PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Problemi sa WD6400AAKS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=155583)

vrga33 10.08.2009. 09:48

(riješeno) Problemi sa WD6400AAKS

Dakle,
slagao sam novi komp i backup sam imao na 2 fizicki razlicita HDD diska, kada sam pomislio da je sve OK, prebacio na gore spomenuti (veci), ovaj prvi formatirao ... drmao nešto u Partition magicu oko resize particija (odnosno javio kao ne može nešto odraditi u Win 7, a ja rekao ignore) i nakon restarta ne vidi ni WD 250 GB , ni ovoga od 640 GB ...

vidi ih uredno u biosu ,a ne u windozama kao particije (ni disk manager ne vidi diskove) , osim toga ili ne moze dici uopce windowse (sa treceg ispravnog diska) . Nakon cijelog dana maltretiranja , odlucio se za silovanje diskova (citaj - bios prepozna disk, ja ga iskljucim da digne win i onda ga opet ukljucim kada ucita win) i najednom uspio procitati ovaj od 250 GB, win ga prepoznali kao disk i sve OK, i sada radi ko zmaj ...

ovaj drugi nista ni dan danas :hitthewal: , ali ne mogu skuziti sta je sa njime pa zato i pisem ovaj post.

Naime i dalje ga vidi u Biosu, ali ne moze nista bootat sa drugih diskova dok je on prikopcan. Probao sam i sa eksternom USB ladicom i isto prepozna ga "mrvicu u ladici" ili samo kao disk device (i kaze da nema drivera) ili kao WDxyz disk, ali nikao da ga procita, da se vidi particija, nego samo vrti li vrti, naravno usto dosta se zagrijava ... "sigurno uklanjanje hardwera" za isti kada je preko USB spojen traje dobrih sat vremena ...

Ljudi pomozite mi ako znate jer napravio sam toliko gluposti i krivih poteza u proslih tjedan dana, da sam lud ... Hvala

nino 10.08.2009. 12:53

Citiraj:

Autor vrga33 (Post 1402950)
... drmao nešto u Partition magicu oko resize particija ...

Dosta da si ovo rekao i sve je jasno. PM je dosta vec zasrao. Preformatiraj i amen.

vrga33 10.08.2009. 13:32

Citiraj:

Autor nino (Post 1402965)
Dosta da si ovo rekao i sve je jasno. PM je dosta vec zasrao. Preformatiraj i amen.

ma ne mogu nista napraviti, ne vidi disk u windowsima, PM ... nigdje .. znaci ne mogu ni formatirati

Munjara 10.08.2009. 13:51

desnim na my computer - manage -disk management - ako ga tamo vidi izbrisi particije, fomatiraj i sve 5

vrga33 10.08.2009. 14:03

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1403013)
desnim na my computer - manage -disk management - ako ga tamo vidi izbrisi particije, fomatiraj i sve 5

vidi ih uredno u biosu ,a ne u windozama kao particije (ni disk manager ne vidi diskove)

decki, bez ljutnje, napisao sam da ga ne vidi u disk manageru ...

znaci nema ga nigdje osim u BIOS-u ... zanima me da li je netko imao slican problem ... i ima li netko za preporuciti servis za elektroniuku, jer sumnjam na nju , mislim da su podaci jos uvijek unutra (jer nista nije brisano, formatirano), samo ne moze procitati ispravno disk u windozama ... kao da ne postoji

Munjara 10.08.2009. 14:13

isprika, nisam ocekivao da ti je toliko smrdano pa nisam pazljivo procitao sve.
Jesi probao iskopcati sve osim problematicnog diska i onda butati s win cda/dvda i tako formatirati ili pokrenuti instalaciju?
Ili pak pokrenuti s nekim butabilnim cdom (tipa hirens) pa ga pokusati formatirati preko njega?

vrga33 10.08.2009. 15:16

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1403032)
isprika, nisam ocekivao da ti je toliko smrdano pa nisam pazljivo procitao sve.
Jesi probao iskopcati sve osim problematicnog diska i onda butati s win cda/dvda i tako formatirati ili pokrenuti instalaciju?
Ili pak pokrenuti s nekim butabilnim cdom (tipa hirens) pa ga pokusati formatirati preko njega?

ovo prvo jesam i instalacija windowsa nije moguca , odnosno pocetak instalacije traje u beskonacnos
ovo drugo nisam, pa cu probati i to kada stignem, znaci skinem si negdje taj hirnes boot CD i ukopcam samo problematicni disk ?
hvala

Codiac 10.08.2009. 15:16

butaj neki linux live distru da vidis dali je do windowsa

ako ga i u linuxu nevidi onda na reklamaciju.

vrga33 10.08.2009. 15:23

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1403101)

tnx, imas neku preporuku, nisam nikada dizao nikakav linux , pa da ne lutam

Munjara 10.08.2009. 15:24

E jel se daju - prethodno samoj instalaciji OSa ali unutar samog postupka npr kod viste to izgleda ovako - drive options pa obrisati, tj formatirati disk i particije?
Hirens ti je skup alata razne namjene ukljucujuci i alate za formatiranje i particioniranje

vrga33 10.08.2009. 15:37

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1403110)
E jel se daju - prethodno samoj instalaciji OSa ali unutar samog postupka npr kod viste to izgleda ovako - drive options pa obrisati, tj formatirati disk i particije?

ako iz postojeceg OS-a, onda ne vidi problematičan disk kod instalacije , odnosno u tom ekranu nema diska
kada bootam sa CD-a , ono pocetno usnimavanje nikada ne zavrsi

probat cu jo s malo sarafiti, ali nisam za opciju formatiranja jer se jos potajno nadam :stoopid: da ga mogu na neki drugi nacin oziviti podatke sa njega

Codiac 10.08.2009. 16:04

live ubuntu

knoopix

http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8

vrga33 10.08.2009. 16:19

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1403152)

tnx, probat cu ovih dana, pa javim rezultate

EDIT:

riješen problem :chears:sa bootanjem linuxa livea - knoppixa , linux uredno vidi disk i particiju ... yupiiii

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1403101)

Codiac care, spomenik ti treba podici :chears:

Knoppix ga vidi i prekopirao sam na uredan disk, sada kada jos skuzim kako u linuxu formatirati u NTFS , nadam se da će nakon toga i Windoze vidjeti disk ... ma da i ne vide, spasio podatke, a disk mogu i baciti

uglavnom :fala::fala::fala::fala::fala::fala:

admin, može zatvaranje teme .... tnx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:46.