je odlične kvalitete (što sam već i znao), em premec sa ovim tihim napajanjima... EM CIJENA!! pa kak su ta napajanja tak jeftina?

ATX 350W (400w peak) - silent (120mm fan) 1.03V 30A 18A 28A y 350W y 36 € 274 kn

OK, dodaj tu PDV, ali svejedno je to full jeftino.

ljudi(enlight) imaju svoju klijentelu, ne trose korisnicke novce na marketing(bar ne jako) i to je to :)

Gabre 27.12.2004. 02:18

da malo uletim..

gdje ima za kupiti tih napajanja?

SlavoS 27.12.2004. 03:48

lab2000 (remiza-falerovo)

kian 27.12.2004. 20:16

Ma sve je to isto.

Denis@Links: "Možda malo lošija vijest je da su Sirtec koji je proizvodio napajanja za Chieftec i Chieftec raskrstili radi problema koji je nastao sa 310W napajanjima."

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.