![]() |
(riješeno) NS2 problem
Zanima me dal je netko imao kakvih iskustava sa instaliranjem gore navedenog programa?
pokusavam ga instalirati na Ubuntu 9.04, ali nikako da uspijem. Dakle, prvo sam skinio allinone aplikaciju i izbaci mi error Code:
/home/ubuntu/programmer/ns-allinone-2.34/tk8.4.18/unix/../generic/tk3d.c:1405: error: ‘TkBorder’ has no member named ‘objRefCount’ Code:
checking for main in -lXbsd... no Nadam se da ce mi netko uspiti pomoci kako ga instalirati :-). p.s. pokusao sam ga instalirati i na windowsima, ali isto 0 bodova. |
Da ne ostane neodgovoreno…
Osim ako nije posebno važno baš riješit problem, možda je lakše potražit pripremljene VMware images? Citiraj:
|
da, nije bas "obican" problem i nadam se da nisam fulao sto sam ovdje postao. uglavnom uspio sam rijesiti problem i evo ako se netko bude jednog dana bavio sa ns2 i imao ovakav problem da zna sto treba napraviti.
1. napraviti update ubuntu-a 2. sudo apt-get install libx11-dev kdebase-dev 3. instalirati ns2 (ja sam radio sa ns-allinone-2.34) 4. u bashrc staviti # LD_LIBRARY_PATH OTCL_LIB=/your/path/ns-allinone-2.32/otcl-1.13 NS2_LIB=/your/path/ns-allinone-2.32/lib X11_LIB=/usr/X11R6/lib USR_LOCAL_LIB=/usr/local/lib export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:$OTCL_LIB:$NS2_LIB:$X11_LIB:$USR_LOCAL_LIB # TCL_LIBRARY TCL_LIB=/your/path/ns-allinone-2.32/tcl8.4.15/library USR_LIB=/usr/lib export TCL_LIBRARY=$TCL_LIB:$USR_LIB # PATH XGRAPH=/your/path/ns-allinone-2.32/bin:/your/path/ns-allinone-2.32/tcl8.4.15/unix:/your/path/ns-allinone-2.32/tk8.4.14/unix NS=/your/path/ns-allinone-2.32/ns-2.32/ NAM=/your/path/ns-allinone-2.32/nam-1.13/ PATH=$PATH:$XGRAPH:$NS:$NAM i to je to :-). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:55. |