PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Kaspersky Internet Security 2010 briše program iako nije virus (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=155917)

Moki 13.08.2009. 12:00

Kaspersky Internet Security 2010 briše program iako nije virus

Pa evo ako netko zna kako podesiti u KIS-u da mi ne brise program kao da je trojan. Znam da nije trojan jer isti taj program radi na drugom kompu s NOD 32 bez problema. Kis prijavljuje Trojan-Spy.Win32.Delf.fhz.
Starija verzija tog programa uredno radi na oba kompa, tako da 100% znam da je ispravan i nije zarazen.

Doink the Clown 13.08.2009. 12:11

A što kažu Avira i Malwarebytes'?

Moki 13.08.2009. 12:13

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1405306)
A što kažu Avira i Malwarebytes'?

Aviru nisam probao, Malwarebytes isto nepronalazi nista.

Doink the Clown 13.08.2009. 12:17

A čuj probaj još s Avirom proskenirat i ako opet ne nađe ništa riješi se tog KIS 2010 (za kojeg ja nikad nisam ni čuo honestly) i ostavi kombinaciju Avira-Malwarebytes' na kompu za rješavanje virusnih infekcija.

Moki 13.08.2009. 12:24

a neznam probat cu jos malo njuskati po postavkama KIS-a mada se zezam vec par dna s tim.
Inace to je novi KIS koji kosta 59,95$ na njihovoj sluzbenoj stranici od kud je i nabavljen.
Kupio sam ovu novu verziju iz razloga sto prijasnja verzija neradi na WIN7 RTM.

IcyTexx 13.08.2009. 13:12

Rijesi se svih antivirusa... Bolje je bez njih.

Hamm 13.08.2009. 13:14

pa podesi KIS da ne briše automatski nego da te upozori pa da ti odlucis :) (tak sam ja popusio .ido od 4gb kojeg sam tjedan dana skidao)

@ice..ne drobi gluposti :)

viper 13.08.2009. 13:26

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1405318)
A čuj probaj još s Avirom proskenirat i ako opet ne nađe ništa riješi se tog KIS 2010 (za kojeg ja nikad nisam ni čuo honestly) i ostavi kombinaciju Avira-Malwarebytes' na kompu za rješavanje virusnih infekcija.

KIS je skraćeno od kaspersky internet security :D

thopok 13.08.2009. 13:36

Citiraj:

Znam da nije trojan jer isti taj program radi na drugom kompu s NOD 32 bez problema
To ništa ne znači…:kafa:
Citiraj:

Starija verzija tog programa uredno radi na oba kompa, tako da 100% znam da je ispravan i nije zarazen
Za taj je to možda i točno…

Doink the Clown 13.08.2009. 13:58

Citiraj:

Autor V1p3r (Post 1405407)
KIS je skraćeno od kaspersky internet security :D

A da, skužio sam poslije (dumb ass) :hitthewal: Ali svejedno, ako NOD i Malwarebytes' ne nalaze ništa a ni Avira ne nađe nekim slučajem onda sam siguran da je to neki false alarm. U svakom slučaju antivirus je u današnje doba must have a tko god kaže da je bolje bez njih još se nije opekao, još... Ali to ne znači da neće ;)

thopok 13.08.2009. 14:14

Kaspersky Internet Security 2010 did not produce a single false positive during testing...:kafa:

IcyTexx 13.08.2009. 14:36

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1405390)
pa podesi KIS da ne briše automatski nego da te upozori pa da ti odlucis :) (tak sam ja popusio .ido od 4gb kojeg sam tjedan dana skidao)

@ice..ne drobi gluposti :)

A nije sad bas da drobim...
Jedino sta treba raditi je paziti kaj radis. :D
Zna se odkud se treba skidati, na koje sajtove se ...khm... ne smije ići.
I ja sam se grozio od pomisli da nemam AV, ali sam probao. Nakon 7 mjeseci nisam imao ni jednu gamad kad sam proskenirao.
I ne usporava komp, ne gnjavi sa prozorima i dopustenjima, ne bloka programe, itd.

Moki 13.08.2009. 17:54

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1405390)

:)

Probao sam ali nemogu ga uopce pokrenuti. Jedino kako radi je to da iskljucim pod File and data protection (File Anti-Virus)

greenfly 13.08.2009. 19:21

Citiraj:

Autor Moki (Post 1405737)
Probao sam ali nemogu ga uopce pokrenuti. Jedino kako radi je to da iskljucim pod File and data protection (File Anti-Virus)

Moraš u firewall-u taj program stavit pod "TRUSTED" , ako si u njega siguran.
Ako ti ide engleski , odi na Kaspersky Lab forum i pod Protection for home users , pitaj o tome , riješit će ti za 5 min.:beer:

IcyTexx 14.08.2009. 20:22

Eto, instalirao sam danas KIS i ugodno sam se iznenadio... Koliko je nesposoban i loš.
Blokirao mi je SnagIT, nisam mogao screenshotati ništa, iživcirao me notificationsima da imam locked rarova na kompu, pola stvari na webu nije radilo... Blokao je i Rapidshare Manager... I još milijardu stvari.
Uglavnom sam i proskenirao komp - 0 zaraza.

Moki 16.08.2009. 10:02

Bit ce on dobar kada izadje finalna verzija za Win7 u 10.om mjesecu

Vrga 16.08.2009. 16:37

hebeš to... comodo ftw. ništa mi dosad još nije uletilo, av/firewall ne cucla niš preveć.

A.J. 16.08.2009. 20:41

ja sam presao na eset smart security jer me kis poceo zivcirat usporavanjem kompa, sve ostalo samo pozitivno o njemu

NITROS 01.09.2009. 13:42

Citiraj:

Autor A.J. (Post 1408092)
ja sam presao na eset smart security jer me kis poceo zivcirat usporavanjem kompa, sve ostalo samo pozitivno o njemu

Treba ga podesit kako spada i neće raditi probleme na kompu.
Evo ja sam danas napokon uspio aktivirat licencu, bio sam više na telefonu i supportu nego u samom programu u zadnjih par dana, ali evo sada sve radi.
Imao sam probni rok NOD 32 i KIS 2010, svaki na mjesec dana i zadovoljniji sam sa KISom. Ima par zgodnih sitnica koje me vesele, tipa otvaranje programa u "karanteni", što je odlično za programe koji su sumnjivog porijekla :)

A i pošto imam dosta toga automatizirano preko noći da se radi, KIS napravi jedno ultra dubinsko čišćenje koje NOD nije radio tako dobro, ali daleko od toga da NOD ne valja.
Da nisam kupio KIS, kupio bih definitivno NOD, koji je isto odličan ako se podesi kako spada.

medo 01.09.2009. 15:11

NOD32 mi nije bio drag na kompu u firmi. U skoro četiri godine popušio sam neke gadosti koje mi je Kaspersky na kompu doma uredno blokirao.

Uzevši u obzir da im vjeruju firme poput Junipera, Checkpointa i F-Securea, svoje novce ostavljam Rusima :)

xtreme96 01.09.2009. 15:22

ja sam Kaspertskog samo jednom instalirao,onda mi se prvo usporio PC za jedno 786461396834%:Machineg:,pa se jos brdo losih stvari dogodilo na PC-u i onda je pao sistem,e sad fino imam NOD32 3.0 Business edition - Trial ******************
Inace zadovoljan sam sa NOD-om 32,sam se redovito updatea,ako naidje neka gamad on ju odma brise,nema onih silnih blokanja kao kod KIS-a,super radi svoj posao:goood:

A.J. 01.09.2009. 16:02

Citiraj:

Autor NITROS (Post 1421310)
Treba ga podesit kako spada i neće raditi probleme na kompu.
Evo ja sam danas napokon uspio aktivirat licencu, bio sam više na telefonu i supportu nego u samom programu u zadnjih par dana, ali evo sada sve radi.
Imao sam probni rok NOD 32 i KIS 2010, svaki na mjesec dana i zadovoljniji sam sa KISom. Ima par zgodnih sitnica koje me vesele, tipa otvaranje programa u "karanteni", što je odlično za programe koji su sumnjivog porijekla :)

A i pošto imam dosta toga automatizirano preko noći da se radi, KIS napravi jedno ultra dubinsko čišćenje koje NOD nije radio tako dobro, ali daleko od toga da NOD ne valja.
Da nisam kupio KIS, kupio bih definitivno NOD, koji je isto odličan ako se podesi kako spada.

na sta tocno si mislio pod podesavanje?
za sad sam zadovoljan sa esetom.. ne usporava komp.. a sto se tice gamadi nije me previse strah jer ionako sve skidam preko privatnih trackera, a ne posjecujem neke sumnjive stranice... uglavnom svaki dan jedno te isto

davno prije koju godinu sam koristio nod32 i smetalo mi je sto neke stvari koje bi nasao nebi mogao pobrisat.. radi toga sam preso na kis koji nije imao problema s tim.. za sad toga nema kod eset-a bar ne da sam ja naisao

mozda budem instalirao KAV samo radi povremenog skeniranja

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:22.